Novastar - Novastar (2000)

Belgiƫ
Label: Warner Bros.

1. Wrong (4:01)
  2. Smooth Flavours (3:38)
  3. Caramia (4:48)
  4. Moreau (4:25)
  5. The Best Is Yet to Come (3:49)
  6. Millersan (3:27)
  7. Carelessly Dating (3:11)
  8. E (2:47)
  9. Do Run (3:38)
  10. Lost & Blown Away (2:47)
avatar van thelion
Deze van Novastar blijft mij boeien, het is een mooi evenwichtig album dat het altijd goed doet in welke stemming ik ook ben. Of het nu zomer, winter, voorjaar of najaar is deze plaat komt altijd goed tot zijn recht.

Nummers als Wrong, The Best Has Yet to Come of Moreau, maar zeker ook Lost and Blow Away geven mij altijd een goed gevoel.
Het hele album heeft een sfeer die zich automatisch aanpast aan de omstandig heden, op een mooie zomerse middag terwijl ik vanaf mijn balkon uitkijk over Vlissingen en de Westerschelde past deze muziek net zo goed als tijdens een donkere, druilerige herfst avond.

Dit album is een soort Kameleon die zich aanpast aan de omstandigheden net als zijn andere 2 albums, maar deze vind ik persoonlijk de beste.

4.5* maar het zit dicht tegen de 5* aan.

p.s. Word wel weer eens tijd voor nieuw werk van Joost Zweegers

avatar van Ronald5150
Novastar of Joost Zweegers staat garant voor doorleefde popliedjes met een flinke portie emotie en bezieling. Toch kan het werk van Novastar me niet altijd of niet volledig bekoren. Zo vind ik "Another Lonely Soul" in potentie een mooi album, maar is het de stem van Zweegers die me niets of weinig doet. Soms heb je dat. Hoe goed ook, het is gewoon niet je ding. Dan is het een kwestie van slikken en weer doorgaan. Het debuutalbum van Novastar bevalt me op een of andere manier dan weer beter dan het tweede album. Of het nu door de productie komt of niet, maar de stem van Zweegers klinkt wat meer naturel en daarom komt het mijn inziens beter tot zijn recht en draagt het positief bij aan mijn luisterbeleving. Daarnaast staan er op "Novastar" een aantal echte pareltjes als "Wrong", "The Best is Yet to Come" en "Lost & Blown Away". Uiteindelijk ben ik dan toch overtuigd van "Novastar", al zal ik niet snel een grote fan worden. Respect voor Joost Zweegers heb ik altijd gehad en dat zal ook zo blijven.