Racoon - Before You Leave (2008)

Label: [PIAS]

1. Good & Ugly (4:02)
  2. Mrs. Angel (3:23)
  3. Before You Leave (4:07)
  4. Nothing Between Us (4:07)
  5. Clean Again (3:51)
  6. Bedroom Floors (3:30)
  7. Lucky All My Life (3:50)
  8. Start a War (3:13)
  9. Never Alone (3:19)
  10. Run Out (2:56)
  11. My Town (3:10)
  12. Thinking of You (3:54)
avatar van Apple Juice
Ben erg benieuwd...
29 februari zullen we het weten. De single klinkt alvast erg goed. En dan bedoel ik met name de mondharmonica solo...:)

avatar van djarend
sorry voor de fans, heb hem helemaal gehoord, en ik moest erg gapen toen ik hem hoorde, erg gezapig. maar goed ik zal het wel mis hebben...

gezapig is het juiste woord inderdaad.

Ik heb het album nog niet in huis maar ik kan niet wachten...!!
Ik heb al een aantal live optredens gehoord met nieuwe nummers, en dat klonk super!!
Ik zal nog ff wachten met stemmen tot ik het album zelf heb en hem ook helemaal heb geluisterd, maar ik weet nu al dat mijn stem hoog wordt.

avatar van mr-mucho
nog steeds niks van gelekt he ?...............

avatar van Wauzzer
je kunt hem nu helemaal beluisteren op 3fm, het is namelijk de week CD.

avatar van Migo
Ik verwachtte er niet veel van met titels als 'Before you leave', 'Nothing between us', 'Never alone' en 'Thinking of you'. En warempel; de nummers zelf klinken net zo gezapig (het goede woord inderdaad) als de titels.
Een logische maar betreurenswaardige opvolger van Another Day. Er is blijkbaar weinig gebeurd bij de heren in de tijd tussen deze albums.

avatar van mr-mucho
niet slecht, maar niet heel bijzonder... tot nu toe nog 3tje. miss in de toekomst wat hoger.

avatar van Jumperjack
Ik ben het eens met diegenen die zeggen dat er weinig nieuws onder de zon is, ik vind het echter wel erg lekker klinken. Prima CD voor zaterdag en/of zondag morgen.

avatar van canaQ
Ik heb de cd nu helemaal geluisterd, en ik vind het een prima album. Zoals al gezegd is, het is niets bijzonders, ook niets nieuws, maar het klinkt desondanks toch aardig.

tuktak
iets kan natuurlijk prima lekker klinken zonder vernieuwend te zijn. van racoon had ik echter wel meer verwacht dan wat dit album te bieden heeft. ik schat hun muzikale kwaliteiten hoger in dan wat ze nu laten horen. ook live zijn ze niet zo bijzonder, dus misschien heb ik me wel vergist en teveel gehoopt op een goede nieuwe muzikale band die ook nog eens een groter publiek aan zou spreken.

avatar van Jester
Aardige maar, het woord is hier al eerder gevallen, wat gezapige muziek. En dat accent van die zanger, vreselijk!

avatar van gherdt
Ik heb deze twee keer aangezet en helemaal afgehoord. Wat een afzichtelijke sky-radio ballads! Domme deuntjes met dat snikkende stemmetje. Waar Racoon eerst nog een vrolijk en sprankelend bandje was zijn ze nu een doorgewinterde zwijmelballademachine. Nee bedankt

Musicguru
Bij vlagen overtuigend voor nu.

Gherdt, iets meer nuance kan geen kwaad

Heb het album helemaal geluisterd, maar het blijf maar wat op de achtergrond er komt eigenlijk niks voorbij waarvan je echt opkijkt, wat bij bijv. Another Day wel het geval is.. allemaal wat op dezelfde toon, beetje saai. 2,5*

avatar van SiSsY bOY
Ik kan me wel vinden in wat Gherdt zegt eigenlijk. Het is inderdaad gewoon een gezapig saai plaatje.

avatar van TerryA
1,0
sommige bands zouden op een gegeven moment geen platen meer mogen maken! ... buiten de Benelux blijven deze onbekend, en terecht!

avatar van gherdt
Benninf schreef:
Gherdt, iets meer nuance kan geen kwaad

Ben ik meestal wel van maar in dit geval ben ik toch teveel gepijnigd. Zou een prima martelwerktuigje bij mij zijn, deze plaat. Maar gelukkig genieten andere mensen er wel van.....

