Lenny Kravitz - Baptism (2004)

Label: Virgin

1. Minister of Rock 'N Roll (3:34)
  2. I Don't Want to Be a Star (4:25)
  3. Lady (4:15)
  4. Calling All Angels (5:12)
  5. California (2:36)
  6. Sistamamalover (4:29)
  7. Where Are We Runnin'? (2:41)
  8. Baptized (4:48)
  9. Flash (4:12)
  10. What Did I Do with My Life? (4:04)
  11. Storm (3:58)

met Jay-Z

12. The Other Side (4:50)
  13. Destiny (4:55)
  14. Uncharted Terrain * (6:59)
Ik ben zeer gespannen op dit album. Lenny is echt mijn held dus ik hoop dat hij er weer een mooie cd van gemaakt heeft. Laten we bidden voor het beste...

avatar van titan
titan (crew)
Ik heb wat lagere verwachtingen. Zijn vorige album vind ik een fikse tegenvaller en van zijn nieuwe single loop ik vooralsnog niet echt warm.

Ik ben ook heel benieuwd en vond zijn vorige album juist super, evenals zijn albums daarvoor, dus dat zal wel goedkomen

avatar van landrover
CD was voordat de release in Amerika was...te luisteren op www.vh1.com.
Nu kan je alleen nog maar de 1e 30 seconden luisteren, das minder...
Het album is heel goed, met veel sounds van de wat oudere albums van lenny.

Ik heb hem! Goede CD!

JonnieBrasco
Always on the Run, Are You Gonna Go My Way, Fly Away en Dig In waren allemaal van die 'vernieuwende' rockers die je vaak op de radio hoorde. Zo is dat nu geloof ik met "Where are We Running", een spetterend, eenvoudig en toch redelijk origineel rockend nummer. Elk album van Lenny heeft zo wel een paar van zulke onsterfelijke rockers... Maar in mijn ogen staat daar altijd een beetje saaie album-opvulling tegenover. Dat is eigenlijk de reden waarom ik nooit een Lenny-album in zijn geheel luister, en waarom ik ook dit album niet aan zal schaffen.

wel aardig met een beetje terug naar oudere werk lijkt het wel. ik vond lenny cd;s van de oude stempel zoiezo beter dan zijn moderne werk maar deze is wel ok...

avatar van bonothecat
Het blijft toch......dit heb ik allemaal al eerder gehoord, kan net zo goed mijn oude cd's uit de kast trekken.......maar laat ik het op een 3 houden, met mogelijkheid tot downgrading

Niet echt originele cd, maar toch wel erg lekker

Jaa, Lenny, één van mijn favorieten!! Heb alles van Lenny en heb m 2 keer live gezien, waarvan Arena vorig jaar de laatste keer was.
Baptism vind ik een heel goed album, typisch Lenny. De ballads zijn alleen wel allemaal n beetje hetzelfde, maar nummers 1t/m 7...TOP! Lady en Where are we runnin zijn echt mijn favo van het album.

Allmusic
Geef mij California en Flash maar...

1,0
eerste twee albums waren goed daarna werd het met lenny herhalen en steeds een beetje slechter vooral de teksten zijn zo sneu ga dan gewoon jazz zingen en begeleid je muziek met zangklanken.........

veelzijdig album dit.. ik heb um veel geluisterd en hij heeft een speciaal plekje bij mij

ik vind vooral dat bonus nummer en the other side erg goed

avatar van FunkStar
Deze CD is wel ff wennen. Het hardere rockwerk is een beetje naar de achtergrond geraakt. Hoewel Flash toch een erg lekker rocknummer is, met een heerlijke baslijn erin. Maar ook een ingetogen Lenny, zonder schreeuwende uithalen kan prachtig zijn, luister maar de Calling All Angels een prachtig nummer dat niet snel verveelt. Ook California en Where Are We Running zijn hoogtepunten van de cd. Een cd met hoogtepunten en een paar wat vlakkere, maar verder wel prima songs.

EVANSHEWSON
Was zéér te spreken over zijn eerste LET LOVE RULE en de opvolger MAMA SAID vond ik misschien nog beter.
Daarna ging het stilaan bergafwaarts.
Circus moet zowat de zwakste in de reeks zijn, wat een matte zeik zeg, maar dan herpakt Lenny zich met "5".
Daarna herstelt hij het oude niveau wat, maar dit album weet mij weer niet zo te overtuigen.
Het probleem met Lenny is dat hij GEEN ORIGINAL is zoals zijn voorbeelden John Lennon, Curtis Mayfield, James Brown en nog het meest Jimi Hendrix natuurlijk.
Als je dan Electric Ladyland of Are You Experienced ? van de meester Hendrix opzet, dan begrijp je wat het verschil is tussen een "original" artiest en een halve imitator...
Lenny is voor mij echt beetje passé, sorry voor zijn echte fans, maar zo voel ik het.
Deze plaat is niet eens zo slecht, maar hoe echt is zijn muziek ???
Geef hem 3 sterren.

