538 Dance Smash Hits Spring 2001 (2001)

Dance
Label: Jive

1. Faithless - We Come 1 [Rollo & Sister Mix] (8:25)
  2. Barthezz - On the Move (3:32)
  3. Delerium - Innocente [Falling in Love) (DJ Tiësto Radio Mix] (4:20)

met Leigh Nash

4. Gigi D'Agostino - La Passion (Medley with Rectangle) (3:33)
  5. Mario Più aka DJ Arabesque - The Vision (3:19)
  6. DJ Quicksilver - Ameno (3:27)
  7. Plaything - Into Space (3:31)
  8. G-Spott - N-R-G [S.A.M. Vocal Remix] (3:47)
  9. Kosheen - (Slip & Slide) Suicide (3:31)
  10. The O.T. Quartet - Hold That Sucker Down [Warp Brothers Radio Edit] (3:33)
  11. The Moon - Sushi (3:37)
  12. Mauro Picotto - Proximus (Medley with Adiemus) (3:30)
  13. Mark van Dale - Something Goin' On (3:48)
  14. Disco Tex presents Cloudburst - I Can Cast a Spell (3:22)
  15. Shortie en Black Legend - Somebody (3:55)
  16. Dario G - Dream to Me (3:08)
  17. Mystique - Don't Stop Me Now (3:46)
  18. DJ Galaga en Da Cloot - What Do You Say to the DJ (3:10)
  19. Impala People - Viva Maxima (3:02)
avatar van RogerV
1.Faithless - We Come 1 [Rollo & Sister mix] (8:25)
Geen onaardige Faithless-track al vind ik deze beduidend minder interessant dan andere knallers

2.Barthezz - On the Move (3:32)
Typisch Nederlandse clubhouse. Was wel lekker vrolijk.

3.Delerium - Innocente (Falling in Love) [DJ Tiësto Radio Mix] (4:20)
met Leigh Nash
Deze remix van Tiesto snijdt een stuk meer huot. Klinkt eigenlijk wel behoorlijk goed met de zangeres van Sixpence none the richer

4.Gigi D'Agostino - La Passion (Medley with Rectangle) (3:33)
FOute italodance maar niet echt vervelend

5.Mario Più aka DJ Arabesque - The Vision (3:19)
Dit was wel een lekkere clubhouse/tranceknaller. Stevig tempo, pakkende melodie en leuk sampletje.

6.DJ Quicksilver - Ameno (3:27)
Veel opportunistischer dan dit kan het zo ongeveer niet. Met het idee van MAuro Picoot een hit scoren.

7.Plaything - Into Space (3:31)
Beetje een slap nummer

8.G-Spott - N-R-G [S.A.M. Vocal Remix] (3:47)
Muziek voor kinders

9.Kosheen - (Slip & Slide) Suicide (3:31)
Weer een hele sterke single van Kosheen.

10.The O.T. Quartet - Hold That Sucker Down [Warp Brothers Radio Edit] (3:33)
Nutteloze remix

11.The Moon - Sushi (3:37)
Waardeloze opvolger

12.Mauro Picotto - Proximus (Medley with Adiemus) (3:30)
Leuker dan Komodo omdat er meer power in zit. Heeft wel een nostalgisch tintje naar de tijd rond mijn Havo examen.

13.Mark van Dale - Something Goin' On (3:48)
Een goede discohouseplaat van eigen bodem. Mooi dat CB Milton nog eens werd opgegraven.

14.Disco Tex presents Cloudburst - I Can Cast a Spell (3:22)
Leuke discoouseplaat rondom een Chaka Kahn zinnetje. Gemaakt door Full Intention en degenen die achter 187 Lockdown zaten.

