Slade - Get Yer Boots On (2004)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: Shout! Factory

1. Get Down and Get with It
  2. Coz I Luv You (3:25)
  3. Look Wot You Dun (2:57)
  4. Take Me Bak 'Ome (3:15)
  5. Mama Weer All Crazee Now (3:44)
  6. Gudbuy t'Jane (3:32)
  7. Cum on Feel the Noize (4:24)
  8. Skweeze Me, Pleeze Me (4:29)
  9. My Friend Stan (2:41)
  10. Merry Xmas Everybody (3:27)
  11. Everyday (3:10)
  12. Bangin' Man (4:11)
  13. Far Far Away (3:37)
  14. How Does It Feel (5:53)
  15. Run Runaway (3:45)
  16. My Oh My (4:09)
avatar van Hans Brouwer
Slade, was mijn eerste echte muzikale liefde. Alle hits zong ik als dertien, veertienjarig puber-jongetje uit volle borst mee. Op een klasse avond Slade zelfs nog een keer ge-play-backed . Het klinkt nu gedateerd maar die enkele keer dat ik Slade op de radio hoor, wordt ik overmand door nostalgische gevoelens. Zie mijn 5* maar als een hommage aan mijn gelukkige jeugdjaren .

avatar van Flipper
Hans Brouwer schreef:
Slade, was mijn eerste echte muzikale liefde.

Het moet niet gekker worden Hans, Slade was ook mijn eerste liefde. Het geringe zakgeld werd netjes bewaard en daar heb ik min eerste LP van betaald: Slayed.

EVANSHEWSON
Wie is hier verantwoordelijk voor welke platen hier op deze site besproken worden of in de groep gegooid ahw ?

Zit te wachten op SLADE - B-SIDES (Dubbele cd met zogenoemd alle b-kantjes van hun singles, al heeft men rijkelijk de achterkant van de ballad Everyday (Good Times Gals) VERGETEN ????
Maar dat staat dan gelukkig wel op hun elpee Old, New, Borrowed and Blue.

EVANSHEWSON
Ik geef voor deze goede verzamelaar 4.5 sterren.
Hij verliest een halve ster omdat ;
Let's Call it Quits, In For A Penny en Thanks For The Memory ontbreken.

En dat waren in het kielzog van hun nog grotere hits al iets kleinere hits, maar die haalden de top 20 nog wel en hebben beslist hun recht om op een goede compilatie te staan !

Maar het voornaamste staat hier natuurlijk wel op !

avatar van LeRoi
Ik word oud: dacht effe zoeken op 'glam-rock': zoals velen die dit bericht nu lezen, een genre waar menig muzikale bewustwordingsproces startte.... Glam-rock is voor mij SMS:
1. The Sweet
2. Mud en
3. Slade
Wat schetst mijn verbazing, The Sweet komt in zijn geheel niet voor in de MM-database........SKANDE!!
Slade is overigens denk ik kwalitatief en in de breedte wel de betere van de drie, maar om louter irrationele redenen handhaaf ik deze TOP 3 als het gaat om de Glamrock.
N.b. Pas later is het TOP 4 geworden: Marc Bolan's T-REX ben ik pas (veel) later gaan waarderen

avatar van LeRoi
Een excuus is op zijn plaats: The Sweet komt/kwam dus wel degelijk voor in de MM-database: en TERECHT! Zij hebben mede de top 40 beheerst in de tijd dat Glam-rock 'HOT' was.

avatar van Carebo
Hans Brouwer schreef:

Ben enkele jaartjes ouder, maar ik heb ook dat nostalgische gevoel bij het horen van 60-70er jaren hits!
Was ook fan van Slade en al die puike bands van toen!
Prachtige muziekjaren waren dat in onze jeugd!!

Father McKenzie
Hààl deze nog maar eens uit, dezer dagen, en dan track 10 goed luid, zodat de buren wéét dat je smaak hebt betreffende kerstnummers, en duw op de repeattoets, want hun kerstsingle is voor mij bij mijlen het allerleukste kerstplaatje ever!

avatar van bikkel2
Slade was een prima band die perfect in de glamrocktijd pastte .
Maar evenals een band als Sweet wist Slade vooral ook op de buhne te overtuigen .
Daarom ook kregen ze in de jaren 80 terecht weer wat aandacht .
Ook toen hebben ze nog een paar leuke singles uitgebracht .
Deze verzamelaar is een feestje . Lekker meebeuken , erg herkenbaar en erg nostalgisch .
Slade was vooral ook een visuele band . De kleding , die 4 totaal verschillende individuen en de ongeremde lol .
Een dvd uitbrengen zou leuk zijn met al die beelden van Top Of The Pops ( daar was de groep kind aan huis in hun hoogtijdagen ) en wellicht wat liveopnamen .

bikkel2 schreef:

Richting de platenbazen: goed idee! & 'Sign me in Scotty'....
Overigens wellicht aardig ook bands als T-Rex en Mud mee te nemen: ook zij waren regelmatig te gast bij ToP volgens mij...

avatar van Rinus
Oorspronkelijk is deze verzamelaar voor de amerikaanse markt bedoelt. Als je dit album tesamen met, de door dezelfde platenmaatschappij in 2007 uitgebrachte, verzamelaar "In for a penny-faves & raves" hebt, heb je alle essentiele Slade tracks bij elkaar.

Op de laatste staan de ontbrekende (kleinere) hitsingles, plus B-kantjes en album tracks, zoals Let's Call it Quits, In For A Penny en Thanks For The Memory, maar ook Slade's eerste single The shape of things to come.

En doe je de verzamelaar The Slade collection 81-87 erbij, dan ben je helemaal compleet.