menu

Guillemots - Red (2008)

mijn stem
3,13 (52)
52 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Rock
Label: Polydor

  1. Kriss Kross (4:24)
  2. Big Dog (3:50)
  3. Falling Out of Reach (4:55)
  4. Get over It (4:18)
  5. Clarion (4:04)
  6. Last Kiss (3:24)
  7. Cockateels (4:30)
  8. Words (6:30)
  9. Standing on the Last Star (4:31)
  10. Don't Look Down (4:37)
  11. Take Me Home (5:36)
totale tijdsduur: 50:39
zoeken in:
3,5
In het begin was ik zeer teleurgesteld. Red voldeed totaal niet aan de verwachtingen die ik had. Maar gelukkig blijft het wel een groeiplaat met een aantal fijne nummers. Maar zo fijn als de debuutplaat is hij zeker niet. Helaas.

avatar van Pinsnider
3,5
Na alles hierboven gelezen te hebben krijg ik een beetje de indruk dat het maar goed is dat ik de debuutplaat niet ken en nu pas bij Gillemots instap...
Wat een ont-zet-tend leuke plaat is dit!! Na een paar keer luisteren gaat de score ongetwijfeld hoger uitpakken...

avatar van oruiz
4,5
Een 5 smaakt toch wel extra lekker hoor moet ik toegeven , als zowat iedereen deze plaat afkraakt

avatar van Pellie
3,0
Gigantische tegenvaller in verhouding met het debuutalbum. Waar zijn die prachtige nummers die muzikaal perfect in elkaar zaten? Waar zijn die sfeervolle instrumenten die het album compleet maken.

Op dit album wordt gebruik gemaakt van elektronische muziek wat het album niet ten goede komt. De sfeer van Guillemots van het eerste album is hier niet meer te herkennen. Ontzettend jammer voor een band die veel meer zijn mars heeft.

avatar van Kokuil
3,5
Het valt te prijzen dat ze zichzelf niet herhalen, maar inderdaad halen ze het niveau van het debuut niet. Maar goed, dat was dan ook een vijfsterren-plus-album.
Twee sterren weg vanwege de mindere nummers. Eén ster terugverdiend dankzij de durf.

avatar van vinejo
3,5
Inderdaad een wat wisselvallig album, maar alleen al het nummer Kriss Kross is de aanschaf waard. Voor mij een échte wereldsong! (en ook in schitterende akoestische versie te zien op Youtube, wat een stem heeft die zanger...

avatar van Mctijn
3,5
Na een aantal luisterbeurten zelfs beter bevonden dan het debuut. Dit is veel meer een geheel met hier en daar toch wel hele fijne nummers (Kriss Kross, Falling out of Reach, Get Over It, Words, Don't Look Down). Het valt op dat vooral het eind van het album erg sterk is.... (track 8-11)

avatar van m. pedri
4,0
Na 14 jaar draai ik deze nog af en toe.
Blijft een album met enkele tijdloze composities en pareltjes.
Ondanks dat dit naar mijn mening een uitstekend album is, haalt deze het niet bij het debuut. Er staan enkele mindere nummers op, maar daar staan dan met Kriss Kros, Wordss en Cockatiels toch wel een paar van mijn favoriete Guillemots nummers tegenover.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:14 uur

geplaatst: vandaag om 15:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.