menu

Masami Ueda, Syusaku Uchiyama & Shun Nishigaki - Biohazard 2 Complete Track (1998)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Japan
Score
Label: Suleputer

 1. The Evil Eye
 2. Prologue ~To Know the True End~
 3. Weapons Don't Give Us Relief
 4. Falling Victim to the Ex-Neighbors
 5. Drove the Passengers to Be the Living Dead
 6. Left Alone?
 7. The Buildup of Suspense
 8. Screaming Target
 9. Above the Blood Pool
 10. Nothing More to Do Here
 11. Hope Against Hope
 12. Who's That Lady?
 13. Madness Under the Mask
 14. Now in Two Pieces
 15. Embryo in Its Cradle
 16. His Final Scoop
 17. Destined to Be Malformed
 18. Don't Look Up
 19. Dropping into the Water
 20. Wandering Alone
 21. Dropping Again
 22. Heads Up!
 23. Women Squaring Off
 24. The Gigantic Alligator
 25. 'It' Is After You
 26. This Is My Nest
 27. Like a Shadow
 28. The Shadow Is Gone?
 29. Wreckage of the Mad Experiment
 30. Fearful Is No Word for It
 31. Maximize Your Survival Instinct
 32. To Another Nightmare
 33. The Daredevil Four
 34. Your Mission
 35. Set About the Mission
 36. Mission Accomplished
 37. Under Cover of Darkness
 38. Long and Gloomy Underground Passage
 39. We Will Never Die
 40. Find the Final One!
 41. Dawn Never Fails to Come
 42. 'The Ultimate Bio-Weapon' Medley
 43. Start~Cursor
 44. Door
 45. Foot Step
 46. Enemy
 47. Weapon
 48. Room
 49. Character's Voice
 50. Sound Staff's Voice
zoeken in:
sxesven
Bij SoundTrackCentral was men nooit al te enthousiast over deze aanvulling op de originele Biohazard 2 score, voornamelijk omdat de titel Complete Track suggereert dat hier ál het materiaal van de game te vinden is, terwijl het hier eigenlijk alleen aanvullende tracks betreft. Daarnaast, vond men, was dit eigenlijk vooral iets voor de fans, en zouden anderen er weinig tot geen lol aan kunnen beleven. Nu ben ik bevooroordeeld, want wél fan van de games en soundtracks, maar dit is me wat mij betreft toch een redelijk essentiële en fantastische aanvulling op de originele uitgave. Waar die de wat langere en muzikalere tracks bevatte, vinden we hier veelal kortere en meer 'ambient' tracks, maar die zijn natuurlijk gewoon alleszins fantastisch - en voor velen waarschijnlijk ook erg herkenbaar. Aan de lengte kan ik me geenszins storen, aangezien het zo bij elkaar als een fantastisch geheel klinkt en een soort van herbeleving van de game biedt in een uurtje (net als de eerste soundtrack overigens, maar nog iets meer wegens de meer ambient-gerichtheid van deze Complete Track). Desalniettemin, echt een fantastische eerste schijf die gewoon 4,5* verdient.

Het tweede schijfje is een 3" disc volgestouwd met, voornamelijk, geluidseffecten. In Start-Cursor horen wij eerst de duistere openingsstem "Biohazard 2" zeggen, daarna "Resident Evil 2", waarop razendsnel alle cursorgeluidjes volgen. In Foot Step horen we alle soorten voetstappen elkaar opvolgen, in Enemy horen we het volledige assortiment aan geluiden (stappen, kreunen, meppen, schreeuwen, grommen, glijden, you name it) van vijanden voorbijkomen. Enfin, u kunt zich er wel iets bij voorstellen. De muzikale waarde van dit schijfje is redelijk te verwaarlozen, maar het luisteren naar de geluidseffecten blijkt nog verrassend vermakelijk en hier en daar (onbedoeld?) hilarisch (maar goed, voor niet-fans zal het redelijk saai zijn). Hoe het ook zij, de tweede schijf zie ik meer als een bonus bij de eerste schijf, niet als daadwerkelijk onderdeel van de soundtrack - niet voor niks op een apart schijfje gestouwd. Daarbij is die tweede schijf hoe dan ook ontzettend vermakelijk. Toch maar een 4,5* - essentieel voor fans van de serie!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:23 uur

geplaatst: vandaag om 14:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.