Maywood - Het Beste Van (1983)

Alternatieve titel: Nederlands Beste

Label: EMI

1. Show Me the Way to Paradise (2:58)
  2. Distant Love (3:20)
  3. Ask for Tina (3:14)
  4. Give Me Back My Love (3:58)
  5. Rio (3:24)
  6. Circumstance (3:40)
  7. You Treated Me Wrong (3:04)
  8. Mother How Are You Today (2:39)
  9. Late at Night (3:24)
  10. My Love for You (3:40)
  11. Get Away (4:09)
  12. Mano (3:42)
  13. Star (3:03)
  14. Gospel Medley (8:28)
avatar van Snakeskin
1,0
wereldberoemd waren zij in dat deel van de wereld waar het er niet toe deed, en waarvan ook nimmer een hitparadelijst of lp top 50 gepubliceerd werd om dat geveinsde succes te onderbouwen. Deze verzameling valt op door het ontbreken van "ik wil alles met je delen". Een vol overgave gezongen bijdrage aan het eurovisie songfestival waarmee de dames, bij mij, hun enige plusje scoorden.

avatar van Snakeskin
1,0
in 1990 had Nederland met Maywood het ESF moeten winnen. Nooit eerder hadden wij een bijdrage eraan geleverd die zo sterk was als deze song.

Dit scoort bij mij heel hoog op de lijst van slechtste muziek die ik ooit gehoord heb.

avatar van bauer
Tja...het is weer eens iets anders dan Slayer.
En ze bestaan weer, althans de helft van dit duo, Alice May heeft Maywood weer nieuw leven ingeblazen. Dus binnenkort misschien een grandioos nieuw album, goed voor tientallen positieve beoordelingen een een gemiddelde van 4.30 sterren op MuMe.

avatar van sierrra
Stijn_Slayer schreef:

Dit is geen slechte muziek, het is alleen totaal niet jouw smaak.
Beetje goedkoop om dit zo af te kraken.

avatar van Heer Hendrik
Zo slecht is dit niet hoor..Goede in het gehoor liggende liedjes. Heeft wat weg van Abba en die band kreeg met het verstrijken van de jaren steeds meer respect van wat ze aan muziek hebben afgeleverd. Maywood daarentegen is min of meer vergeten of men vindt het leuk om nog maar eens een open deur in te trappen..

avatar van Theoden King
Ik wil hier toch ook een lans breken voor de zusjes De Vries.

De muziek klinkt volwassen, inderdaad wat ABBA-achtig met af en toe een vleugje Anita Meyer wat mij betreft, en ze hebben een paar dijken van hits gescoord in Nederland en Vlaanderen.

Hun Nederlandstalige werk ken ik dan weer niet. Maar deze verzamelaar is precies goed voor wie de oudere hits op een rijtje wil hebben.

avatar van bikkel2
De zusjes konden echt wel wat. Zang ook prima in orde.
Tuurlijk erg pop light, maar een paar vermakelijke hitjes.
Succesvol in de 80's vooral, daarna was het snel gedaan.
Geloof dat het tussen de zussen niet meer goed is gekomen.

avatar van tnf
tnf
Geen Pasadena hier; minstens zo'n oorwurm als Late at night. Het zou zich uitstekend lenen voor een hedendaagse Nederlandstalige cover door K3.

Ken je het niet, zoek het dan maar op (op eigen risico).

avatar van Theoden King
Ken je het niet, zoek het dan maar op (op eigen risico).

Gedaan. Leuk nummer

avatar van MIAB
Ik ben zéér verbaast over de lage score van dit verzamelwerkje. Ik kende Maywood helemaal niet (zo goed) eigenlijk, maar ik ben positief verrast. Stuk voor stuk leuke popliedjes, die het bij mij in elk geval goed doen. 3,96*

1. Show Me the Way to Paradise (2:58) --- 4,0
2. Distant Love (3:20) --- 4,0