Morrissey - Greatest Hits (2008)

Label: Polydor

1. First of the Gang to Die (3:38)
  2. In the Future When All's Well (3:52)
  3. I Just Want to See the Boy Happy (2:57)
  4. Irish Blood, English Heart (2:36)
  5. You Have Killed Me (3:06)
  6. That's How People Grow Up (2:59)
  7. Everyday Is Like Sunday (3:32)
  8. Redondo Beach [Live] (3:56)
  9. Suedehead (3:50)
  10. The Youngest Was the Most Loved (2:59)
  11. The Last of the Famous International Playboys (3:36)
  12. The More You Ignore Me, the Closer I Get (3:42)
  13. All You Need Is Me (3:12)
  14. Let Me Kiss You (3:31)
  15. I Have Forgiven Jesus (3:43)
  16. The Last of the Famous International Playboys [Live] * (3:51)
  17. The National Front Disco [Live] * (4:08)
  18. Let Me Kiss You [Live] * (4:28)
  19. Irish Blood, English Heart [Live] * (2:42)
  20. I Will See You in Far-Off Places [Live] * (4:16)
  21. First of the Gang to Die [Live] * (4:23)
  22. I Just Want to See the Boy Happy [Live] * (2:56)
  23. That's How People Grow Up [Live] * (3:05)
  24. Life Is a Pigsty [Live] * (9:15)
Laten we hopen dat het nieuwe album er snel gaat komen. Van alweer een nieuwe verzamelaar met een extra nummertje hier en daar (That’s How People Grow Up, All You Need Is Me en Redondo Beach) kan ik niet echt wakker liggen.

wel een goeie verzamelaar, had alleen de laatste graag door You Have Killed Me vervangen gezien.

handsome_devil
Die staat er toch ook op?

Er staat wat mij betreft veel te veel van de laatste twee albums op. Niet dat die niet goed zijn en zo, maar wat mij betreft te weinig toffe liedjes van vroeger.

handsome_devil schreef:

Is juist logisch want daarvoor heb je deze verzamelaar dan weer.
Wil je geen reguliere albums dan is deze nieuwe verzamelaar in feite een aanvulling op die oudere.

Overigens is er nog een verzamelaar verkrijgbaar met ouder werk.

handsome_devil
Ik vind het niks logisch. Ik vind het maar een overbodige verzamelaar. You are the Quarry is op cdvriend voro een paar euro gloedjenieuw te bestellen. Dan koop je Ringleader of the Tormentors er nog even bij, zo duur is die ook niet meer, voor iets meer dan een tientje heb je dan 2 mooie albums in je bezit. Hoppa, deze Greatest Hits is overbodig.

Genoeg mensen die daar anders over denken dus zo overbodig is dat niet (en al helemaal niet als deze verzamelaar straks goedkoper in de winkels ligt).
Dat jij er niks aan hebt is wat anders: ik hoef deze ook niet. Maar er is genoeg publiek voor, anders zouden ze het niet eens uitbrengen.

Tja, wat een rare mensen deze eeuw.

Ah deze opmerking snap ik beter met deze er bij:
handsome_devil schreef:
maar wat mij betreft te weinig toffe liedjes van vroeger.

Je klink hier nu net als al die dertigers en veertigers op deze site met hun heimwee naar 'liedjes van vroeger'
Die goede oude tijd he HD: welkom bij de club

Jornaquin
Laat Morrissey eerst het Eurovisie Songfestival maar eens winnen.

handsome_devil schreef:
Die staat er toch ook op?

overheen gelezen inderdaad

omg aERo, nee

jammer dat ik vroeger nog geen moz luisterde

avatar van HiLL

Het zijn ook net mensen

avatar van djarend
wat een nonsens, de laatste 2 platen zijn juist de beste die hij solo heeft gemaakt, en ik ben al fan vanaf de eerste smiths plaat dus weet waar ik het over heb. ook qua verkoop overstijgen ze ruim alle andere solo platen van hem, maar dat zegt op niks, jan smit verkoopt ook veel

avatar van johan de witt
Dit is een dramatisch slechte tracklist.
Vooral Redondo Beach (live) tussen Everyday Is Like Sunday en Suedehead.Hoe verzin je het?

En sowieso, een verzamelaar waarvan 12 van de 15 songs uit de periode 2004-2008 komen!? Erg merkwaardig allemaal.

Maar goed, gelukkig komt er dit jaar ook nog een echt nieuw Morrissey album uit.

avatar van djarend
precies, da's nog veel belangrijker, dat er een nieuwe cd komt, kan me niet druk maken om een best of plaat..

