Ringo Starr - Liverpool 8 (2008)

Rock / Country
Label: EMI

1. Liverpool 8 (4:49)
  2. Think About You (3:40)
  3. For Love (3:49)
  4. Now That She's Gone Away (3:02)
  5. Gone Are the Days (2:49)
  6. Give It a Try (3:26)
  7. Tuff Love (4:33)
  8. Harry's Song (4:00)
  9. Pasodobles (4:17)
  10. If It's Love That You Want (3:06)
  11. Love Is (3:52)
  12. R U Ready (3:59)
Empyrium
De nieuwe Ringo! Ben benieuwd! Zou oorspronkelijk al in Juni van 2007 uitkomen maar niet van gekomen, geproduceerd door Dave Stewart.

Plaat moest over daar Mark Hudson slaande ruzie heeft gekregen met Ringo en Ringo dus niets meer met Mark van doen wilt hebben, Dave moest het dus overdoen.
En het leken zulke dikke maatjes..........

Baltasound

In the U.S.A. when we played Shea
We were Number One, and it was fun
When I look back, it sure was cool
For those Four Boys from Liverpool

wie heeft dit geschreven, paris hilton ofzo dit hele album is een totale ver van mijn bed show, ik zal er wel te jong voor zijn om er iets nuttigs in te kunnen zien...

avatar van Toon1
Haha, vreselijk hoe die albums van Ringo altijd gedrenkt zijn in nostalgie naar zijn Beatles-tijd en de jaren '50 .

Harald
Dave Stewart (Eurythmics) heeft deze plaat geproduceerd.
"If it's Love That You Want" had een Beatles song kunnen zijn. Verder vinden we op dit album veel Blues, Skiffle en Country en ook sitar op Gone are the Days. Echt nieuwe dinge komen we niet tegen maar dat verwacht ook niemand. Ringo's beste plaat sinds jaren.

avatar van devel-hunt
@ Toon1: Zo'n man heeft nu eenmaal meer verleden als toekomst, krampachtig modern gaan doen dat zal pas langwekkend zijn. Ringo is van alle Beatles altijd het meest Beatle gebleven, zeker gezien zijn humor en ook door de muziek. Leve RINGO de oer Beatle!!

LoveStoned
Baltasound schreef:
God, hij leeft nog..

hahaha

tuktak schreef:

waarschijnlijk niet.
Ringo was gewoon de minst geniaalste van the Beatles. Hoewel hij het beste kan drummen ter wereld. vind ik dan

avatar van Lennonlover
Toon1 schreef:

Da's toch super!

EVANSHEWSON
Ik verwacht er zoals steeds bij Ringo veel van, want de laatste jaren is ie weer goed op dreef, even afwachten en plaat vlug trachten te beluisteren;
Eens Beatlesfreak, niet meer te genezen!

Empyrium
De eerste drie nummers zijn erg sterk maar daarna zakt de boel toch wel een beetje in.

avatar van devel-hunt
Ringo is sinds een aantal jaren een soort van liefdes goeroe geworden. Alles waar hij over zingt is liefde, vrede, verdraagzaamheid en eerlijkheid. Zulke thema's kunnen gemakkelijk klef en zoet worden, maar Ringo kan het maken, hij doet het allemaal met een vette knipoog. De nummers zijn goed, lekker, vrolijk en soms erg fout, zoals in een draak als Pasadobles, maar daartegenover staat een schitterend liedje over doodgaan "R U ready", of het sentiment uit de titeltrack, recht uit zijn hart en nergens vals. Lekkere plaat, met sterke melodieen en teksten die in het hoofd blijven hangen. Een 4***

Lennonlover schreef:
Da's toch super!

Haha. Ik bedoel gewoon dat hij toch ook nummers kan maken zonder teksten die zo smachtend gaan over zijn Beatlestijd (zie de tekst van Tutak), maar over andere thema's dus? Dat bedoel ik dus met gedrenkt in nostalgie... Dat lijkt hij niet te kunnen laten

avatar van HiLL
Wel hip die laatste track R U Ready...

Ringo een lieve Beatle

nijme255@adsl
Liverpool 8 is een grappig bedoelde en waarschijnlijk laatste cd-single, die wordt gereleased. Afgaande op het gebodene zullen alleen de echte beatlefreaks, die alles willen hebben van hun helden, dit singletje aanschaffen.
Jammer dat Liverpool 8, waarom 8?, niets teweeg brengt bij mij.
Heer Starr zal dat weinig uitmaken, die heeft gewoon weer een plaat vol met pretentieloze muzak gemaakt.

avatar van devel-hunt
De muziek lijkt simpel maar zit zeer gerafineert en proffesioneel in elkaar, mede dank aan zijn enorm goede band waar hij al jaren mee speelt en dankzij de grote Dave Stewart. Goede plaat, wel even de tijd voor nemen!!

avatar van Lennonlover
het nummertje Liverpool8 is zooooooo lekker melancholisch! héérlijk! De hele plaat geef ik liever een 3. Niet geweldig maar ook zeker niet slecht.

avatar van bonothecat
Empyrium schreef:

Ik heb net de eerste drie nummers geluisterd, en ik vind het maar matig....dat belooft niet veel goeds voor de rest van het album

"Liverpool 8" slaat op de wijk in Liverpool waar Ringo opgroeide. Net zo'n prozaïsche aanduiding als 'Amsterdam-West' natuurlijk.

