Racoon - Before You Leave (2008)

Label: [PIAS]

1. Good & Ugly (4:02)
  2. Mrs. Angel (3:23)
  3. Before You Leave (4:07)
  4. Nothing Between Us (4:07)
  5. Clean Again (3:51)
  6. Bedroom Floors (3:30)
  7. Lucky All My Life (3:50)
  8. Start a War (3:13)
  9. Never Alone (3:19)
  10. Run Out (2:56)
  11. My Town (3:10)
  12. Thinking of You (3:54)
blur8 schreef:
Vreemd genoeg zit ik op het moment niet te wachten op die "mooie" muziek van Racoon. Er is niets op tegen, maar ook niets voor. Het lijkt wel gevoelloos, Terwijl dat waarschijnlijk niet de bedoeling was van de band.

Daar heb ik dus ook last van. Terwijl Another Day een pareltje was, ontstijgt deze nergens de middenmoot.

Ze hebben vast niet voor de makkelijkste weg gekozen, maar zo komt het wel over.

Live was de nieuwe cd wel beter te pruimen, maar alsnog niet van het niveau van de andere nummers.

Ik vind juist dat je dit album vaker moet luisteren als 1x of misschien wel 2x.
Als doorgewinterde racoon-fan vond ik dit album eerst ook tegenvallen, maar nadat je hem vaker draait ga je de nummers steeds meer waarderen. Na een paar keer hoor je pas hoe mooi de nummers eigenlijk zijn.

Maar ik zit niet te wachten op "mooie" nummers van Racoon. Voor mooie muziek luister ik wel naar Belle & Sebastian, Aimee Mann of Bonnie Prince Billy. Leg die naast de nummers van Bart en zijn maten dan vallen die wel heel erg door de mand. Qua teksten, melodieen en dergelijke is het allemaal niet zo sterk.

Van Racoon wil ik gewoon vrolijke nummers als Eric's bar, Feel like flying en dergelijke en daar mag best af en toe een Brother of een Particular bij zitten, maar niet een heel album vol.

Dacht dat ze wel beter konden

Helaas zijn deze jongens ergens blijven hangen.

Zoals (willie) zegt;

De eerste 2 albums van deze heren zijn ook veel diverser dan Before You Leave. Het kan mij niet meer ontroeren, before you leave.....Helaas, Bart...ik ben al 2 albums weg.

veertjuh schreef:
Ik vind juist dat je dit album vaker moet luisteren als 1x of misschien wel 2x.

volledig mee eens. vond het in het begin ook niet geweldig. maar naarmate ik hem meer luister begin ik hem alleen maar beter te vinden.

avatar van Musico Pinjo
Wat een aanfluiting deze plaat.... Begon grap, werd daarna beter om vervolgens met Another Day wat zoetjes maar toch wel leuk voor de dag te komen. Nu het kunstje nog eens herhaald alleen volledig gevoelloos. Maar genoeg materiaal om maar weer eens op te draven voor vrienden van de Amstel of zoiets dergelijks

avatar van Braam502
Was de vorige plaat van Racoon nog verfrissend binnen het Nederlandse genre van pop / rockbandjes. Dit album doet me wel heel erg denken aan de vorige plaat. Een soort Another Day part II. Hiermee kiezen ze voor de makkelijkste weg en "melken" ze het succes van het vorige album verder uit.
Toch staan er ook op dit album zeer behoorlijke nummers. Als geheel weet het helaas niet te overtuigen en bij te blijven. Leuk om een keer te luisteren, niet meer dan dat...........

avatar van Dutchi
De singles vind ik als gewoonlijk weer leuk. Op alle albums van Racoon heb ik dat... heb nooit echt een heel album van racoon gehoord, hoeft van mij ook niet tenzij er echt ook nog een nummer uitspringt die ik beslist moet horen? singles: feel like flying, love you more, brother, laugh about it, clean again, my town en lucky all my life. Vreemd trouwens dat ze geen single hebben uitgebracht van huin 2e album... :S

Wat een ongelofelijk goede plaat van Racoon. Elke keer dat ik het album draai wordt het maar mooier. Ogenschijnlijk simpele deuntjes en teksten maar wat zijn goed! Een tot nu toe zwaar ondergewaardeerde plaat!

avatar van Lexcoaster
Op zich mooie ballads, maar zoals eerder aangegeven wordt het op den duur eentonig en saai. Er zitten, integendeel tot Racoon's eerdere platen, weinige tot geen vrolijke nummers op die voor afwisseling zorgen. Op deze plaat mis ik de vrolijke Racoon die ik eigenlijk ken. De hoogtepunten op deze plaat zijn ongetwijfeld My Town en Lucky All My Life, die zijn namelijk het luchtigst. 3*

@Dutchi: Eric's Bar was een single van het 2e album

Album heeft een paar nummers die ik echt geweldig vind maar verder zijn er een hoop die gewoon niet blijven hangen, die niks speciaals hebben.

Ik weet nog niet wat ik het album moet geven al heb ik hem al een tijd.

Album is klein vergeleken met het vorige album. Lekker voor thuis. Maar het heeft mij diep geraakt met sommige songs.
Respect ! 4.5