Diary of Dreams - Nekrolog 43 (2007)

Duitsland

5. Unwanted (4:18)
  6. Matching Lives (7:00)
  7. Remedy Child (4:56)
  8. Malice (5:10)
  9. The Darkest of All Hours (4:19)
  10. Congratulations (6:41)
  11. hypo)crypticK(al (5:36)
  12. All One (4:09)
  13. The Valley (6:42)
perfume
Als fan en bewonderaar van DoD moet ik toch even wennen aan dit album. Jeetje dit is wel heel erg donker. Er staan hele mooie tracks op maar ook nummers waarbij ik het spoor volledig bijster raak. Misschien ook wel de bedoeling van Adrian Hates! Maar de afsluiter The Valley is weer van zo'n typische DoD schoonheid. Een prachtig mooi liedje. Stem volgt nog. Ik moer eerst weer even wat licht zien te vinden in deze duisternis.

avatar van orbit
De titel voorspelt ook weinig opbeurends (alhoewel? misschien juist wel! ).
Ik zal hier ook eens achterheen gaan, heb alweer een tijdje niks van DoD geluisterd.

perfume
Vergeet de lelijke hoes en het artwork! Dat zet je op een dwaalspoor! Dit is het meest gevoelige en persoonlijke album van Adrian Hates sinds One Of 18 Angels. Een typisch DoD album met veel verwijzingen naar vroegere albums als End Of Flowers, Bird Without Wings en ook enigszins naar Cholymelan! Mooiste liedjes:

Nekrolog 43
Tears of Joy
Matching Lives
Malice
Congratulations
The Valley

Een 4 om te beginnen. Maar ik heb het vermoeden dat dit wel eens meer zou kunnen worden. Geweldig album en veel beter dan zijn voorganger. Je moet het wel een kans geven en vaker beluisteren. Maar dat geldt eigenlijk voor elk DoD album.

avatar van winterstorm
Wat mij betreft een beter album dan 'Nigredo', maar als fan blijf ik toch op mijn honger zitten. Adrian Hates slaagt er niet meer in me muzikaal bij de keel te grijpen zoals hij dat deed met 'One of 18 angels'. en eerlijk gezegd... en nummer als The Plague vind ik zelfs ronduit vervelend...

avatar van Crush
Dit was weer zo'n DoD album dat ik meteen geweldig vond, terwijl ik aan de meeste nummers van de voorgaande CD's moest wennen. Ik draai deze CD nog veel en graag en wie de band kan waarderen kan ik van harte aanraden ze ook eens live te gaan zien.
Op het Amphi festival gaven Hates cs. weer een fraai optreden met een aantal nummers van dit laatste werk.

'The plague' vind ik vooral heerlijk om op feesten te draaien, slaat immer goed aan.

Naar verluidt wordt er alweer gewerkt aan d opvolger, waar ik wederom zeer naar uitzie.