Toffe videoclip! Beetje ego-boosterig wel, maar dat zijn we zo stilletjes aan wel gewoon bij Moz. Song klinkt ook erg degelijk en - na een paar luisterbeurten - zelfs meezingbaar!

avatar van johan de witt
Het andere nieuwe nummer, All You Need Is Me, is nog veel beter.

Deze cd heeft toch zeker 10 topnummers, inclusief dus All You Need Is Me.
4 sterren.

EVANSHEWSON
Voor maar een heel klein mini-fannetje is dit dus ideaal; Want hij is best goed, dat weet ik wel, ik heb het enkel wat moeilijk om naar een hele plaat te luisteren, daarvoor is de beste man zijn stem me echt te monotoon.
Ach, dan maar in de cd-molen met sterk contrasterende stemmen.
Maar deze tracklist ziet er best goed uit. 12 is een echte favoriet van me, alsook 7 natuurlijk.

****

kluivie
Heerlijke cd en alles in 1 keer wat wil je nog meer is genieten hoor voor op de Ipod ik heb 4,5 gegeven!

avatar van reptile71
Verdomd, die heeft goeie dagcrème! Hij ziet er op die foto nog hetzelfde uit als 20 jaar geleden! Geen rimpeltje te bekennen...

avatar van Strangeways
Sorry hoor, ik heb alles van Morrissey en ben groot liefhebber van zijn muziek, maar uit protest geef ik deze "Greatest hits" een onvoldoende. Een belachelijke tracklist die absoluut niet representatief is voor zijn oeuvre, met teveel recent werk en de bekende "twee niet eerder uitgebrachte nummers" om ook alle bezitters van de studio-albums zo gek te krijgen deze zoveelste verzamelaar te kopen. De cynische tekst van Paint A Vulgar Picture welt spontaan in mijn gedachten op. Ik zie wel middelmatig materiaal als In The Future When All's Well, I Just Want To See The Boy Happy en Redondo Beach, maar van echte klassiekers als Sing Your Life, November Spawned A Monster, Now My Heart Is Full, Sunny of We Hate It When Our Friends Become Succesful is geen spoor te bekennen. 1 schamele vertegenwoordiger van zijn meesterwerk Vauxhall & I, 3 van de compilatie Bona Drag en verder allemaal liedjes van na 2004, terwijl hij al 20 jaar als solo artiest actief en succesvol is. Niets van Your Arsenal, een album dat de vloer aanveegt met zijn laatste... Nee, dan doe mij maar "Suedehead" uit '97.

avatar van reptile71
Every Day Is Like Sunday en Suedehead staan er toch ook op?

avatar van Strangeways
Ja, dat klopt. Beide staan zowel op zijn debuut Viva Hate als op de compilatie Bona Drag uit '90.

Ik vind het niet erg als Morrissey een selectie van zijn meer recente werk wil uitbrengen, maar dan had hij beter die 4 oudere liedjes weg kunnen laten en het "Greatest hits 2004-2008" moeten noemen. Nu vind ik het eerlijk gezegd een belediging voor zijn eerdere CD's.

avatar van reptile71
ah ok, ja vreemd... de vraag is dan ook: wie heeft die selectie gemaakt?

avatar van johan de witt
De platenmaatschappij. Morrissey kreeg een deal bij Decca onder de voorwaarde dat hij eerst een Greatest Hits zou uitbrengen. Aangezien er al een singlesverzamelaar (1988-1995) is, ligt de nadruk hier op de laatste 2 albums. Niet zo gek als je bedenkt dat You Are The Quarry Morrissey's best verkopende album is.

Voor de echte fans is dit dus wat overbodig, hoewel er dus 2 nieuwe nummers opstaan en de 4 oudere nummers geremastered zijn.

avatar van reptile71
Ja platenmaatschappijen blijven altijd streken hebben... helaas.

avatar van devel-hunt
Een verzamelaar is nooit compleet, en deze verre van, maar en staat genoeg lekkers op om deze een 4**** te geven.

avatar van c-moon
Ik kan zowel de argumenten Pro en Contra in deze, mbt deze verzamelaar begrijpen...

Maar an sich vind ik het zeker geen slechte tracklist...

Ik neem aan dat "Redondo Beach" een cover is van het gelijknamige Patti Smith-nummer?
If so: dan ben ik erg benieuwd hoe Mozzer het er dan vanaf brengt...

fastpulseboy
idd van patti smith.....
En ik wilde dat morissey zich er niet aan gewaagd had......
(is overigens alleen een live versie van)