Status Quo - Perfect Remedy (1989)

Label: Vertigo

1. Little Dreamer (4:04)
  2. Not at All (2:53)
  3. Heart on Hold (3:36)
  4. Perfect Remedy (4:37)
  5. Address Book (3:37)
  6. The Power of Rock (6:03)
  7. The Way I Am (3:36)
  8. Tommy's in Love (3:01)
  9. Man Overboard (4:30)
  10. Going Down for the First Time (4:01)
  11. Throw Her a Line (3:34)
  12. 1000 Years (3:31)
  13. Gone Thru the Slips * (3:41)
  14. Rotten to the Bone * (3:41)
  15. Doing It All for You * (4:14)
  16. Dirty Water [Live] * (4:01)
  17. The Power of Rock [Edited Version] * (4:44)
  18. Medley: The Anniversary Waltz [Spanish Promo Version #1] * (4:27)
  19. Medley: The Anniversary Waltz [Spanish Promo Version #2] * (3:57)
avatar van RonaldjK
In 1989 werden Francis Rossi en Rick Parfitt veertig jaar oud. Hun endorsementdeal met Charvel Guitars zal vast kritiek van oude fans hebben opgeleverd, maar was alweer voorbij. Vijftien maanden na hun vorige album verscheen Perfect Remedy, waar Fender Telecasters prominent op de hoes zijn te zien.

Zoals in het vorige bericht al is te lezen, is de productie helemaal in orde en de muziek bovendien steviger. Een stapje terug naar de tijden van de periode 1977 - 1981. Wederom op Nassau opgenomen met Pip Williams achter de knoppen.
De plaat lijdt echter aan een ernstig gebrek aan goede composities. Ik kan er slechts twee ontdekken: de vrij langzame poprock van Heart on Hold bevalt goed met een pakkende melodie en de toetsenpartijen van Andy Bown ineen grijpend met de scheurende gitaarpartijen. Een stevige popsong.
The Power of Rock doet wat de titel zegt. Tempowisselingen en een sterk refrein, met in het uittro zelfs gehamer op de snaren á la Eddie van Halen. Had zó op Whatever You Want (1979) gekund.

Verder klinkt een mix van pop (zoals Tommy's in Love), vrolijke rock 'n' roll (zoals het titelnummer) en in Adress Book spoortjes country, dit alles in een eigentijds geluid. Daarmee is niks mis, maar de liedjes hebben het net niet. Wat dat betreft beviel voorganger Ain't Complaining een stuk beter, ondanks de nadrukkelijke jaren '80-geluiden.
Op streaming de nodige extra's, afkomstig van de 2cd-editie uit 2020. Hierbij de oorspronkelijke versie van The Power of Rock, toen nog Fighting for Love genaamd. Van de liveopnamen, gemaakt tijdens de Perfect Remedy Tour, werd ik vanmiddag tijdens het werk dankzij menig nummer uit de gloriedagen oprecht vrolijk, zelfs in deze lichtere uitvoeringen.

Mijn waardering betreft de originele versie van het album, met de live-extra's verdubbelt dat aantal.