Buffy the Vampire Slayer Cast - Once More, with Feeling (2002)

Alternatieve titel: Buffy the Vampire Slayer: Once More with Feeling

Pop / Score
Label: Rounder

1. Christophe Beck en Joss Whedon - Overture / Going Through the Motions (2:57)

met Sarah Michelle Gellar

2. Christophe Beck en Joss Whedon - I've Got a Theory / Bunnies / If We're Together (2:22)

met Sarah Michelle Gellar, Amber Benson, Nicholas Brendon, Emma Caulfield, Alyson Hannigan en Anthony Head

3. Christophe Beck en Joss Whedon - The Mustard (0:20)

met David Fury

4. Christophe Beck en Joss Whedon - Under Your Spell (2:55)

met Amber Benson

5. Christophe Beck en Joss Whedon - I'll Never Tell (4:01)

met Nicholas Brendon en Emma Caulfield

6. Christophe Beck en Joss Whedon - The Parking Ticket (0:45)

met Marti Noxon

7. Christophe Beck en Joss Whedon - Rest in Peace (2:45)

met James Marsters

8. Christophe Beck en Joss Whedon - Dawn's Lament (1:19)

met Michelle Trachtenberg

9. Christophe Beck - Dawn's Ballet (1:13)
  10. Christophe Beck en Joss Whedon - What You Feel (3:01)

met Hinton Battle en Michelle Trachtenberg

11. Christophe Beck en Joss Whedon - Standing (2:10)

met Anthony Head

12. Christophe Beck - Reprise (1:35)

met Amber Benson en Anthony Head

13. Christophe Beck en Joss Whedon - Walk Through the Fire (3:44)

met Sarah Michelle Gellar, Amber Benson, Nicholas Brendon, Emma Caulfield, Alyson Hannigan, Anthony Head, Hinton Battle en Michelle Trachtenberg

14. Christophe Beck en Joss Whedon - Something to Sing About (4:40)

met Sarah Michelle Gellar en James Marsters

15. Christophe Beck - Reprise (0:46)
  16. Christophe Beck en Joss Whedon - Where Do We Go from Here? (1:53)

met Sarah Michelle Gellar, Amber Benson, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Anthony Head, Michelle Trachtenberg, James Marsters en Emma Caulfield

17. Joss Whedon - Coda (0:41)

met Sarah Michelle Gellar

18. Joss Whedon - End Credits (Broom Dance / Grr Arrgh) (0:34)
  19. Nerf Herder en Joss Whedon - Main Title (0:26)
  20. Christophe Beck - Suite from "Restless" (5:04)
  21. Christophe Beck - Suite from "Hush" (6:56)
  22. Christophe Beck - Sacrifice (From "The Gift") (2:58)
  23. Joss Whedon - Something to Sing About [Demo] (4:27)

met Kai Cole

avatar van metalfist
Ik heb Buffy, the Vampire Slayer al in geen jaren meer gezien maar ik merk wel dat ik nog regelmatig teruggrijp naar dit album. Het is een collectie van de musicalnummers uit de gelijknamige aflevering uit seizoen 6 van de reeks (aangevuld met nog een aantal extra nummers uit andere afleveringen) en voor mij is dit het perfecte ding om me terug te katapulteren naar die gelukzalige tijd. Buffy blijft na al die jaren nog altijd één van mijn favoriete series (in die mate dat ik ook nog een hoop van de comics en boeken heb, al is er niets boven de serie) en nummers als I've Got a Theory / Bunnies / If We're Together zijn het schoolvoorbeeld van wat me aantrekt in de serie. Veel humor (Anna die ineens het nummer onderbreekt om het over haar angst van konijnen te hebben) maar vooral die samenhorigheid van ons tegen de wereld spreekt me aan. Niet iedereen kan even goed zingen (die "I think this line is mostly filler" van Willow in Walk Through the Fire lost dat met die kenmerkende Whedon humor op) maar Rest in Peace blijft voor mij wel het hoogtepunt.

avatar van Brunniepoo
Zojuist de aflevering weer eens gezien - voor de vijfde keer nu, vermoed ik - en daarna al het bonusmateriaal bij de aflevering. Het blijft een magistrale prestatie die Joss Whedon hier geleverd heeft, als musicalliefhebber brengt hij een ode aan dat genre, maar hij speelt er ook mee. Muzikaal zit het knap genoeg in elkaar, terwijl Whedon geen muzikale achtergrond heeft, en tekstueel is het zowel knap als bij tijd en wijle hilarisch. De CD draai ik geregeld en met veel plezier.

In de Verenigde Staten schijnen er ook sing-along-screenings in de bioscopen gedraaid te hebben. Verbaast me niets want deze aflevering kent een flinke fanschare (een gemiddelde van 9,7 op IMDB met vele malen meer stemmen dan andere afleveringen). Ik zou er ook zeker heen zijn gegaan, ook al blijven mijn vocale prestaties zelfs nog ver achter bij die van Nicholas Brendon en Alyson Hannigan.