Triumvirat - Old Loves Die Hard (1976)

West-Duitsland
Label: EMI

1. I Believe (7:52)
  2. A Day in a Life (8:15)
  3. The History of Mystery - Part 1 (7:51)
  4. The History of Mystery - Part 2 (4:00)
  5. A Cold Old Worried Lady (5:51)
  6. Panic on 5th Avenue (10:32)
  7. Old Loves Die Hard (4:28)
  8. Take a Break Today (3:44)
avatar van spaceman
Wat meer middle of the roadplaat van het voormalige trio dat hier is uitgebreid met een Engelse leadzanger. Het titelnummer is, naar ik meen, nog een bescheiden hitje geweest (al ben ik misschien in de war vanwege de airplay en niet zozeer een hitnotering).

Stijn_Slayer
Spartacus was af en toe al iets toegankelijker, maar hier slaan ze door. Het is inderdaad nogal MOR. Slappe pianodeuntjes (al wordt er natuurlijk niet slecht gemusiceerd) met nogal aanstellerige zang. 'The History of Mystery' vind ik wel goed, maar dat is dan ook een als vanouds progressief nummer. 'Panic on 5th Avenue' kan er ook mee door, al had deze compositie wel wat spannender en rijker gestructureerd mogen zijn. Naar de rest luister ik niet graag, dus dan kom ik op 2,5* uit.

Heeft het dan nog zin om de opvolgers van deze te beluisteren?

Het laatste goede album van Triumvirat. Hierop zijn ze wat toegankelijker, maar zeker niet commercieel. Als je The History Of Mystery - Part 1 eens opzet, hoor je dat Michael Jackson hierop plagiaat heeft gepleegd met zijn Earth Song, 20 jaar later. Dat is iets wat niet veel mensen weten.
Hoe dan ook: ik vind het een heerlijk album om naar te luisteren!