Joy
als je de platen van kravitz op een rij legt kan je toch niet anders concluderen dat daar heel veel lekkers tussenzit

het werd stilaan minder, vind ik ook, maar nog steeds de moeite waard

vergelijking met hendrix brown of lennon, dat slaat nergens op

niemand heeft beweerd dat kravitz in dat rijtje thuis hoort, niemand heeft beweerd dat kravitz zich meet met een van hen

kravitz is ook geen original, heeftie zelf ook nooit beweerd, kravitz wist van beginafaan wel heel goed de juiste sound neer te zetten met goed songmateriaal, issie ruimschoots in geslaagd

Flash is goed!!!
Best wel een ok album,,verder vind ik Sistamamalover,,California,,Minister Of Rock'N Roll en Storm goed.

*3.5

EVANSHEWSON
Heb hem nu iets vaker beluisterd en ga hem opwaarderen naar 4 sterren.
Maar hoe ik hem bekijk, dat blijft een beetje ongewijzigd.
Tot spijt van wie het benijdt.
****

Baltasound
Ik vind dit zijn beste!

(niet slaan aub)

avatar van Reijersen
Verrassende samenwerking met Jay-Z valt op bij de dit album. Voor de rest is het gewoon het bekende recept. Muziek die makkelijk valt bij de massa en best onderhoudend is.

avatar van LucM
Teleurstellend album van Lenny Kravitz waarin hij het bekende recept blijft herhalen. Saai, inspiratieloos en te glad, het moet wellicht zijn zwakste album zijn. Het kan mij niet boeien temeer omdat Kravitz minder bezield klinkt dan op zijn eerste albums en er is ook een overvloed aan zoete en kleurloze ballades. Enkel "Minister of Rock'N'Roll" en "California" kunnen mij bekoren.

Father McKenzie
Ik vind dit net een sterke revanche na een paar mindere platen.
Calling All Angels is een prachtballade, California funkt als de beesten, Flash eigenlijk ook... neen, dit is toch een soort terugkeer naar de oude vorm van Mama Said? vind van wel...

avatar van daoneandonly
Met dit albumpje verliest Lenny het rock gevoel. In plaats daarvan, zet hij een z'n mooiste ballad. Daarnaast vind ik de wat langzamere nummers op dit album veel beter dan die een poging toch rock doen, nja op Flash na dan. een 3,5

avatar van Poeha
Father McKenzie schreef:
Calling All Angels is een prachtballade

Volledig mee eens.

Eén van de beste songs van de laatste jaren.

Voor de rest moet ik dit album nog even in zijn geheel beluisteren voor ik een waarde oordeel afgeef.

avatar van lennon
Echt het zwakste Lenny album, met als dieptepunt dat Jay-Z deze plaat ook nog eens komt afbreken...

Gelukkig heeft Lenny het weer een beetje terug gevonden met Love revolution

beaster1256
al eens opgelet hoe lennon zijn stempel drukt op dit album ( en prince ook ) alleen al de intro van calling all angels is bijna identiek aan mother van kohn , toch een redelijk goed lenny album .
jay z mochten zijn van buiten laten !

beaster1256 schreef:
al eens opgelet hoe lennon zijn stempel drukt op dit album

Dat is bij elk Lenny album wel het geval

avatar van barrett
Voor mij blijft dit een ondermaatste Lenny plaat, hij is me wat te koeletjes ik verwacht eerder aanstekende riffs en vooral enthousiasme van Lenny... Deze ontbreken op deze plaat.

avatar van lennon
Gisteren nog maar eens door het album heen geworsteld...

Minister of Rock 'n Roll is zo'n lekkere opener.. maar wat een valse hoop wordt daar gegeven zeg...

Het nummer Flash was me eigenlijk nog niet eerder opgevallen, maar wat een niemandalletje zeg.... echt een trieste song.

Nee Lenny.. je muziek was hier net als je kapsel toen.. dramatisch

De bonustrack had beter een reguliere kunnen zijn, want die haal t het niveau met nog geen handvol andere songs nog iets omhoog

avatar van LucM
Ik sluit mij aan bij de vorige 2 users: ondermaats album van Lenny Kravitz, te glad en te weinig bezield (zie vorig bericht van mij), zijn zwakste.