Bobby Caldwell - Bobby Caldwell (1978)

Alternatieve titel: Evening Scandal

Soul / Pop
Label: Clouds

1. Special to Me (3:31)
  2. My Flame (4:12)
  3. Love Won't Wait (4:08)
  4. Can't Say Goodbye (5:03)
  5. Come to Me (2:53)
  6. What You Won't Do for Love (4:46)
  7. Kalimba Song (1:19)
  8. Take Me Back to Then (3:28)
  9. Down for the Third Time (4:50)
de titelsong is een klassieker en haalde in 1979 de amerikaanse top 10. En is meer dan 80 keer gecoverd. In nederland trouwens nooit een hit geweest.Hij had wel een klein hitje met "jamaica" in 1982, die haalde nummer 29 in de top 40. En ik altijd maar denken dat Stevie Wonder dat nummer zong. Heel veel mensen denken aan zijn stemgeluid te horen dat hij een zwarte amerikaan is, maar hij is blank !

avatar van PaulieWalnuts
jeffrey schreef:

Inderdaad. Moet je voor de grap de reacties op YouTube eens lezen. Werkelijk iedereen dacht blijkbaar dat het een zwarte soulzanger was. Hij had in Japan veel meer succes dan in de VS vreemd genoeg.

Ik vind dit een erg sterk album. Jazz-achtige soul. Erg relaxed. Met als hoogtepunt natuurlijk What You Won't Do For Love.

avatar van Soulistic
Dit is nou echt wat ze bedoelen als ze het over "Blue Eyed Soul" hebben.
Een uniek stemgeluid wat je inderdaad niet zo snel aan een blanke artiest zou refereren. "My Flame" & "What You Won't Do For Love" zijn mijn favorieten tracks. Overigens is "Open You're Eyes" ook een geweldig nummer maar die staat helaas niet op dit album.

What you won't do for love

Dardan
In de tijd toen ik nog uitsluitend naar rapmuziek luisterde passeerde 2Pacs 'Do For Love' de playlist waarin het prijsnummer van dit album gesampled werd voor het refrein. Wat klonk dat toch geweldig goed gezongen. Nu ligt die tijd al enige tijd achter me, maar het prijsnummer 'What You Won't Do For Love' leg ik nog altijd regelmatig op omdat het nu eenmaal een steengoed nummer is, al werd het ook wel eens tijd om het volledige album te luisteren. De rest luistert aardig weg en kent met 'My Flame' (tevens ook gesampled voor Biggie's 'Sky's the Limit' dat een van mijn favoriete nummers van hem is) eigenlijk een nummer van bijna even grote klasse, 'Can't Say Goodbye' springt er ook mooi bovenuit.