Stereolab - Refried Ectoplasm (Switched on Volume 2) (1995)

Rock / Avant-Garde
Label: Too Pure

1. Harmonium (5:55)
  2. Lo Boob Oscillator (6:36)
  3. Mountain (4:05)
  4. Revox (4:13)
  5. French Disko (3:35)
  6. Exploding Head Movie (4:48)
  7. Eloge d'Eros (3:52)
  8. Tone Burst (Country) (2:12)
  9. Animal Or Vegetable (A Wonderful Wooden Reason...) (13:32)
  10. John Cage Bubblegum (3:18)
  11. Sadistic (2:36)
  12. Farfisa (2:23)
  13. Tempter (5:52)
avatar van itchy
Wat is de vroege Stereolab toch eigenlijk een bijzondere en hoogst invloedrijke band geweest. Gierende analoge synths en gitaren, motorik-ritmes, franstalige lyrics, en de juiste songs. Ek nummer is hier sterk.

avatar van Jazper
Inderdaad een heerlijk plaatje. Lekker monotoon, maar met voor elk nummer een eigen smoel.

avatar van Omsk
Juist juist, welk een energie . M.n. de eerste vijf nummers, zijn zo'n ongenadig aanstekelijke draaikolk van herhalingen - het beste wat ik tot nu toe van Stereolab gehoord heb. French Disko blijft echt dagen in je hoofd hangen.

avatar van Bertus
Ik ken hier alleen French Disko van - wat een fenomenale song is dat ik zal de rest ook eens opsnorren, dan kan ik tenminste stemmen

Aquila
Hoewel French Disko het hoogtepunt van de plaat is, is het merendeel wel in dezelfde lijn - het zal je vast bevallen denk ik. Het openingsnummer is ook te gek.

avatar van Bertus
Dat komt in het geval van Stereolab vast wel goed Emperor Tomato Ketchup is het enige album van ze dat ik in z'n geheeld ken (zag dat ik nog niet gestemd had, net gedaan) maar verder ken ik aardig wat songs en die bevallen eigenlijk allemaal wel.

avatar van wibro
Al weer het zevende album van Stereolab dat ik heb beluisterd en net zoals bij Dots and Loops en Margarine Eclips staat er geen enkel zwak nummer op. Vooral French Disko klinkt erg vet.
Stereolab is voor mij ook met afstand de beste band van de nineties.

avatar van dj maus
Stereolab zoals ik ze het liefst hoor: in krautrock overdrive!

avatar van mkrake
Sinds de reissues weer aardig in de ban van Stereolab. Deze plaat, samen met TRNBWA, mijn favoriet. Idd krautrock overdrive, heerlijk.. French Disko wat een energie!’

avatar van henkiev
briljante plaat!!

avatar van OldRottenhat
dj maus schreef:
Stereolab zoals ik ze het liefst hoor: in krautrock overdrive!

Geen woord gelogen! Mooi verwoord; krautrock overdrive.