Alestorm - Captain Morgan's Revenge (2008)

Label: Napalm

1. Over the Seas (3:56)
  2. Captain Morgan's Revenge (6:43)
  3. The Huntmaster (5:00)
  4. Nancy the Tavern Wench (4:53)
  5. Death Before the Mast (3:17)
  6. Terror of the High Seas (3:51)
  7. Set Sail and Conquer (4:38)
  8. Of Treasure (2:59)
  9. Wenches & Mead (3:43)
  10. Flower of Scotland (2:41)
  11. Heavy Metal Pirates [Demo Version] * (4:26)
avatar van GreenGold
Erg leuk debuut album, dit is ook hoe ik Alestorm heb leren kennen. Lekker domme maar leuke feest muziek met een piraten thema in een metal jasje. Er wordt wel eens gezegd dat Alestorm "Pirate Metal" heeft uitgevonden. Buiten het feit dat het geen echt genre is (Alestorm is eerder power/folk metal met een piraten thema) waren ze ook niet de eerste metal band die dit thema gebruikte (Running Wild) en ook niet de enige die in deze periode bekendheid begon te krijgen (Swashbuckle). Maar het thema gecombineerd met hun sound en attitude maakte Alestorm de moderne standaard voor de noemer Pirate Metal.

Het album zelf zit vol met meezingers en mosh nummers. Alle nummers kun je in een van deze twee catogorieen zetten en dit maakt het album ook zo leuk. Of Treasure vind ik een beetje vergeetachtig, en hun versie van Flowers of Scotland is niet bepaald een sterke afsluiter, maar het is hun volkslied dus ik kan het ze niet kwalijk nemen hun roots te laten weerklinken op hun debuut. Verder vind ik ieder nummer even leuk en is het moeilijk om echt een favoriet uit te zoeken.

Ze nemen zichzelf niet te serieus en dat moeten ze ook niet doen. Alestorm is op een quest om plezier te maken en een feest te vieren overal waar ze zeilen. Het debuut is misschien niet hun beste album, maar zeker niet hun slechtste en ik vind het ook jammer dat veel van deze nummers live niet meer veel worden gespeeld. Ach, het album is ondertussen 10 jaar oud en heeft een rerelease gekregen, misschien volgt een korte tour ook nog wel.

Favoriete tracks:
- Over the Seas
- Captain Morgan's Revenge
- Nancy the Tavern Wench

"With the power of ale, he could not fail! Sail into battle, glory and metal!"