15.Shortie en Black Legend - Somebody (3:55)
Nee dit is een slappe bewerking van Gwen Guthrie

16.Dario G - Dream to Me (3:08)
Best een aardig nummer van Dario

17.Mystique - Don't Stop Me Now (3:46)
Ongeinspireerde sampletroep

18.DJ Galaga en Da Cloot - What Do You Say to the DJ (3:10)
Met stip het kanslooste nummer van 2001

19.Impala People - Viva Maxima (3:02)
Latinhouse niemendalletje dat bij de verloving van Wim-Lex en Maxima werd gepushed maar zonder succes

avatar van tnf
tnf
Het in dezelfde periode gereleaste Booom! The Number 1 Dance Album, Volume 4 (2001) had, en heeft nog steeds m'n voorkeur. Die behoort tot m'n meest grijsgedraaide cd's ooit (vind hem nog steeds vrij smakelijk).

Maar goed, over wat de concurrentie van Radio 538 destijds zoal uit het dance-aanbod viste:

Faithless - We Come 1 [Rollo & Sister mix]

Niet slecht, en tegelijkertijd doet het me echt helemaal niets. Een herhalingsoefening van meer interessante hits uit het verleden (al ben ik per definitie niet echt Faithless-liefhebster meer).

Barthezz - On the Move

Makkelijke 538-dance, maar toch goed te pruimen. Die paar toontjes die de boel op een gegeven moment weer aanjagen zijn het hoogtepunt.

Gigi D'Agostino - La Passion (Medley with Rectangle)

Al die hits van Gigi van toen zitten bij mij in de guilty pleasure-hoek (ik weet niet, ondanks een zekere platheid hebben ze 'iets'), al valt de schaamte bij deze nog wel mee. Is dit nu autotune of zijn het gewoon vocoders? In het eerste geval zal het een van de weinige nummers zijn die dat effect bevat die ik leuk vind.

Mario Più aka DJ Arabesque - The Vision

Helemaal niet verkeerd. Er zit iets donkers onder de hoofd-melodie dat het nummer iets extra's geeft. En tevens iets verfijnds wat het interessant maakt.

DJ Quicksilver - Ameno

Op zichzelf redelijk te doen, tenminste: als je je verstand op nul zet. Niet spectaculair, maar best gezellig. Toch jammer, wat betreft dit nummer, dat ik die van Mauro Picotto vóór deze al kende (wat dat betreft ben ik het met m'n voorganger eens).

Plaything - Into Space

Leuk nummer, hebben ze die sample van Sheila & The Black Devotion goed in verwerkt. Niet heel bijzonder weliswaar, maar gewoon fijn om te horen. Wel prefereer ik, wat betreft nummers waar deze sample in zit, Alcazar's Crying at the discotheque (niet lang hierna uitgebracht).

G-Spott - N-R-G [S.A.M. Vocal Remix]

Dit is een andere versie dan die ene die toen altijd op de radio kwam, en die je in de clip hoort. Die vind ik wel leuker dan deze, zij het op een guilty pleasure-manier. In ieder geval het leukste nummer uit de (Dj Jose &) G-Spott-stal. Net als die Gigi D'Agostino-plaatjes van toen: aan de platte kant, op de grens van puberaal zelfs, maar het heeft wat.

Kosheen - (Slip & Slide) Suicide

Een gevalletje 'ik hoor heus wel dat het goed is, maar het doet me gewoon niet zoveel'. Doe me dan z'n voorgangers maar.

Mauro Picotto - Proximus (Medley with Adiemus)

Energieker en melodisch sterker dan z'n voorganger, ondanks de in de basis vergelijkbare opzet. Maar mag die break eruit geknipt worden? Het klopt totaal niet bij de rest van het nummer (was bij z'n voorganger ook al het geval).

Mark van Dale - Something Goin' On

Destijds sufgedraaid en anno nu nog steeds een geliefd nummer, was een goede keus om CB Milton maar eens op te graven (grote kans dat ik me óók zo had uitgedrukt als m'n voorganger daar niet mee was begonnen). Heeft tevens een 'de zon gaat onder, het is nog lekker warm en nu heb ik zin om nog even naar de kermis te gaan'-feel.

