Blaxtar - ChronozBaäl (2008)

Label: Raen

10. Mooie Meid (5:32)
  11. Blax'exexercitie (3:13)
  12. Machtsmisbruik (4:30)

met Typhoon, Dinopha en O-Dog

13. De Facto (Skit) (1:52)
  14. Proloog (4:15)
www.blaxtar.com/media.html

gratis luisterbaar, ben nu bij track 2. best dope en de beats hebben iets vernieuwends. Klinkt heel anders dan ozmoses. En dat is goed natuurlijk (niet omdat Ozmoses slecht was)

avatar van BoordAppel
ChronozBaäl... ehm, wat?

avatar van Urbanoetang
Snap de titel ook (nog) niet. Alleen dat 'oz' erin terugkomt.

Social_Mask
En natuurlijk Chrono.

verse van typhoon is in ieder geval weer goed

avatar van 'State Of Mind'
Blaxtar legt de titel van zijn nieuwe CD als volgt uit:
Chronos = de belichaming van Tijd.
Baal = afgod

Dit album dient als tijdelijke afgod, totdat Ozmoses II verschijnt.

avatar van 'State Of Mind'
track 1 ChronozBaäl, perfecte intro!

'State Of Mind' schreef:
Dit album dient als tijdelijke afgod, totdat Ozmoses II verschijnt.

Is merkbaar. Heb dit album nu 2 maal afgeluisterd en dit haalt niet echt het niveau van Ozmozes. Toch is het een lekkere plaat. Heerlijke inkomer inderdaad die meteen de hele sfeer van het album typeert: rauwe electronic beats, heel anders dan we op Ozmoses van Blaxtar zagen. Alleen kan je hierdoor snel afhaken, aangezien elk nummer ongeveer hetzelfde klinkt. Ook lyricaal vind ik Ozmoses tot nu toe beter.

Steekwoord is leuk gedaan (verses waarin slechts steekwoorden worden gehanteerd). Machtsmisbruik, Blaxopolis en Chronozbaal zijn tot nu toe mijn favoriet. Proloog is het enige nummer met een andere sfeer, maar weet mij niet te overtuigen zoals 'Momenten die niet tot tijd behoren' op Ozmoses.

Ik geef dit album nu nog 3,5*, maar dit zal vast nog veranderen aangezien ik slechts 2 keer alle tracks heb afgeluisterd.

avatar van thomzi50
Album klonk niet zo tof en ik vind de clip dramatisch.

avatar van Urbanoetang
Clip is inderdaad niks. Proloog is dan ook het slechtste nummer van het album.

avatar van jelmer19
Vind Proloog juist het mooiste nummer van de hele cd

avatar van Urbanoetang
Waarom dan? De hele track staat los van het album en lyricaal is het ook niet veel (heb ik het niet eens over de clip)

avatar van jelmer19
klopt hij staat idd los van het album. en aangezien ik het album niet echt hoogstaand vind, is dit dus de enige track die ik er boven uit vind springen.

avatar van Urbanoetang
Ja maar wat is er nou zo goed aan dan?

avatar van jelmer19
hahaha, even een korte uitleg dan... Aangezien ik niet echt gecharmeerd ben van de rest van het album vanwege naar mijn mening slechte beats( ik hou niet echt van al die electronische geluiden) Vind ik dit nummer gewoon lekker om naar te luisteren. Lekker rustige beat en de lyrycs zijn ook beter dan het gemiddelde nummer op het album.

avatar van luc011190
Typhoon blaast echt alle verses van Blaxtar omver met 1 coupletje. En dan is dat nog niet eens Typhoon op z'n best.

avatar van 'State Of Mind'
De verse van Typhoon is inderdaad heel sterk. En het is ook onderhand t enige couplet waar de termen Chronoz en Baal in de praktijk worden gebracht:P

avatar van Gyzzz
Wat is 'Proloog' ongelofelijk slecht .

rico-bballer
Machtsmisbruik live is zo heerlijk niet voor woorden vatbaar.

avatar van Urbanoetang
Precies, maar hier vind ik 't niet veel. Vind 't alsnog wat tegenvallen. 2 jaar later en dan met dit komen. Vooral na Ozmoses, wat een koning van een plaat was. En dan is het zogenaamd een 'tussendoortje'. Gewoon geclaimd omdat 'ie wat minder is.

luc011190 schreef:

ehm, nee?

avatar van MAS
MAS
Goed album. Hij haalt helaas niet het niveau van Osmozes. Chronoz Baäl is inderdaad het perfecte intro. Chronoz Baäl, Lijken, Mooie Meid en Machtsmisbruik zijn na de eerste paar keer luisteren mijn favorieten. Ik ben benieuwd wat ik over een paar maanden van het album vind. Osmozes begon ik na verloop van tijd steeds meer te waarderen.

Gekkenhuis
Irritant album van Blaxtar. Vervelende electronische producties overheersen en Blaxtar valt in herhaling. Alles wat hij op Ozmoses te melden had komt hier nog eens terug, tel daarbij op dat de producties over het algemeen heel wat slechter zijn dan op Ozmoses en dan kom ik niet verder dan 2.0*

avatar van Seedorf
Gekkenhuis schreef:

Ben ik niet met je eens. Ik vind dat hij tekstueel een andere weg is ingeslagen. Er komen op deze plaat juist andere 'dingen' aan bod dan op Ozmoses. Productioneel ligt het wel een beetje in het verlengde van zijn vorige plaat (niet iets negatiefs).

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind hem op sommige nummers een beetje de nederlandse Dizzy Rascal is. Of ben ik de enige die dit vind?
Een leuk album wat ik niet al te vaak moet luisteren, de beats zijn wel ok maar Blax gaat me te snel vervelen in tegenstelling tot zijn broertje.

avatar van T.A.
Gekkenhuis schreef:

Mij kan het ook niet bekoren. Machtsmisbruik is voor mij de uitschieter. Typhoon blijft mijn favoriet van de twee.

Garben_B
Zitten een heleboel tracks tussen die de moeite waard zijn, al vind ik Blaxtar's flow nog steeds storend, alsook de vage metaforen die met enige regelmaat in z'n teksten opduiken. 3*

avatar van Timo710
Machtsmisbruik was live dope, eigenlijk moet deze man een live CD opnemen... Want het studio werk kan me niks bekoren...

Een waardig album/tussendoortje, maar door wat bouttracks haalt hij het niet bij Ozmoses. Had toch wel meer tracks als Machtsmisbruik wilen horen. 3,5

avatar van Shinobi
Rhythm & Poetry schreef:

Nee, ik vind dit ook. Bij sommige beats heb ik echt: en nu ga ikDizzy Rascal horen.

Ik heb 'm zojuist via de Luisterpaal gehoord en ik vind het wel een aardige album. Staan wel wat aardige tracks op, beats vind ik zeker niet onaardig en Blaxtar komt ook wel aardig.
Nu zeggen jullie allemaal dat Ozmoses beter is, ik zal die ook maar een keer checken dan, aangezien ik er nog niet mee bekend ben.

Ik geef 'm 3, 5 sterren.

avatar van thomzi50
Lees hier mijn recensie van dit album en hier het artikel over Blaxtar('s visie op het album)