"Zo'n man heeft nu eenmaal meer verleden als toekomst", schreef devel-hunt. Dat ligt niet aan Ringo, dat zou voor jou en mij en voor ons allemaal gelden als we tussen ons twintigste en dertigste deel hadden uitgemaakt van de Grootste Band Ooit.

Hoe moet je dat in de rest van je leven nog zien te evenaren? Dat konden Paul, George en John ook niet. En het is niet erg.

avatar van Toon1
Dat je het niet kan evenaren betekent niet dat je niet meer verrassend uit de hoek kan komen natuurlijk

Empyrium
Het is inderdaad een erg slecht album, en zoals bonethecat al aangaf, de eerste drie nummers zijn ook al niet bijzonder.

Ringo leek even een opleving te hebben rond Ringo Rama maar zijn laatste twee albums zijn toch weer van het niveau Stop and Smell the Roses.

De eerste paar regels van dit album bezorgen mij inmiddels plaatsvervangende schaamte.

Ik vind dat Liverpool 8 een acceptabel geheel is geworden.
In creatief opzicht helemaal niet slecht van Ringo.
Mijn milde stemming heeft zeker te maken met het feit dat ik een Beatlesfan ben.
Wil niet zeggen dat ik alles maar goed vind.
Echt goed vind ik het nou ook weer niet, maar ik heb van McCartney wel vervelender albums in de kast staan.

Ik denk dat de Beatlesfans niet mogen klagen met dit album.
Natuurlijk, als ik mijn geld aan een superalbum had willen uitgeven,
dan had ik nog iets van Steve Earl erbij gekocht.
Maar Ringo is een icoon en die koop je niet louter omdat het zo goed is, maar ook omdat het Ringo is, de symphatieke Beatle vol humor en tragiek.

Mocht dit charme-offensief van Ringo niet op jou van toepassing zijn,
loop er dan net zolang aan voorbij, totdat de cd voor 7 euro in de bak ligt.
Volgens menig geplaatst bericht zal dat moment echt niet lang op zich laten wachten.

Harald
Na de split van de Beatles had Ringo alleen twee opties, in pensioen of als solo artist verder door gaan. Als icoon was het niet mogelijk als drummer in een onbekende band door te gaan. En Ringo heeft zijn job goed gedaan. Hij heeft lol en af en toe maakt hij nog een goede song of plaat. En Liverpool 8 is een goede plaat....voor Beatles fans. Niets mis mee.

avatar van wouter-d

In the U.S.A. when we played Shea
We were Number One, and it was fun
When I look back, it sure was cool
For those Four Boys from Liverpool

HA HA HA HA HA, dit is echt de aller aller slechtste tekst die ik ooit heb gehoord, nou ja het geld zal wel op zijn geweest, misschien toch eens een instrumentaal album proberen (zou ik wel een gastdrummer regelen....Charlie Watts ofzo?)

Harald
Wat is er mis met de tekst? Misschien niet Bob Dylan niveau maar de aller aller slechtste tekst ooit ? Schrijf jij toch maar een tekst, dan weet je hoe moelijk dit is, ik ben heel erg benieuwed. En met Ringos tekst is er trouwens niets mis mee. Verder is Ringo een onderschatte maar toch heel erg goede drummer met veel gevoel voor timing en breaks...net als Charlie Watts.

Wat is er mis met de tekst? Het was zoals het was. Moet een songtekst absoluut literaire kwaliteit hebben om te kunnen doen wat-ie moet doen? Natuurlijk, het is Sinterklaasrijm (en in regel 5 en 6 zelfs binnenrijm) maar daar gaat het niet om. Op je zestigste kun je ongestoord sentimenteel worden - niks mis mee. En intussen doet Ringo een paar bekentenissen:

regel 1: de Beatles deelden het bed met 'gemakkelijke meisjes'
regel 2: Ringo voelde zich dichter bij John dan bij de andere twee
regel 3: vanaf het eerste moment deden de Beatles aan image-building
regel 4: zelfs de succesvolle Beatles waren jarenlang arme sloebers

regel 5 en 6: het bandje schopte het tot wereldhit, dat was niet geweldig en meesterlijk, maar gewoon 'leuk'
regel 7 en 8: het waren en bleven toch gewone jongens uit een Liverpoolse buurt ('8') die toevallig mazzel hadden en ervan genoten

Ringo zet de band (en zichzelf) lekker met beide benen op de grond in dit nummer. Niks opzienbarends, maar wel zo eerlijk.

EVANSHEWSON
@ wouter -d ; als dit de allerslechtste tekst is, dan weet ik het niet meer, zo slecht is die tekst volgens mij niet.
Je mag Ringo Starr nooit vergelijken met Dylan of Young natuurlijk, en zeker al niet met Lennon-McCartney, maar om nu zo af te geven o deze tekst, neen, beetje bij het haar getrokken is dat...

avatar van devel-hunt
Ringo is een met beide poten in de klei type, zo zijn de teksten van de "songwriter" Ringo ook. Geen hoogdravende teksten zoals Lennon/McCartney, Dylan of Nick Cave, om er maar een paar te noemen. Zijn teksten zijn down to earth, nuchter en echt Liverpools, en bijna kinderlijk eerlijk en naief, ik vind dat geen tekort, maar een kwaliteit!!

avatar van ArthurDZ
dit is best een leuk album. niets wereldschokkends, maar wel een aardig tussendoortje.

Pim
Gewoon erg leuk album. Knap voor iemand van 67 jaar. En leuk om te horen hoe ongecompliceerd hij gebleven is.