Sfeervol album. Vanaf de eerste luisterbeurt wist ik dat deze in mijn top 10 moest komen!
Eerst op drie, maar na verder dan de eerste 5 liedjes te hebben geluisterd is dat naar beneden gezakt tot een negende plaats.
De sfeer op dit album is fenomenaal, en ietwat merkwaardig. Je hebt het gevoel alsof je naar iets heel organisch luistert, en dan hoor je instrumenten en geluiden die daar niet bepaald bijhoren.
Sowieso vind ik die hele 80s/90s productie niet zo fantastisch, maar goed, het kwam dan ook uit in 1989. Wat wil je?
Zoals waarschijnlijk de meeste anderen die niet ouder dan 25 zijn ken ik dit album vanwege Eddie Vedder's cover van Hard Sun in de film Into The Wild.
Mede daardoor doet dit album me een beetje aan als 'Jeff Buckley meets Into The Wild'. Dat Jeff Buckley-gedeelte haal ik uit de overall sound van het album.
De opener is fantastisch, en verder haalt het nog wel wat hoogtepuntjes. Echter heeft het ook wat 'gemiddelde' nummers. Nergens is het echt slecht, echter. Favorieten zijn voor mij opener The Grinding Wheel, Hard Sun en Life Lies Down.
Ik geef hem 4 sterren, maar ik denk dat ik dit album nog wel veel ga luisteren de aankomende tijd.