Dune - Expedicion (1996)

Duitsland
Dance
Label: Orbit

1. Rising (0:25)
  2. Million Miles Away from Home (4:21)
  3. Expedicion (5:28)
  4. Lost in Space (4:45)
  5. So Beautiful (6:40)
  6. Around the World (4:55)
  7. In the Air Pt1 (5:15)
  8. Rainbow to the Stars (4:54)
  9. In My Dreams (4:59)
  10. Hand in Hand (4:34)
  11. In the Air Pt2 (10:29)
avatar van Onderhond
Wat een gemis op MuM, geen enkele Dune CD. Als die gabbermietjes dit niet durven toevoegen, doe ik het wel (geintje ). Mellow (of happy hardcore, wat je wil) is een genre waar steeds vaker zeer neerbuigend over gepraat wordt, maar toenertijd was het toch zeer populair, ook (en vooral ?) onder de gabbers zelf. Een kleine terugblik leert me zelf dat ik het best jammer vind dat de core (dus niet die commerciëlere dingen) van dit genre uitgestorven is. Naast een verdwaald Scooter nummer is Mellow dood.

Kwalitatief was Dune zowat het beste wat het genre voortgebracht heeft. Misschien geen kwalitatief ijzersterke muziek, maar uiterst effectief in wat het was, en waar het voor stond. Schattige vocals, schattige melodieën, schattig bassje, en wegdromen maar. De eerste echte track is meteen ook m'n favoriet nummer hier. Extreem cute, beetje melancholisch zelfs. Mooie sunset, dit nummertje en ik loop een hele avond met een reuzesmile op m'n kop. "Expedicion", "Around The World" en "Rainbow To The Stars" hebben net hetzelfde effect. "So Beautiful en "In The Air Pt2" zijn de nummers die er muzikaal een beetje uitspringen. "So Beautiful" een wat romantischer, down-tempo nummer, met schattige breaks en dito samples. "In The Air Pt2" is een wat experimenteler nummertje, lekker rustig, vreemd allegaartje aan samples. Lekker chill trackje. Jammer genoeg slepen tracks als "Lost In Space" en "In My Dreams" het niveau wat omlaag, maar het kan verder de pret niet echt drukken.

Pure nostalgie ... niet helemaal, want ik luister dit gewoon nog altijd zeer graag, en niet enkel omdat het oude nummertjes zijn (het gevoel wat ik bij de meeste Serious Beats tracks krijg). Ik krijg wel eens een rare blik toegeworpen als ik dit draai in de wagen, al stelt het me gerust dat hun ogen verder opentrekken als daarna een stevig Xanopticon trackje begint. Tot zover deze bekentenis. 4*, lekkere CD.

Site : Hier

avatar van tims
[quote]Onderhond schreef:
Wat een gemis op MuM, geen enkele Dune CD.

Wel waar....Dune van Toto

avatar van Jordy
Million Miles Away From Home vind ik nog steeds een prachtig nummer, maar deze cd was verder wat minder dan het debuut. Allemaal wat blijer en commerciëler.

avatar van gemaster
Ik heb hier nog zo'n oude illigale maand cd liggen van Braun MTV eurochart waarop een cover van Dune staat van 'Who Wants to Live Forever' van Queen. Ook een erg lekker nummer. Dune vind ik sowieso prettige singles hebben.

avatar van musicfriek
Ook dit is best wel weer leuk om het eens terug te horen. De 3 singles heb ik allen op cd-single. Mooie opvolger van hun nog betere debuut. Alleen die kinderstemmen gingen me destijds snel vervelen. Een nummer als Hand In Hand is tenenkrommend slecht natuurlijk. Maar Rainbow to the Stars en vooral Million Miles Away From Home blijven klassiekers

avatar van Paap_Floyd
Helemaal mee eens Friek

avatar van Eln1n0
Jeugdsentiment!! 4*

avatar van Tijn79
Meer van hetzelfde, maar ook weer lekker catchy

avatar van Bill
Minder dan hun debuut, maar bevat zeker enkele leuke nummers.

avatar van Gatver
Destijds vond ik dit album leuker, maar hun eerste album ben ik later wel wat meer gaan waarderen. Zet deze nog regelmatig op. Mijn favorieten zijn Million Miles, So beautiful en In My Dreams.

Zonder enige twijfeL

Hand in Hand is het beste happyhardcore nummer allertijden!

Choo Choo
De hits zijn toch ook wel de beste platen van dit album. Hand in Hand en Rainbow to the Stars zijn super, Million Miles Away From Home is wel ok. In het algemeen vind ik de delen waarin zij zingt het leukst en dit doet ze in de hits dan ook het vaakst. Op de rest van het album laat ze wel eens van zich horen, maar is het voor de rest toch gewoon wat (saai) gedreun, niet heel erg hoogstaand.