Harry Belafonte - Belafonte at Carnegie Hall (1959)

Folk
Label: RCA

1. Introduction / Darlin' Cora (3:59)
  2. Sylvie (4:54)
  3. Cotton Fields (4:18)
  4. John Henry (5:11)
  5. The Marching Saints (2:50)
  6. The Banana Boat Song (Day-O) (3:40)
  7. Jamaica Farewell (5:10)
  8. Mama Look a Boo Boo (5:24)
  9. Come Back Liza (3:06)
  10. Man Smart (Woman Smarter) (4:23)
  11. Hava Nagila (4:03)
  12. Danny Boy (5:21)
  13. Cucurrucucu Paloma (3:50)
  14. Shenandoah (3:48)
  15. Matilda (11:27)
avatar van indana
Een bijzonder album, voor zo ver ik weet is dit het eerste live-album dat meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht (in de U.S.A). Ik hoorde dit voor het eerst op jonge leeftijd en was meteen gegrepen door de sfeer van dit album, licht melancholiek, ingetogen, spontaan en vrolijk. Soms met een combo, soms met volledig orkest en een ongelofelijke geluidskwaliteit (zeker voor die tijd)
Ronduit schitterend zijn Cotton Fields en The Marching Saints (when the saints go marching in) in een onderloelde jazzuitvoering.
Het 11 minuten durende Matilda is grappig en een van de eerste liederen waarbij toehoorderparticipatie is opgenomen.
Voor mij is het album een parel die nog regelmatig wordt gespeeld en dat al zo'n kleine 50 jaar.

avatar van Stalin
Heb deze net als 2CD versie bij Bol.com besteld...samen met Tom Waits' Bone Machine.

Wat een contrast

avatar van Metalhead99
Erg leuk en spontaan live album. Harry Belafonte wist zijn publiek leuk bezig te houden. Als ik platen als deze hoor vind ik het jammer dat ik pas in 1991 geboren ben...

avatar van djfritzen
Prachtig

avatar van Rinus
Mooi concert. Ook erg goed opgenomen. Heel veel dynamiek.