Billy Joel - My Lives (2005)

Rock / Pop
Label: Columbia

1. The Lost Souls - My Journey's End (2:07)
  2. The Lost Souls - Time and Time Again (2:01)
  3. The Hassles - Every Step I Take (Every Move I Make) (2:28)
  4. The Hassles - You've Got Me Hummin' (2:27)
  5. Attila - Amplifier Fire (3:06)
  6. Only a Man [Demo] (3:16)
  7. She's Got a Way (2:55)
  8. Oyster Bay [Demo] (3:45)
  9. Piano Man [Demo] (2:52)
  10. The Siegfried Line [Demo] (2:36)
  11. New Mexico [Demo] (2:37)
  12. Cross to Bear [Demo] (4:19)
  13. Miami 2017 [Demo] (4:50)
  14. These Rhinestone Days [Demo] (3:00)
  15. Everybody Has a Dream (4:36)
  16. Only the Good Die Young [Alternate Version] (3:39)
  17. Until the Night (6:37)
  18. Zanzibar [Album Version, Unfaded] (6:47)
  19. It's Still Rock and Roll to Me (2:56)
  20. Captain Jack [Live] (7:20)
  21. The End of the World [Demo] (3:23)
  22. The Prime of Your Life [Demo] (3:43)
  23. She's Right on Time (4:14)
  24. Elvis Presley Blvd. (3:15)
  25. Nobody Knows But Me (2:54)
  26. An Innocent Man (5:19)
  27. Christie Lee [Demo] (4:02)
  28. Easy Money (4:06)
  29. And So It Goes [Demo] (3:14)
  30. I'll Cry Instead [Live] (2:24)
  31. Keeping the Faith [12" Dance Remix] (4:53)
  32. Modern Woman (3:51)
  33. Baby Grand (4:05)

met Ray Charles

34. Getting Closer [Alternate Version] (5:38)
  35. House of Blue Light (4:44)
  36. Money or Love [Demo] (4:02)
  37. The Times They Are a-Changin' [Live] (2:54)
  38. The Downeaster "Alexa" (3:44)
  39. I Go to Extremes [Live] (4:51)
  40. Shout [Live at Yankee Stadium] (5:49)
  41. All Shook Up (2:09)
  42. Heartbreak Hotel (3:20)
  43. When You Wish upon a Star (3:42)
  44. In a Sentimental Mood (4:02)
  45. Motorcycle Song [Demo] (4:19)
  46. You Picked a Real Bad Time (4:55)
  47. The River of Dreams [Alternate Version] (5:49)
  48. A Hard Day's Night [Live] (2:46)
  49. Light as the Breeze (6:13)
  50. To Make You Feel My Love (3:52)
  51. Hey Girl (3:57)
  52. Why Should I Worry (3:33)
  53. Where Were You (On Our Wedding Day)? (1:58)
  54. Highway 61 Revisited [Demo] (5:10)
  55. The Millennium Concert) (3:44)
  56. You May Be Right [Live with Elton John] (4:49)
  57. Big Shot (4:45)
  58. Don't Worry Baby (An All Star Tribute to Brian Wilson) (3:26)
  59. Goodnight Saigon [Vietnam Veterans Version] (6:30)
  60. Los Angelenos (3:54)
  61. New York State of Mind (From America: A Tribute to Heroes Concert for NY) (6:01)
  62. Opus 1. Soliloguay (On a Separation) (11:22)
  63. Opus 8. Suite for Piano (Star-Crossed): I. Innamorato (7:46)
  64. Opus 8. Suite for Piano (Star-Crossed): II. Sorbetto (1:30)
  65. Opus 8. Suite for Piano (Star-Crossed): III. Delusion (3:36)
  66. Elegy: The Great Peconic (6:50)
  67. (Unlisted Dialogue Track) (8:57)
avatar van vigil
Er lagen stapels van deze box bij de Media Markt in Alexandrium voor 1 tientje!! Dat voor 4 cd's en 1 dvd (River of dreams tour). Maar goed ik denk ik kijk eerst eens wat mijn MuMe collega's er over te melden hebben maar dat is niet veel, zelfs geen cijfers

avatar van musicboy
Deze box heb ik een tijd terug ontleend uit de bib. Zulke boxen zijn enerzijds goed omdat ze naast de grote hits ook aandacht schenken aan elk album en aan het minder bekende, maar anderzijds vind ik het vervelend dat er van sommige nummers demo's, alternatieve versies of liveversies opgenomen worden, terwijl je gewoon het nummer wilt zoals je het kent. Ikzelf heb van Joel de betere albums gekocht en van de overige een eigen compilatie gemaakt, waarbij deze box wel een handige bron was.

Must have voor liefhebbers van Billy Joel. Luister er zelf regelmatig naar. Bevat pareltjes in de vorm van Motorcycle Song en Don't worry baby. Verder nog een batterij aan demo's en ruwe versies.

avatar van dennisversteeg
Prachtige box met een geweldig overzicht van Joel's carriere.
De onuitgebrachte en alternatieve numemrs en moeilijk te vinden b-kantjes zijn natuurlijk de reden om deze box aan te schaffen. De gewone albumtracks vind ik minder nodig, al hebben ze wel toegevoegde waarde omdat ze zo het Joel-verhaal compleet maken.
De DVD is aardig en het boekwerk erg goed.
Zeker een aanrader.

Ted Kerkjes
musicboy schreef:

Je koopt My Lives toch voor die
demo's, alternatieve versies of liveversies
of heb ik dat nou?

avatar van E-Clect-Eddy
De eerste 4 nummers van zijn pre-solo tijd zijn helaas niet afspeelbaar op Spotify. Daar was ik wel benieuwd naar... en het nummer Amplifier Fire ttv Attila is de korte versie... ik meen dat er een psychedelisch pompende tweede deel aan vast zat.

avatar van Darkzone
Deze mooie box gehuurd bij de Centrale Discotheek Rotterdam via de bieb. En eigenlijk verdient deze box om hem zelf in huis te hebben. Een slimme zet om demo's, live uitvoeringen, album cuts, b-sides en veel non-album tracks te verzamelen, plus boekwerk en energiek live-optreden op dvd.
Geduld is een schone zaak om hem voor een leuke prijs te vinden

avatar van Darkzone
Prachtige verzamelbox, waarbij eigenlijk alleen de live-dvd valt wat mij betreft wat tegen, zeker na het horen en zien de blu-ray A Matter Of Trust (of feitelijk dus het (historisch ondergewaardeerde Kohuept).
Verhoudingsgewijs veel liveuitvoeringen van The River Of Dreams, daar ligt het niet aan, maar het klinkt niet erg geïnspireerd. Toch is dit een box die iedere Joel-fan in huis zou moeten hebben.