Pet Shop Boys - Alternative (1995)

Dance / Pop
Label: Parlophone

1. In the Night (4:50)
  2. A Man Could Get Arrested (4:19)
  3. That's My Impression (5:18)
  4. Was That What It Was? (5:14)
  5. Paninaro (4:40)
  6. Jack the Lad (4:31)
  7. You Know Where You Went Wrong (5:51)
  8. A New Life (4:56)
  9. I Want a Dog (4:58)
  10. Do I Have To? (5:14)
  11. I Get Excited (You Get Excited Too) (4:54)
  12. Don Juan (3:54)
  13. The Sound of the Atom Splitting (5:12)
  14. One of the Crowd (3:55)
  15. Your Funny Uncle (2:16)
  16. It Must Be Obvious (4:24)
  17. We All Feel Better in the Dark (4:00)
  18. Bet She's Not Your Girlfriend (4:28)
  19. Losing My Mind (4:34)
  20. Music for Boys (3:36)
  21. Miserablism (4:10)
  22. Hey, Headmaster (3:06)
  23. What Keeps Mankind Alive? (3:24)
  24. Shameless (5:02)
  25. Too Many People (4:17)
  26. Violence [Hacienda Version] (4:58)
  27. Decadence (3:56)
  28. If Love Were All (2:59)
  29. Euroboy (4:27)
  30. Some Speculation (6:34)
avatar van jorro
Geen album voor een uitgebreide review nummer voor nummer zoals ik tegenwoordig gewend ben te maken.. Dat wordt te vaak een herhaling van zetten. Want bij de muziek van Pet Shop Boys gaat het bij mij meestal niet om de details Nummers van de heren Tennant en Lowe grijpen je gelijk bij de strot of niet.

De eerste 5 nummers van dit album doen dat niet. Te veel goed bedoelde improvisatie in de nummers waardoor de flow wordt verstoord. En een nummer als That's my Impression mist een stuk bezieling en overtuiging. Het peper en zout stond te ver weg waarschijnlijk. Datzelfde euvel heeft Was That What it Was? Paninaro begint op iets te lijken, maar mist nog wat raffinement. Anders gezegd: Het OhOhOh houdt de deur nog dicht.

Pas bij Jack the Lad kom ik uit mijn schulp en verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Leuke melodie, maar de bite is er nog niet helemaal. Sterker nog In You Know Where You Went Wrong is het weer mis. Halverwege zitten weer spelbrekers. Maar gelukkig is daarna het experimenteren grotendeels over op een paar kleinigheden na.

Daarna is het dan ook top en het is goed dat deze tracks niet in de prullenbak zijn verdwenen. Uiteraard vind ik niet elke track even sterk, maar een dikke voldoende scoort het album wel. Mijn 3,5* worden er 4.