The Les Humphries Singers - Mexico (1990)

Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Soul / Pop
Label: Eurotrend

1. Spirit of Freedom (3:56)
  2. Mexico (4:03)
  3. The Clapping Song (4:02)
  4. Ramba Samba (4:49)
  5. God Made America (7:49)
  6. Dance Dance Dance (5:20)
  7. Mama Loo (3:39)
  8. Adios, Auf Wiedersehen (4:46)
  9. Oh Happy Day (4:43)
  10. To My Father's House (3:28)
  11. Palma Palma Palma Majorca (4:57)
  12. Rock My Soul (1:38)
avatar van musicfriek
Mexico blijft een feestnummer bij uitstek. To My Father's House blijft ook geweldig mooi. Verder ken ik dit collectief niet zo. Ik waag me niet aan hun discografie, op elke site staat het weer anders.

EVANSHEWSON
Dit is gewoon een schitterend album hoor, musicfriek, echt. Ik zoek het al jààren, ik zal het via internet moeten bestellen vrees ik.

Iemand in mijn vriendenkring uit lang vervlogen tijden had dit album. Gewoon schitterende nummers; Mama Loo, Rock My Soul, Oh Happy Day, The Clapping Song... en de veel bekendere hits als Mexico en To My Father's House.

Prima album, echt!

****1/2

Harald
In de jaaren 70 zijn de Les Humphries Singers in Duitsland onzettend populair geweest maar het was nooit mijn ding. Heel commerciel en middle of the road.

EVANSHEWSON
Elk zijne meug, natuurlijk, maar dit is gewoon muziek waar ik ontzettend BLIJ van word, middle of the road of niet, so what?
Formidabel album vind ik dit.
En met middle of the roadmuziek vind ik niets mis, zolang het maar niveau heeft, en dat heeft deze plaat echt, dus ik vind je 2.5 erg povertjes, maar dat is je volste recht natuurlijk.
Nu te hopen dat er meer fans komen om dat belabberde gemiddelde flink de hoogte in te schieten, want dit is zo'n plaat waar je dag niet meer van stuk kan als je hem gehoord hebt, echt!

avatar van LucM
Ik heb ergens nog een verzamelaar van The Les Humphries Singers op LP. "Mexico" vind ik nog steeds een prima fuifnummer, "Mama Loo" en "To My Father's House" werden ook grote hits in de jaren '70 en mag ik nog steeds graag horen, de rest mag er ook zijn.
Louter artistiek is dat natuurlijk niet hoogstaand (dat is ook niet de bedoeling) en veel afwisseling is er ook niet, maar het is goed te pruimen, het klinkt tenminste echt vrolijk en hun op gospel geënte sound is vrij uniek.

avatar van bikkel2
Lekker niets aan de hand muziek . Grote groep o.l.v Les Humphries .
Vredelievende hippies met gospelachtige feel good muziek .
Mexico is een evergreen en mag er nog altijd graag naar luisteren .
Het restand is in feite volgens hetzelfde stariem gemaakt . Aardige zang in een gospelsfeertje . Toch een poosje populair geweest en er ontstond een kleine revival toen Mexico/ To My father's House opnieuw een hit werd in 1981.

Ik meen dat Humphries is overleden .

avatar van bikkel2
Ja , hij is niet meer . Overleden op 2e kerstdag 2007 aan een longontsteking . 67 jaar .