Forrest - One Lover (1983)

Dance
Label: Ariola

1. One Lover (Don't Stop the Show) (3:56)
  2. Feel the Need (4:08)

met The Pointless Sisters

3. Could This Be Love (3:46)
  4. Just Let It Happen (4:06)
  5. Hand It Over (3:55)
  6. Dancing with My Shadow (4:06)
  7. Comin' Up (3:34)
  8. I Want You (3:51)
  9. Rock the Boat (4:34)
  10. I Just Want to Love You (3:38)
Blijkbaar kent niemand (nog) deze formatie.
Niks wereldschokkends maar ze leverde toch 2 goeie covers,'rock the boat' (n°4 UK) en 'feel the need'.
Nadien niets meer van vernomen...

avatar van Tony
Tuurlijk wel.

Deze LP heb ik vandeweek nog eens van zolder gehaald en er staan een hoop bekende nummers op die veel airplay kregen destijds. Zeer genietbaar hoor. Hij is nog getrouwd geweest met Manon Thomas, als ik me niet vergis. Wat had ze toch een lief snoetje.... Hij heeft net een nieuwe single uit en is te boeken voor feesten en partijen lees ik op z'n website http://www.forrest.nl/.

avatar van Dibbel
Die hoes komt me toch zo bekend voor. Toch heb ik hem niet bij mijn albums staan.
Misschien toch over het hoofd gezien bij de grote zolderinventarisatie .
Rock The Boat vond ik in ieder geval een irritante cover, kan ik me nog wel herinneren. Heb het wel nog ergens op een verzamel-LP.
Leuk trouwens, dat dit soort artiesten nog steeds schnabbelen .
Cool pak ook .

avatar van edje1969
Lekkere 80's discopop. Naast de singles vind ik One Lover en Could This Be Love nog steeds goed. I Want You en I Just Want To Love zijn pure fillers. Jammer dat hij het van de covers moest hebben om succesvol te zijn. Even RTL-Boulevardgehalte. Lees hier over Manon Thomas. Dat is al enige jaren voorbij.

Bij nader inzien is de ganse lp toch maar een flauwe bedoening.Er is zoveel beters gemaakt binnen het genre.

Maar ik ontdek net dat de man in het begin van de 80's van de States naar Nederland geëmigreerde,dus mijn uitspraak ligt misschien wat gevoelig bij jullie...

avatar van FunkStar
Eindelijk is dit enige album van Forrest op CD verschenen! Hij verhuisde begin jaren '80 naar Nederland waar hij een carrière op touw zette. In 1982 verscheen al "Rock Your Baby" van Julius Green, maar het was Forrest die het plaatje inzong. Daarna kwam hij met de klapper "Rock The Boat" en behaalde hij bijna de Nummer 1 in de Top 40. Daarna volgden de singles Feel The Need, One Lover en Dancing With My Shadow. Helaas haalde hij nooit het grote succes meer en deed ook veel backing vocals werk voor o.a. Gerard Joling, Frank Boeyen, Sandra Reemer en zelfs voor Mark Knopfler.

Hij overleed in 2013 aan een beroerte.