Dark Fortress - Eidolon (2008)

Duitsland
Label: Century Media

1. The Silver Gate (6:50)
  2. Cohorror (5:37)
  3. Baphomet (6:24)

met Thomas Gabriel Fischer

4. The Unflesh (5:08)
  5. Analepsy (6:01)
  6. Edge of Night (3:47)
  7. No Longer Human (5:36)
  8. Catacrusis (4:34)
  9. Antiversum (7:22)
avatar van Dexter
Ook gehoord tijdens de Friday Rock Show: Analepsy. Blijkbaar komen er dit jaar weer wat erg mooie albums uit.

avatar van bennerd
Toen ik vorig jaar in een enorme black metal mood was heb ik dit gekocht, en ik was erg overtuigd. Het album bevat veel mooie, doch misantropische melodieën die de luisteraar zowel op zijn gemak stelt als hem (of haar, uiteraard) een ongemakkelijk gevoel bezorgd. Dark Fortress maakt met dit plaatje een beestig sterke melodieuze black metalplaat, én hij is evil as hell.

Helaas heb ik niets meer met die melodieën. Ze irriteren meer dan ze de pret bevorderen. Hetzelfde verhaal met de laatste Watain en de nieuwste Funeral Mist. Melodieuze black is niets meer voor mij...

avatar van james_cameron
Ik vind Ylem uit 2010 een erg sterk album en was benieuwd of de band voor die tijd ook goed bezig was, maar dit blijkt slechts ten dele het geval te zijn. De death metal die men hier ten gehore brengt klinkt door de uitstekende produktie overweldigend en retestrak, maar de songs zijn inhoudelijk niet echt bijzonder en soms zelfs aan de wat saaie kant. Het klinkt allemaal ook iets te vrijblijvend, met een gebrek aan memorabele riffs en melodielijnen. Dat probleem zou op Ylem gelukkig verholpen worden.