Status Quo - The Essential, Volume Three (2000)

Label: Spectrum

1. Again and Again (3:44)
  2. Don't Waste My Time (4:22)
  3. Break the Rules (3:41)
  4. End of the Line (5:02)
  5. What You're Proposin' (3:53)
  6. Roadhouse Blues (7:32)
  7. Dear John (3:14)
  8. Shady Lady (3:03)
  9. Living on an Island (3:47)
  10. Burning Bridges (3:55)
  11. Forty-Five Hundred Times (6:19)
  12. Can't Be Done (3:06)
  13. Unspoken Words (5:06)
  14. Let Me Fly (4:25)
  15. Ain't Complaining (4:00)
  16. Enough Is Enough (2:57)
  17. Can't Give You More (4:19)
  18. Rain (4:34)
avatar van ricardo
Hier staan ook weer een paar goede nummers op zie ik,maar ik vind dat volume 2 de beste tracklist heeft van deze verzamelaar serie van 3 albums,hier zijn de beste nummers op,Again And Again,Don't Waste My Time,Forty - Five Hundred Times en Rain.

Pieter Paal
Als je Status Quo's albums die ze tussen 1968 en 1979 gemaakt hebben aanschaft kan je zeker de plank niet mis slaan. Daarna moet je toch wel wat selectiever worden. Het recentere 'Heavy traffic' is nog wel een aardig Quo-album. Niet helemaal te vergelijken met het oude werk, maar ze zijn daarop wel goed bezig.

Even een 'Essential' Top Drie:

2. deel 3
3. deel 1

avatar van Gert P
Hier helaas forty five hundred times ook al bijna gehalveerd,

avatar van SoNick
Heb ze allemaal in één box gekocht. Afzonderlijk zou ik ze niet kopen, want dan mis je toch e.e.a. mits je alles koopt.

Father McKenzie
Pieter Paal schreef:

Even een 'Essential' Top Drie:

2. deel 3
3. deel 1

Volledig akkoord! En deel 2 bevat ook nog eens Hold You Back, dat naar mijn weten op verdere Quo verzamelaars altijd ontbreekt.

avatar van B.Robertson
Top drie:
2. deel 1
3. deel 3

Deel 3 heeft weliswaar meer goede nummers dan 1, maar kent de nodige aanmerkingen.

- Ain't complaining staat al op deel 1.
- Rain is ongepast als afsluiter. Roadhouse blues (of Living on an island) was in dit geval een betere optie geweest.
- Met 4500 times (live) moet je niet aan ingekorte versies beginnen.
- Enough is enough is het minste wat ze van Never too late konden halen!
- Met het niemendalletje Let me fly krijg je uiteindelijk vier nummers van If you can't stand the heat te horen, terwijl betere albums als On the level en Blue for you het met ieder drie moeten doen.

Pluspunt is dat er met Can't be done, het hardste van Back to back, een oplettende keuze is gemaakt. Shady lady en Roadhouse blues staan er terecht op.
Dat laatste nummer was van belang voor Quo en als cover best wel goed gedaan.