eMC - The Show (2008)

5. Traffic (4:17)

met Little Brother

6. Say Now (4:16)
  7. Message (0:47)
  8. Don't Give Up on Us (3:38)

met ADI

9. Git Some (3:39)

met Sean Price

10. We Alright (3:47)

met Strickie Love

11. Radio Station (0:58)
  12. EMC "What It Stand For" (3:18)
  13. Angry Mech. Guy (1:23)
  14. Grudge (3:49)
  15. Make It Better (3:45)
  16. The Lobby (1:01)
  17. Winds of Change (4:21)
  18. The Show (3:48)

23. Feel It (5:26)

met Money Ham

24. Outtakes * (3:36)
avatar van thomzi50
Hij is gelekt, begreep ik van Psychonaatje.

avatar van MJ_DA_MAN
Klopt, alhoewel ik er nog niet 100% uit ben of het de retail is. Hij is zomaar ''ineens'' gelekt, gezien er nog amper info was over het album en hij pas eind maart (als ik het goed heb) uitkomt. Maar als dit wél de retail is ben ik erg benieuwd natuurijk, Masta Ace's laatste kunstje .

Jamaican
Op hun myspace kun je lezen: "New eMC LP The Show leaked."
Er staan ook 3 filmpjes op waarin Wordsworth, Punchline en Stricklin zeggen wat ze ervan vinden dat hun album is gelekt en dat ze het album waarschijnlijk eerder dan 25 maart zullen uitbrengen. Dus dit is wel de retail.

Ik heb nog geen tijd gehad om het volledige album te beluisteren. Het gene wat ik gehoord heb klinkt zoals de 2 laatste platen van Masta Ace. Waarom staat "Four Brothers" hier niet op?

eMC myspace

avatar van psychonaatje
thomzi50 schreef:
Hij is gelekt, begreep ik van Psychonaatje.

Alle props aan Jamaican, die wees erop toen 'ie het album toevoegde.

Ik heb 'm trouwens grotendeels beluisterd, klonk wel leuk allemaal. De eerste verse van Make It Better (over 'the industry') vond ik erg grappig (And that ain't right, you're either too soft or too thug/Bottom line: I think the game needs a group hug en But that won't happen and I probably ain't gonna sell/Cause I don't know Nate Dogg and I can't afford Pharrell/And Paul Wall ain't answerin' my calls, or my e-mail/I tried to make it better, but I feel, oh well).

avatar van LeRoi
...heeft dit ook dan maar enigzins een relatie met mijn favo Franse rapper uit de jaren '90 'SOON' eMC......?

Social_Mask
Volgens mij...niet.

WIlde net toevoegen, want ik heb hem ook net binnen. Ben wel benieuwd. Al heeft Ace me op z'n solo's me nog niet kunnen overtuigen.

avatar van LeRoi

...effe gecheckt...klinkt zeker nie schlecht.....warme hip hop van deze Excellent Mic Controllers.......maar ik verdenk ze wel een link te leggen naar hun Franse collega die al in de jaren '90 excelleerde in een ultieme 'Mic Control'....als je deze GROOTHEID (Soon eMC) niet kent zeker een aanrader om eens te checken...

Harco
eMC-lid Masta Ace is al sinds '88 bezig hoor.

The Genius
I love Winds of Change!

avatar van J.M.
Klinkt goed dit. Het is eigenlijk weer een soort Masta Ace album, helaas horen daar ook weer de vele skits bij.
Maar na 1 luisterbeurt klinkt dit goed.

avatar van j.b.b.l
Tot nu toe hoor ik alleen positieve dingen.Fijn album ,luistert lekker weg

avatar van Osiris Apis
MJ, waarom heb jij dit album in je 'in bezit' map staan? Of heb je daar al de albums staan die je op je pc/gebrand hebt ? Dan zou het 'in bezit' op deze manier weinig waarde hebben, want een album is zo te pindakazen.

avatar van MJ_DA_MAN
In die map staat alles wat ik origineel en niet origineel heb. En die map hoeft voor jou of anderen ook geen waarde te hebben, want het puur voor mezelf als overzicht.

avatar van j.b.b.l
Ik begin met een 4,0.De kans is groter dat het een 3,5 wordt dan een 4,5 maar goed.Dit album staat vol met ''laidback''beats.Who we be vind ik wel een matig nummer,niet slecht maar de ene keer vind ik hem goed,de andere keer matig.Ook de refrein van Make it better,kon beter,maar het is toch in van mijn favorieten nummers.The grudge vind ik ook wat minder.Nummer 24 zijn de bloopers die ze hebben gemaakt tijdens de opnames van de skits,best wel grappig .

Jamaican
Zoals ik had verwacht een leuk album. Maar zoals Disposable Arts en A Long Hot Summer van Masta Ace weer erg veel onnodige skits. 4*

avatar van MJ_DA_MAN
Absoluut een goed album, maar doodzonde van al die niks toevoegende skits.

Relax
YES! ik ga deze vanavond eens ophalen, Masta Ace en Sean Price op 1 track.

avatar van jelmer19
Ben em nu aan het luisteren, en tot nu toe ben ik blij verrast

avatar van MJ_DA_MAN
Leuk en goed album, niets meer, niets minder. Eerste keer luisterde ik hem met skits, de keer daarna zonder en dan heb je er ook meer plezier van omdat de skits, zoals al eerder gezegd, weinig bijzonders toevoegen (i.t.t. Masta Ace's A Long Hot Summer). Aan de andere kant mis je dan wel een beetje een geheel, ook al is dat geheel dan niet spectaculair. Maar buiten de skits valt er genoeg te genieten door het hoge Masta Ace-gehalte, het slagen van de 4 MC's in één formatie en de vele lekkere nummers. 4*, klaar.