Lukk0
Het bijzondere is dan dat de gemiddelde score hier 3,1 * is en dat ze er bij het AD 5! * voor geven. Zal wel zijn omdat het een Nederlandse band is, maar ik vind het helemaal niks en ga er dus ook niet op stemmen.

avatar van Tijn79
Ook weer een goeie plaat van Racoon, echter vind ik hem erg in verschiet liggen van Another Day en komt de plaat pas na Lucky All My Life wat meer tot leven.
Desondanks blijft de band m'n 2nd favorite ducth band

avatar van RadioMad
Van de vier Racoon albums is dit toch wel de zwakste plaat.
Desalniettemin toch een lekkere (vroege) herfstplaat hoor, met 'Nothing Between Us' als hoogtepunt.

De volgende keer verwacht ik toch een knallende vijfde plaat hoor. Nummers als Eric's Bar, Happy Family, Got To Get Out, Hanging With The Clowns, Ice Cream Time.. zo hoor ik Racoon toch het liefst.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Weer meer van hetzelfde. Blijft totaal niet hangen en verveelt tot irritatie toe

Mijn ervaring is dat het album, dat aanvankelijk misschien inderdaad wat gezapig en eentonig overkomt, steeds beter wordt naarmate je het vaker draait. Sterker nog, dan pas blijkt hoe rijk de nummers zijn. Ze kruipen echt onder je huid. En dat betekent bijvoorbeeld: kippenvel bij het refrein van Good And Ugly, ingehouden adem bij Mrs Angel, ontroering bij het titelnummer, genieten van dat prachtige middenstuk in Bedroom Floor, merken hoe catchy Clean Again is en meezingen met My Town. En Bart van der Weide heeft zich op deze plaat echt overtroffen.
Niet iedereen zal het ermee eens zijn, maar ik vrees nu dat Before You Leave zwaar onderschat wordt, terwijl het misschien wel het beste album van Racoon is. Luister en huiver!

Ondertussen heeft dit album status van Gouden Plaat bereikt. Vanochtend bij 'Goedemorgen Nederland' werd de plaat uitgereikt aan de bandleden.

avatar van Didgeplayer
0,5
Absoluut niet mijn ding, Racoon.
Heb het album als muziekliefhebber toch beluisterd.
Kan mij echter niet bekoren, en nu komen ze alweer naar Pinkpop.
Ik wordt een beetje melig van zijn accent en de muziek boeit me al helemaal niet.
Jammer...blijft toch van eigen bodem.
Gelukkig zijn er mensen die er anders over denken.

avatar van blur8
Vreemd genoeg zit ik op het moment niet te wachten op die "mooie" muziek van Racoon. Er is niets op tegen, maar ook niets voor. Het lijkt wel gevoelloos, Terwijl dat waarschijnlijk niet de bedoeling was van de band.

avatar van mr-mucho
oke na een week al geen een keer meer beluisterd (op de single na). idd, saai en snel op uitgekeken.

*Laura*
Nergens slecht, maar zeker niks bijzonders, deze cd. Weinig afwisseling, geen uitschieters maar ook als geheel niet echt sterk. Hun vorige album was me dan toch beter bevallen.

Ik hou van Racoon en dan wil ik ook Racoon horen, maar waar op het vorige album de ballads nog afgewisseld werden met erg fijne nummers als Happy family, Couple of guys daar ontbreekt het op dit album aan zulke nummers en dan wordt het nogal gauw saai.

Live was het overigens wel een prima show, ondanks dat de setlist alleen maar uit de laatste 2 albums en Blue days bestond.

Maar eigenlijk een schande dat je een show geeft zonder Feel like flying, Eric's bar, Smoothly, Ice cream time en Particular, maar goed het is dan ook een album tour en geen greatest hits show.

Hopelijk weer gauw terug het Till monkeys fly niveau, maar dan krijg je weer dat mensen het niet kopen en ze weer op straat staan.

Ik las trouwens ergens een recensie van dit album waarin gesuggereerd werd dat Racoon een one hit wonder is vanwege Feel like flying, maar ik kan me vergissen, maar volgens mij zijn vrijwel alle singles sinds het vorige album hoger in de top40 gekomen dan Feel like flying.