Mobb Deep - Amerikaz Nightmare (2004)

Label: Jive

1. Amerikaz Nightmare (4:57)
  2. Win Or Lose (3:12)
  3. Flood the Block (2:56)
  4. Dump (3:17)

met Nate Dogg

5. Got It Twisted (3:41)
  6. When You Hear The (2:54)
  7. Real Niggaz (4:39)
  8. Shorty Wop (3:33)
  9. Real Gangstaz (4:08)

met Lil' Jon

10. One of Ours Part 2 (4:21)

met Jadakiss

11. On the Run (3:46)
  12. Throw Your Hands (In the Air) (3:57)
  13. Get Me (4:31)

met Littles en Big Noyd

14. We Up (2:58)
  15. Neva Change (3:55)
  16. Got It Twisted [Remix] (4:45)

met Twista

17. Bustin Ya Hammer * (4:45)
  18. We Dont Love Em * (3:19)
mes-one
Met got it twisted hebben ze in ieder geval al een synthesizer klassiekertje in handen

avatar van T.O.
50 Cent en Nelly?

Dit begint wel erg triest te worden...

mes-one schreef:

Aardig nummer inderdaad. Dit album is alvast minder slecht dan het vorige.

heb got it twisted en gangstaz roll al gehoord
de eerste is wel goed, de 2e vind ik een stuk minder

Hmmm hij klinkt wel iets beter dan hun vorige, maar dan vooral door de beats. Het lijkt als Prodigy en Havoc al hun charisma verloren hebben, en in veel nummers zitten erg irritante refreintjes. Voorlopig 2,5*, maar dit kan nog stijgen of zakken.

avatar van Jordy
Hier en daar erg leuk geproduceerd inderdaad, maar het is onvoorstelbaar hoe ongelofelijk veel slechter deze teksten zijn dan op hun hoogtijdagen. Van krachtige poezie naar stompzinnige kleuterrijmpjes.

slecht album, zonde

maar hun debuutalbum is natuurlijk ontovertrefbaar

Juvenile Hell vond ik maar magertjes hoor

avatar van Kos
Kos
T.O. schreef:

50 Cent en Nelly?

Dit begint wel erg triest te worden...
Mobb Deep is nu lid van G-Unit .

Music
is dat erg

avatar van Gyzzz
3,5 ster voor deze CD. Er zit een aantal hele fijne nummers tussen(Amerikaz Nightmare, Win Of Lose, Throw Your Hands, We Up..), en er is weinig slechts te bekennen, al ben ik niet bepaald gecharmeerd van de Lil Jon-samenwerking.

avatar van MJ_DA_MAN
mijn favourite nummers van dit album zijn tog echt win or lose en when u hear the.. een topnummer met egte gangsta beat, egt mobb deep

avatar van thomzi50
Toch wel'n te laag gemiddelde voor deze cd hoor. Het blijven fijne rappers en op dit c.d. staan genoeg hoogtepunten, het de kanye west productie Throw Your hands als hoogtepunt
3.5*

avatar van MJ_DA_MAN
is het julli niet opgevallen dat Real Niggaz en Bustin Ya Hammer dezelfde songs zijn?

Jordy schreef:
Juvenile Hell vond ik maar magertjes hoor

hehe oooooke, ik bedoel The Infamous, oke oke

bij mij niet iig

avatar van MJ_DA_MAN
nee klopt was fout van mij

eazyfan
is idd helemaal niet zo goed als oudere werken beter konden ze zeker wel jammer als een groep of artiest zwak begint te worden hun nieuwe zal wel een klassieker
worden denk ik
Amerikaz Nightmare was zowat de enige egt heel goeie
track op deze

eazyfan schreef:
hun nieuwe zal wel een klassieker
worden denk ik

Nou ik denk juist het tegenovergestelde. Denk jij nou echt dat deze rap-legendes (want dat zijn het) een klassiek album gaan maken met 50 Cent en zijn vriendjes? Hell no, nog in geen 1000 jaar. Infamous en Hell on Earth zijn niet te evenaren, nooit.

Terug naar het album... vind het een beats-album. Teksten heb ik het niet eens over, maar er zitten toch een paar redelijke nummers tussen. De opening is best redelijk, Win Or Lose vind ik werkelijk een voortreffelijke beat hebben. Throw Your Hands is ook wel een lekker nummerthe, goede West-productie. Ben misschien een van de weinige, maar vind Shorty Wop ook wel lekker klinken.

Voor de rest, tja. Matig of zwakjes met als dieptepunt Real Gangstaz. Lil Jon, hou aub je mond dicht met je ''Put ya mittlefinger up mothefuckah'' want ik word gek van zijn choruses. Ik heb 1000 keer liever Infamous of Hell on Earth in mijn cd-speler zitten, maar deze krijgt toch nog een krappe 3*.

avatar van Conway Twitty
MJ_DA_MAN schreef:
Infamous en Hell on Earth zijn niet te evenaren, nooit.

Infamous niet nee, maar Hell On Earth wel.

ook niet vind ik

[quote]MJ_DA_MAN schreef:

quote]
nouja okk daar heb je tog gelijk ik maar ik denk dat het wel een cd gaat worden met dop-trax Put Them On They Places is wel vet The Infamous(track)(als deze er op komt) met 50 is ook nice.nouja je weetnooit.waarschijnlijk niet even goed als The Infamous en Hello On Earth.ik luister nu al een paar dagen langnix anders dan Mobb Deep en ik heb ze tog gemist
deze had ook een paar aardige trax.maar album op zich was niet egt zo goed

Damn die track Got it Twisted is idd gewoon een lauwe track, lyricaal gezien minder maar de flow en beat maken het goed.
Alleen als dat één van de weinige goede nummers van deze cd is denk ik dat die het bij lange na niet bij The Infamous haalt.

Mobb Deep laatste cd zonder Gunit en vele vinden het jammer, terwijl je de muziek van de groep langzaam ziet verandere van rauwe beats en een goede wordplay naar meer toegankelijke beats en teksten.
Best zonde dus, maar ik denk dat Mobb Deep het nog wel inzich heeft om een goede cd uit te brengen.

Ik zal deze cd en de nieuwe cd, blood money wel beluisteren en hopen dat het iets is.

avatar van MJ_DA_MAN
Deze CD is beter, ofja minder slecht dan BLood Money. Hier staan nog paar uitschieters op die ik op Blood money niet vindt.

MJ_DA_MAN schreef:

nah Blood Money is beter.als je het wil hebben over Mobb Deep met modernere beats is Blood Money beter.deze is ook wel goed

avatar van Conway Twitty
g-4gangsfan schreef: