In Mourning - Shrouded Divine (2008)

Zweden
Label: Aftermath (I)

1. The Shrouded Divine (5:29)
  2. Amnesia (4:28)
  3. In the Failing Hour (6:24)
  4. By Others Considered (4:22)
  5. Grind Denial (3:35)
  6. The Art of a Mourning Kind (7:11)
  7. The Black Lodge (8:13)
  8. Past October Skies (6:33)
avatar van Blind Faith
Leuke melodeath-/ doommetalplaat die soms wat aan Opeth doet denken door de akoestische stukjes met cleane vocals. Band om in het oog te houden in elk geval.

avatar van andnino
Dat zeker, ik vind de doom-achtige stukken hier en daar wat eentonig (er zitten zeker goede stukken tussen). Als er nog wat meer geëxpirimenteerd zou worden, zou dit écht een goede band kunnen worden..

Ik ga deze nog even wat vaker luisteren, ik kan m nu nog geen cijfer geven.

avatar van Alarum
Nette debuutplaat lijkt me dit.
Lijkt inderdaad met vlagen op Opeth.
Alleen inderdaad wat meer afwisseling in stukken.

avatar van andnino
Niet de afwisseling vind ik het minpunt maar de manier waarop, in bijvoorbeeld de opener gaat dat zó abrupt.
Verder... is deze plaat super! Vooral In the Failing Hour, Black Lodge en Past October Skies. Serieuze kandidaat voor de jaarlijst... voorlopig een 4*!

avatar van andnino
Word toch wat eentonig bij meerdere luisterbeurten. Halfje omlaag.

avatar van james_cameron
Uitstekende doom metal, sfeervol en energiek. Alle songs zijn de moeite waard, maar The Black Lodge steekt er voor mij bovenuit. Prachtig. Mooi vol geproduceerd ook, met hier en daar wat cleane zang voor de broodnodige variatie. Een zeer overtuigend debuut. Opvolger Monolith ga ik nu snel beluisteren!

t-h-y-$
Ja hoor, gereleased op het label van Dr. Dre

leander?
Ik was bang dat het inderdaad, zoals andnino zegt, saai zou worden na een tijdje, maar niks daarvan. Ik vind dit nog steeds een van de meest ondergewaardeerde bands van zijn genre (progressive deathmetal in het straatje Opeth).

avatar van notsub
Deze hoorde ik na Monolith, maar vind ik beter. Hier klinkt het allemaal net wat vanzelfsprekender, minder geforceerd. De dynamiek in de songs komt zo beter tot zijn recht. Het geluid past ook uitstekend bij deze CD. Er komt een nieuw werkstuk aan, dus ik ben benieuwd.