LoG
Ik heb m nog niet geluisterd, ik ga m kopen en dan gewoon alles in een keer beluisteren

Maar eh, wat vinden de mensen hier van de beats? want daar hoor ik nogal wat klachten over. Ik heb wel de nummers van de myspace gehoord en ik vind What it stand for gewone een relaxte beat hebben, maar Git some vind ik vrij raar, soms wel vet en soms niet.

Meningen?

Gekkenhuis
Tsjah, toch vrij teleurstellend. Ik kreeg er een beetje een Jurassic 5 gevoel bij, die op hun albums ook altijd een aantal absolute toppers en een aantal flinke missers hebben.

De producties zijn soms vrij dramatisch (The Grudge, Make It Better, The Show) en ik vind alle eMC leden niet gretig genoeg en bovendien op sommige momenten inspiratieloos.
Toch valt er wel wat te genieten, een paar aardige woordspelingen en punchlines en enkele top producties, maar al met al niet wat ik ervan verwacht had.

3.5*

avatar van hiphopmaster
Bij het binnenhalen van deze cd had ik overduidelijk het yes-gevoel. Dit moest wel goed zijn!!! Na een paar keer luisteren is dit gevoel grootendeels toch wel verdwenen.....helaas. Uiteraard staan er echt wel nummers op die geweldig zijn, maar de vele skits en missers zorgen er toch voor dat ik erg teleurgesteld ben.
Het begin is erg goed met Who We Be en Leak It Out. Ook de smenwerking met Little Brother is wel aardig, alleen het 'refrein' haalt de charme van het nummer weg. Jammer.
Say Now is voor mij één van de hoogtepunten van deze cd. Echt een heerlijk nummer.
Conclusie: het eerste gedeelte is echt wel erg lekker.
Daarna volgen de productionele missers elkaar in een hoog tempo op: Zo het R&B-gedeelte op Don't Give Up On Us, het hele nummer met Sean Price (terwijl hij wel erg goed klinkt). En dat gaat zo wel een tijdje door.
Tot aan The Grudge, die vind ik toch wel erg lekker.
Dan Make It Better....hadden ze dat maar gedaan. Wat een verschrikkelijk nummer zeg! Daar krijg je spontoon buikloop van.....zo ook Borrow Me. Dan eindelijk weer een lichtpuntje (Winds of Change). Ook één van de hoogtepunten.
Once More en U Let Me Grow zijn ook nog wel aardige tracks. Maar de teleurstelling overheerst, ik kan er niets aan doen. Ik ga hier dus ook geen voldoende voor geven.

LoG
Ik wilde aanvankelijk nog wachten tot het album uit zou komen, maar ik kon het niet laten en heb m toch maar download. Masta Ace en Wordsworth behoren allebei tot mn favoriete MC's. Wordsworth draagt een speciaal plekje, want zijn handtekening staat op een van mn all stars.
Masta Ace is een van de rappers waardoor ik echt verslaafd aan hip hop ben geraakt. Dus dit album was voor mij heel speciaal. Ik durfde dan ook geen enkel nummer in het album te luisteren, ik wilde m als geheel horen. Dus ik ben op een zaterdagmorgen met mn MP3 speler terug in bed gekropen, deed mn ogen dicht en ging lekker liggen (A)

Nou, iedereen mag zeggen wat hij wil, maar dit is naar mijn mening een heerlijk album! Er zijn een aantal tracks die misschien wat minder zijn, maar dat vind ik het album niet minder maken. Het ergste vind ik het refrein van Make it Better en Strick's refreinen zijn ook niet het allergeweldigst, maar ze kunnen ermee door. Oowja, en Git Some is gewoon raar, ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Het is een banger, maar allemaal rare geluiden enzo, ik weet t niet.

Qua lyrics mag niemand iets zeggen lol (A) De lyrics vind ik allemaal goed, de concepten van de tracks zijn goed uitgedacht en ik vind eigenlijk alle producties (afgezien van Git Some) gewoon goed in elkaar steken. Er is veel tijd in het album gestopt, en dat is wel terug te horen. Dit album is gewoon hip hop!

The Grude is heel vet, goede beat en vooral vette lyrics. Winds of Change is heel vet, What It Stand For is gewoon een dikke beat en spitten! Maar de kracht van het album is denk ik toch het geheel.

Een 4,5*

MJ_DA_MAN schreef:
Absoluut een goed album, maar doodzonde van al die niks toevoegende skits.

helemaal mee eens, classics hebben geen vervelende skits nodig

raffael77
Toch wel behoorlijk overschat dit album. Er staan hier en daar wel een paar leuke nummers op maar niets speciaals ofzo. 3

Ik ben het eens met raffael77, bovendien vind ik de skits na een tijdje erg storend. De 1e (2 a 3) keer zijn ze nog wel leuk als begeleiding, maar daarna zijn ze gewoon hinderlijk. Zeker omdat de muziek verder best chill en relaxt is, dan is het extra hinderlijk als je zo'n kaal praatje er doorheen krijgt.

Weet iemand trouwens wiens moeders overleden zijn? Want daar hebben ze het over in het begin van U Let Me Grow.

Die van Ace en Punchline

Bedankt!