Disco Tex presents Cloudburst - I Can Cast a Spell

Leuke vocale dance-plaat met aangenaam vriendelijke, warme klank. Dat het door kundige mensen vervaardigd was, kan je wel horen.

Dario G - Dream to Me

Ben geneigd deze en die van Dj Quicksilver door elkaar te halen, al zijn het niet echt klonen van elkaar. Maar qua sfeer liggen ze in elkaars verlengde. Deze mist dan wel het keltische koor, en heeft iets meer originaliteit in zich, en vind ik mede daardoor leuker.

Mystique - Don't Stop Me Now

Ik kende het nog niet, maar wat een goedkope onzin.

DJ Galaga en Da Cloot - What Do You Say to the DJ

Weer onzin, en in dit geval met een hoog skihut-gehalte. Da Cloot = Mental Theo, tja. Kwam voor mezelf nét te laat uit, toen dergelijk materiaal inmiddels een beetje door de mand begon te vallen. In een iets eerder stadium had ik het ongetwijfeld best kunnen waarderen.

avatar van pureshores
1.Faithless - We Come 1 [Rollo & Sister mix] (8:25)-vrij overgewaardeerde track, het kunstje wordt weer herhaald en over Maxi Jazz kan ik kort zijn, vreselijke stem

2.Barthezz - On the Move (3:32)-inderdaad typische 538 meuk

3.Delerium - Innocente (Falling in Love) [DJ Tiësto Radio Mix] (4:20)-deze is wel leuk ja, de drive is hier veel pittiger dan bij zn remix voor Silence, de zang is ook aangenaam
met Leigh Nash

4.Gigi D'Agostino - La Passion (Medley with Rectangle) (3:33)-vrij irritante kitscherige prut

5.Mario Più aka DJ Arabesque - The Vision (3:19)-leuke doordravende plaat, slaat een andere weg in dan de geijkte geluiden in 2001

6.DJ Quicksilver - Ameno (3:27)-dit plaatje heeft een hoog 90's gehalte en er moet weer een geforceerd stukje klassiek in

7.Plaything - Into Space (3:31)-een minder gebruik van de welbekende sample, doe maar liever Frank o'Moiraghi

8.G-Spott - N-R-G [S.A.M. Vocal Remix] (3:47)-verschrikkelijke troep

9.Kosheen - (Slip & Slide) Suicide (3:31)-een minder toegankelijk nummer maar wel een prettig geluid en een albumfavoriet

10.The O.T. Quartet - Hold That Sucker Down [Warp Brothers Radio Edit] (3:33)-vrij onnodige remake

11.The Moon - Sushi (3:37)-deze sushi is over de datum

12.Mauro Picotto - Proximus (Medley with Adiemus) (3:30)-net zo irritant als Komodo

13.Mark van Dale - Something Goin' On (3:48)-leuk clubhouse plaatje met mooie drive en zelfde riffje als Bucketheads/Alcatraz

14.Disco Tex presents Cloudburst - I Can Cast a Spell (3:22)-catchy zinnetje met altijd kwalitatieve produktie van Full Intention en sessie zangeres Shena

15.Shortie en Black Legend - Somebody (3:55)-deze gaat nog wel door het blije gehalte

16.Dario G - Dream to Me (3:08)-dit is weer vrij irritant en de Cranberries coveren is sowieso vervelend aangezien dat een kattegejank groep is

17.Mystique - Don't Stop Me Now (3:46)-please stop

18.DJ Galaga en Da Cloot - What Do You Say to the DJ (3:10)-please stop

19.Impala People - Viva Maxima (
- doe maar liever een impala op de Afrikaanse savanne, misschien dat hier die tranen van Maxima ook door kwamen

Beste track: Mark van Dale - Something Goin' On
Slechtste track: G-Spott - N-R-G [S.A.M. Vocal Remix]