Elvis Presley - His Hand in Mine (1960)

Rock / Pop
Label: RCA Victor

1. His Hand in Mine (3:19)

met Jordanaires

2. I'm Gonna Walk dem Golden Stairs (1:52)

met Jordanaires

3. In My Father's House (2:06)

met Jordanaires

4. Milky White Way (2:15)

met Jordanaires

5. Known Only to Him (2:08)

met Jordanaires

6. I Believe in the Man in the Sky (2:12)

met Jordanaires

7. Joshua Fit the Battle (2:41)

met Jordanaires

8. He Knows Just What I Need (2:13)

met Jordanaires

9. Swing Down Sweet Chariot (2:34)

met Jordanaires

10. Mansion over the Hilltop (2:57)

met Jordanaires

11. If We Never Meet Again (1:59)

met Jordanaires

12. Working on the Building (1:52)
  13. It Is No Secret * (3:54)
  14. You'll Never Walk Alone * (2:40)
  15. Who Am I * (3:19)
  16. I Believe * (2:06)
  17. Take My Hand, Precious Lord * (3:17)
Er staat een mooie toelichting achterop de mono lp die ik hier heb uit 1960. In Tupelo, Mississippi, groeide Elvis (natuurlijk) op met gospels in de kerk. Als jonge jongen is hij dan ook als eerste gospels gaan zingen. Toen was het logisch dat hij er ook een aantal platen van heeft uitgebracht.
Dit His Hand In Mine samen met de uitstekende Jordanaires zit wel slim in elkaar. Het klinkt soms meer als een album met traditionals, populair gezongen. Door de tekst realiseer je je dat het wel degelijk gospel is. Gelukkig hoor je ook regelmatig de gospel invalshoek. Die combinatie gezongen door de oh zo mooie stem van Elvis levert een fraai album op.