Minnie Riperton - Les Fleurs (2001)

Alternatieve titel: The Anthology

Soul / Jazz
Label: Stateside

1. I Am the Black Gold of the Sun (5:45)

met Rotary Connection

2. Reasons (3:27)
  3. Every Time He Comes Around (3:52)
  4. Young Willing and Able (3:46)
  5. Inside My Love (4:41)
  6. Memory Lane (4:25)
  7. Love Hurts (3:38)
  8. Here We Go (4:05)

met Peabo Bryson

9. You Take My Breath Away (4:32)
  10. Strange Affair (7:57)
  11. Take a Little Trip (4:11)
  12. I'm a Woman (3:59)
  13. Lovin' You (3:46)
  14. Les Fleur (3:16)
  15. Light My Fire (5:12)

met José Feliciano

avatar van musicfriek
Sterke verzamelaar met alle essentiele nummers van Minnie Riperton. Ik vraag me af of Les Fleur echt van haar is, zo ja, dat nummer is absoluut een meesterwerk. De meesten zullen het kennen in de versie van 4Hero (ook niet verkeerd trouwens). Minnie overleed in 1979 aan borstkanker op slechts 31-jarige leeftijd. Ze stond erom bekend dat ze een bereik had van 5 octaven en hierdoor vogels en bepaalde muziekinstrumenten kon nadoen. Ze zal altijd bekend blijven door het nummer Lovin' You, wat haar grootste hit was. Persoonlijk vind ik dat er betere nummers hierop staan zoals Everytime He Comes Around (met heerlijke gitaar en Deniece Williams op background vocals), Memory Lane en Strange Affair. Minnie deed ook mee op het meesterwerk van Stevie Wonder: Songs in the Key of Life (Ordinary Pain). Prima zangeres die helaas veel te jong is gestorven.