Absolute Body Control - Eat This (1993)

Belgiƫ
Electronic
Label: VUZ

1. Clouds (4:03)
  2. Melting Away (2:44)
  3. Faceless (2:47)
  4. Love at the First Sight (2:56)
  5. Eat This (2:26)
  6. A Broken Dream (3:20)
  7. What Is the Disease? (3:12)
  8. Arabesque (2:46)
  9. Automatic (3:58)
  10. Lonely This Christmas (3:56)
  11. Is There an Exit? [Live] (4:31)
  12. I'm Leaving [Live] (4:58)
avatar van freddze
Absolute Body Control, het eerste (uit 1979 al!) minimal-synth project van (The) Klinik leden Dirk Ivens (ofte: Dive) en Eric Van Wonterghem. Samen vormen ze vanaf 1998 ook het duo Sonar (Van Wonterghem kwam toen in de plaats van Patrick Stevens).

Ik heb enkel de verzamelaars op de site geplaatst, aangezien de hoesjes van de reguliere uitgaves tussen 1981 en 1984 (op Body Records) allemaal tapes zijn waarvan ik geen goede kwaliteit plaatje vind.

De single 'Is there an Exit?' ...Show me the Way... (waarvan hier een live-versie opgenomen in Djem-Melsele in januari '83) was een cult-hit hier in België.

Na meer dan 22 jaar zijn ze sinds 2006 weer actief en ze hebben ook weer op festivals gestaan zoals BIM Fest eind 2006.

Dit jaar in maart is er ook weer een verzamelaar uitgebracht.

Mijn favoriet op deze verzamelaar is Melting Away, maar ook Clouds, Love at First Sight en A Broken Dream zijn het vermelden waard. Maar het beste nummer van ABC is wat mij betreft Figures en dat staat hier helaas niet op.