The Streets - A Grand Don't Come for Free (2004)

Hip-Hop / Dance
Label: 679

1. It Was Supposed to Be So Easy (3:56)
  2. Could Well Be In (4:24)
  3. Not Addicted (3:40)
  4. Blinded by the Lights (4:45)
  5. Wouldn't Have It Any Other Way (4:36)
  6. Get Out of My House (3:52)

met C-Mone

7. Fit But You Know It (4:14)
  8. Such a Twat (3:48)
  9. What Is He Thinking? (4:41)

met Wayney G

10. Dry Your Eyes (4:31)
  11. Empty Cans (8:14)
Nog maar 10 dagen!
Hopen dat ik hem meteen via bol.com ofzo kan bestellen.

zeker even goed als original pirate material.
met als uitschieters:Could Well Be In, Wouldn't Have it Any Other Way, Fit But You Know it.
**** 1/2

Op het eerste gehoor een tegenvaller: trager, meer ingetogen, behalve Fit But You Know It geen nummers die er direct uit springen, en Mike is regelmatig slecht bij stem....

Nu heb ik echter door dat je dit album meer als 1 groot verhaal moet zien. Als je goed op de tekst let blijkt dat alle nummers onderling samenhangen. Mikes TV is kapot, zijn geld is gejat, hij wordt verliefd, hij krijgt ruzie, gaat achter de wijven aan en uiteindelijk is hij zijn meisje weer kwijt. Zoiets ongeveer...

Wanneer je dit album echt als een soort film gaat beluisteren groeit het plotseling enorm. Mike vertelt zeer boeiend, de afwisseling aan emoties is meeslepend en hij durft zich erg kwetsbaar en gevoelig op te stellen.
Daarnaast is de muzikale begeleiding afwisselender geworden en komt hij toch weer met een aantal inventieve beatjes aanzetten. De beats liggen hier en daar wat meer tegen het 'grimey' geluid van Dizzee Rascal aan...

Veroordeel deze plaat dus niet te snel! De schoonheid en de kwaliteit liggen niet meteen aan het oppervlak, je moet hem een paar intensieve luisterbeurten geven.

Het is minder zuipen en feesten geblazen op deze plaat, maar dat vind ik geen gemis. Op Original Pirate Material vind ik de serieuzere, melancholieke nummers ook al de mooiste: It's Too Late, Weak Become Heroes, Stay Positive....

Mike toont zich van een andere kant op een zeer boeiende plaat. Voorlopig 4* , als hij over een paar maanden nog steeds blijft boeien gaat dit omhoog!

Could Well Be In, Blinded By The Lights, Dry Your Eyes en Empty Cans zijn echt heel mooie nummers!

avatar van FeZ
FeZ
Echt moeilijk om dit album te beoordelen: na de eerste luisterbeurt viel het me echt heel erg tegen, maar de meeste recensie vertellen dat je dit album de tijd moet geven en na een aantal keren luisteren het kwartje zal vallen. Tot die tijd, of als ik 'm na 10 keer luisteren nog niet boeiend vind zal ik 'm nog niet beoordelen. Dry your eyes en fit but you know it vind ik nu in ieder geval al wel geweldig.

paar juweeltjes, paar nummers waarbij ik de muis naar de skip toets wil bewegen....

Erg vet album met eigenlijk allemaal toffe nummers, erg herkenbaar ook weer maar iets minder goede uitschieters als bij Original Pirate Material...
Fit but you know it is trouwens ZOOOO lekker...damn! Wat een kicke nummer en zulke vette teksten!

avatar van BoordAppel
W00t! Waar wachten op de bus al niet goed voor is. Vandaag gekocht voor 9,99 bij de FRS. Ik kende er al een paar nummers van en wat ik er nu allemaal van hoor klinkt erg goed. Later meer.

staat er ook nummer op dat even geniaal is als Turn the Page vanop original pirate material?

avatar van FeZ
FeZ
Bloompje schreef:

Misschien niet helemaal vergelijkbaar, maar ik vind "Dry Your Eyes" ook een erg mooi nummer; dit nummer gaat over de tijd nadat het met je vriend/vriendin uit is gegaan en je er bij neer moet leggen dat het ooit nog iets zal worden en door gaan met je leven het beste is.

We cannot have that behaviour in this establishment!
Fit, but you know it vind ik tot nu toe enigste echte leuke nummer, lekker tempo en de geweldige teksten natuurlijk. Maar misschien wordt de rest ook nog wat.

avatar van Sammy
Eerste keer dacht ik, zoals meerderen geloof ik, dat het niet echt veel was. Maar het niveau van deze plaat is hoog. Ingetogen nummers afgewisseld met pure feestnummers. 4*

avatar van Sammy
Mijn nieuwe favoriet op de plaat is Empty Cans: geniaal hoe hij in dit nummer de sfeer halverwege omlaat slaan door er een gevoelig hoopvol pianootje bij te mixen!

busta_x
ik zag vandaag een nummer dry your eyes en heb gelijk het nummer blinded by the light gedownload en ik moet je zeggen ik hou van hip hop en ik dacht ook van dit is hip hop maar er staat dance, maar toch moet ik het plaatsen in hip hop/ pop catogorie, prachtige nummers

die violen in dry your eyes, komen me bekend voor. Zijn die gesampled van een bekend nummer?

avatar van BoordAppel
Denk t niet. Staat niets van in het boekje. Of Skinner moet op de Dr. Dre toer gaan.

avatar van Jordy
Ik schaam me een beetje dat ik dat pas door heb na de track een paar keer op de radio gehoord te hebben, maar wat een adembenemd mooie plaat is Dry Your Eyes zeg. Dit album maar eens een goede, tweede kans geven.

