Matthew Sweet - Altered Beast (1993)

Label: Zoo

1. Dinosaur Act (4:05)
  2. Devil with the Green Eyes (4:43)
  3. The Ugly Truth (3:18)
  4. Time Capsule (3:56)
  5. Someone to Pull the Trigger (3:55)
  6. Knowing People (4:25)
  7. Life Without You (2:16)
  8. Intro (0:46)
  9. Ugly Truth Rock (2:58)
  10. Do It Again (3:33)
  11. In Too Deep (3:54)
  12. Reaching Out (4:00)
  13. Falling (4:50)
  14. What Do You Know? (4:27)
  15. Evergreen (4:23)
avatar van andré
Dit album is een aanrader voor liefhebbers van bands als Teenage Fanclub, Crowded House en The Posies. Af en toe doet z'n stem denken aan REM's Michael Stipe (Devil With The Green Eyes), maar dat stoort niet echt. Toch is Matthew Sweet wel een typische jaren-90 artiest, die laatste jaren wel een beetje in de vergetelheid is geraakt.

avatar van steven
andre slaat de spijker op zn kop . geweldig pop-rock album. sweet speelt heerlijk gitaar , devil with the green eyes , reaching out en falling zijn in mijn universum dikke klassiekers

Intro, komt toch uit de cult serie 'I Claudius'?

FUEL schreef:
Intro, komt toch uit de cult serie 'I Claudius'?

Uit de film Caligula.

avatar van Tonio
Na vele jaren weer eens beluisterd. Moest vroeger - en nu overigens ook nog steeds - weinig hebben van dit type Amerikaanse powerpop. Maar iedere regel kent zijn uitzondering, dus vond ik bijvoorbeeld Greg Kihn, Reggie Knighton en dus ook deze Matthew Sweet erg leuk.

Dit album vind ik nog steeds zijn beste en blijft tot mijn verassing nu nog altijd prima. Wat heet: zelfs een half puntje erbij!

avatar van vinejo
Nu ook herbeluisterd en idd goede powerpop. Edoch, nummers bleven 25 jaar terug niet hangen, nu ook niet.
Mss moet ik er een 3-4 keer na elkaar naar luisteren.

Maar er is zovéel muziek….