Koos Alberts - Kerst Met Koos (1986)

Label: Red Bullet

1. Geef Elkaar een Beetje Warmte (2:57)
  2. Wintertijd (3:35)
  3. Het Kerstcafe (2:58)
  4. Buiten Valt de Sneeuw (2:50)
  5. Grenzen (3:12)
  6. Oh Happy Day (3:57)
  7. Winter in Mijn Hart (3:32)
  8. Duizend Sterren (3:15)
  9. Kerstfeest in de Jordaan (3:18)
  10. Ik Droom Steeds van een Wit Kerstfeest (3:10)
  11. Waarom Ben Ik Met Kerstmis Zo Alleen (3:08)
  12. Stille Nacht (2:58)
avatar van B.Robertson
Koos is de enige artiest van wie ik kerstplaten heb.Hij heeft er twee gemaakt en dit is de beste. Openingslied Geef elkaar warmte klinkt wel redelijk goed. Wintertijd klinkt veelbelovend en groeit uit tot een echte Koos klassieker. Kerstcafe wordt door mij weleens wat onderschat en is gewoon een goed lied over eenzame mensen met kerst. Buiten valt de sneeuw is een prima song. Grenzen klinkt als een marslied en heeft sterk zangwerk. Happy day is een misser,gewoon een zeur nummer.(Ophouden te zeuren;dit is een goed aanhoorbare cover.) Winter in mijn hart is een (hit)single en behoort tot de beste Koos Alberts songs ooit gemaakt. Met een heerlijke tekst dat hij alleen wat bij de kerstboom zit. 1000 sterren klinkt als een Amerikaans popliedje waarvan ik titel noch artiest van weet. Wordt als eigen compositie opgegeven.Geeft allemaal niet. Kerst in de Jordaan kan alleen maar gezellig zijn als je Koos er zo over hoort zingen. Ik droom van kerst is gewoon een goede compositie. Waarom ben ik met kerstmis zo alleen heeft weer een heerlijk zielige tekst. Laatste nummer is stille nacht en dit is echt heel goed ingezongen door Koos. Uitstekende kerstplaat van Koos Alberts. 4sterren. en een halve extra voor de moeite om een mooie kerstplaat te maken.

Na het beluisteren van deze kerstcd zit je direct volledig in de kerstsfeer. Het haalt het echte kerstgevoel bij iedereen naar boven. Prachtig!

avatar van Paap_Floyd
Waarom koos Alberts er eigenlijk voor een kerstplaat te maken

avatar van B.Robertson
Het leek de platenmaatschappij wel een goed idee. Na drie albums had de man al meer dan 310.000 platen verkocht en van deze gingen er minimaal 50.000 over de toonbank.
Opvolger "Mijn Mooiste Kerstfeest" uit 1993 deed daar niet voor onder, maar die is niet zo goed; daar zit je al naar computerdrums te luisteren.