Heb het album dit weekend voor de eerste keer gehoord en ik vind het beter dan het vorige. echt vette sounds staan er op deze! Dry your eyes is echt een prachtig nummer en Fit But You Know It is een super vet nummer.

avatar van BoordAppel
Eigenlijk is deze net zo goed als de eerste dus verhoog ik maar naar een 4,5. Blinded by the Lights, Fit But You Know it, Dry Your Eyes (zozo zelfs hitpotentie), Empty Cans. Stuk voor stuk prachtige nummers. Mooi eigen stijl heeft Skinner ook, tussen rappen, zingen en spoken word in.

gave plaat. lekkere beats, toffe samples, en die stem van mike is natuurlijk fantastisch. de manier waarop hij de liedjes niet rapt, maar vertélt, is echt tof. hiphop zoals ik het nog nooit gehoord heb.

'Dry your eyes' ken ik alleen. Lief nummer.

Dit album moet onderdoen voor OPM, vanwege de slechte nummers (die in de meerderheid zijn)...
Dry your eyes, Empty Cans (lekker depri), Fit buy you know it, Blinded by the Lights en Could well be in zijn de betere...

avatar van Ward
Dit is wel echt een enorme groeiplaat voor mij. Ik vond dit album in het begin niet zo veel aan, maar het album wordt steeds beter. Ik sluit me aan bij de favorieten van JJ D. Vooral Could Well Be In is echt heel mooi. Echt vet gedaan dat heel het album 1 verhaal is. Niet zo goed als OPM, maar toch zeker 4* waard.

avatar van Jordy
Het heeft bij mij ook even geduurd bij dit album. Volgens mij ben ik de enige die dit inmiddels beter vindt dan het debuut? Erg mooi hoe kleine momenten uitvergroot worden tot prachtige tracks, en hoe deze samen één geheel vormen.

avatar van psychonaatje
Jordy schreef:

Ik vind hem ook beter dan Original Pirate Material, wat ik al een wereldalbum vond. Alles klopt aan dit album, neem bijvoorbeeld alleen het geluid van Blinded by the Lights dat de feel heeft van trance-achtige muziek. Alsof je in een discotheek bent en net teveel op hebt om de muziek helemaal te kunnen volgen (zo ervaar ik het althans). Empty Cans vind ik helemaal geniaal, beide gedeeltes ervan. Vooral dat hij het gevoel heeft dat iedereen wat tegen hem heeft, wat hem helemaal paranoide maakt ("Everyone wanted this to all go wrong for me from the start" en "Everyones a cunt in this life, no-one's there for me"). Gewoonweg briljant.

avatar van dudehere
Wat een geweldige clip zit er bij het nummer 'fit but you know it'. Zag m pas weer bij de box.

Krijg weer meteen zin om op vakantie te gaan, hele dag zuipen en je kansloos gedragen om daarna 's avonds in de kroeg precies hetzelfde te doen. Dat waren nog eens tijden.

Dat vind ik zo goed aan de mike skinner. Hij verteld zo beeldend over de alledaagse dingen die iedereen meemaakt. Je ziet het voor je gebeuren en het lijkt wel of je het zelf ook meemaakt.

avatar van Cath
Het is jullie gelukt. Na lange tijd heb ik The Streets weer her-ontdekt. Na veeeel te veeeeel dit album beluisterd te hebben had ik er wel even genoeg van. Maar na al dese comentaren bedacht ik me opeens weer hoe mooi en diepzinnig dese liedjes zijn ( ik noem het bijna verhalen)
Erg the sound van the Audiobully´s vind ik. Wat heel positief is natuurlijk!=P

Electro_
Nieuw album komt eraan, de nieuwe single When You Wasn't Famous vind ik al ge-wel-dig.

Martino
Begrijp het enthousiasme niet. Dit is alles behalve rap. Beetje een verhaaltje op murmelen op slechte beats in een verschrikkelijk Engels accent. 1 ster.

Electro_ schreef:

Hmm moet nog een beetje wennen aan deze single. Ik vind het refreintje een beetje afgezaagd. Hij heeft momenteel een herkenbare sound die mij een beetje begint te vervelen. Als je het album van de Mitchell Brothers beluistert (A Breath of Fresh Attire red.) en daarna deze track, kan je niet anders dan stellen dat het meer van hetzelfde is. Uiteraard kijk ik uit naar het album, maar ik hoop dat deze het niveau van "When You Wasn't Famous" overtreft.