Kubus & Bang Bang - Pie & Mash (2008)

Hip-Hop / Electronic
Label: Top Notch

1. Blackness (2:56)
  2. Beware of the Dog (3:01)
  3. Camera (3:42)

7. Poetry (2:59)
  8. Version (2:01)

met Envy

9. Punch Drunk (3:06)
  10. Hot Winter's Day (3:16)
  11. Shining Star (0:48)
  12. Realness (3:08)
  13. I'm Never Wrong (4:14)
  14. Reasons Not to Be Violent (3:34)

met Timmy

15. Tik Tok (4:06)
  16. Born with It (3:01)
  17. Pie & Mash.. Easy! (0:37)
  18. Nice People (1:51)
  19. Anyone Can Make a Day (2:47)
  20. I Don't Like Guns (2:38)
  21. My Two Week Old (2:38)
  22. Grow Up (3:57)
  23. Ey (2:47)
  24. Smile (2:49)
  25. Let's Fuck Each Other (2:59)
  26. Some Info (0:20)
  27. Maria (3:22)
  28. The Kids (5:04)
  29. Being Me (3:33)
  30. Happy Street (3:07)
  31. This Is What My Heart Likes (9:21)
avatar van thomzi50
BoordAppel schreef:
Spammert. Plaats die recensie gewoon hier.

Ik zal er in de toekomst aan denken; maar het zit zo: ik vind het leuk om de recensies te plaatsen die ik schrijf, maar die schrijf ik meestal niet voor musicmeter. Ik vind het niet alleen logisch dat ik de bron erbij vermeld, maar voor KindaMuzik ben ik dat, geloof ik, ook verplicht. Maargoed, met echt bewust en duidelijk reclame maken heeft het dus niet heel veel te maken, het was meer met het idee van bromvermelding. Ik zal het dus in de toekomst wel kopiëren en de naam van de site eronder zetten.. Excuses.

avatar van 'State Of Mind'
Die Envy klinkt ook goed van het nummer Version!

avatar van TheFunkyM
Kubus beats klinken ook aardig kaal vind ik.
Aangezien ik alleen commentaar hoor t.o.v. Bang Bang

Dat is juist de kracht van kuupie, hij weet een hele zieke beat neer te zetten met zo weinig mogelijk toeters en bellen. Met de eerste paar luisterbeurten lijken er niet meer dan een paar audiosporen in te zitten, maar als je echt goed gaat luisteren (goede koptelefoon is aanrader ) dan merk je wel dat er hele toffe, subtiele dingetjes inzitten. Het is niet echt iets wat je op de achtergrond moet opzetten... je moet er wel naar luisteren.

Ik hou em toch op 4 sterren, zitten een paar blaasnummers op, maar ook een paar iets mindere (The Kids, Happy Street). Jammer dat hier geen boekje bijzit, in tegenstelling tot Learning Curve, had graag de teksten wat beter willen begrijpen/verstaan...

JustaRascal
The Kids wat minder!? Oke..

Hetgene wat mij vooral irriteert is de hoeveelheid materiaal dat ik ineens moet verwerken. Ik ben eerst maar bij Versie 3 begonnen en heb die eerst erg veel geluisterd en ben toen naar Versie 2 gegaan. Anders is het niet te doen. Ik moet wel zeggen dat beide cd's niet voor elkaar onder doen, ze hebben beiden hun eigen sfeer, maar ook wel weer dezelfde structuur, met een bepaalde afwisseling tussen harde beats, mellow beats en gewoon spoken word. Het loopt allemaal goed in elkaar over, dat zit wel goed dus. Ook het commentaar dat sommigen geven over de kaalheid van de beats kan ik wel beamen, want vooral in het begin hoorde ik alleen een heel simpele melodie en wat distorted drummetjes, als je het echter wat vaker luisterd, hoor je elke piepje en kraakje wat duidelijker en valt het wel op zijn plek. Verder is het met BangBang altijd maar zoeken, want ik weet sowieso niet vaak waar hij het over heeft, door zijn accent vooral, maar dat begrip komt vanzelf naarmate ik er meer naar luisteren. Ik denk dus dat hij steeds beter gaat worden, maar ik zet hem nu alvast op 4 sterren, want, en dat kan iedereen beamen lijkt me, dit is toch wel uniek.

avatar van Stapler
Float doet mij denken aan Aphex Twin

JustaRascal schreef:
The Kids wat minder!? Oke..

Ja, die beat is mij te eentonig... kwestie van persoonlijke voorkeur natuurlijk.

Zorg trouwens ook dat je Abandoned Babyz checkt: Youtube playlist

Hele toffe live performances met breakdace moves... die gasten hebben echt skills. Snap je ook meteen waar het intro van Reasons Not To Be Violent vandaan komt

JustaRascal
Over Reasons not to be violent gesproken.. ik zat die Buitenwesten DVD te kijken paar dagen terug, en ik zag Jawat bij de laatste Buitenwesten show op die beat rappen. En kubus had het erover dat dat een nieuwe track van Jawat was . Die is ongenadig naar Bangbang gegaan dus.

avatar van Reijersen
Het vorige album van deze heren beviel me wel (3,5*) dus des te meer reden deze ook te beluisteren. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik vind 2 cd's teveel van het goede. Als ze het beste van beide op één plaatje hadden gezet was ik al dik tevreden geweest.
Wat me wel opvalt is de heerlijke frisse sound die erin zit en de totaal eigen stijl die BangBang heeft. Al om al best cool, maar wat teveel van het goede.

avatar van Urbanoetang
Heb soms ook het idee dat hij een beetje zijn kont loop te kussen ja . Bang Bang wilt dus Bang Bang krijgt ofzo. Die bank omgooien bij TMF en dan vervolgends bij Jensen (:T) komen zijn ook dingen die ik Kubus nooit alleen had zien doen. Ben Bang Bang nu ook wel weer zat met deze overvloed aan materiaal. Learning Curve was leuk, maar dit is een beetje te veel van het goede. Mja, misschien was het dan ook nog niet helemaal officieel en niet opgenomen en is die beat dan maar naar Bang gegaan omdat Jawat met z'n kind bezig was?

En nu ik erover nadenk, Jawat z'n nieuwe kwam ook deze zomer ofzo toch? Ergens geruchten gehoord

Edit: Kubus noemt hem ook nu nog “iemand die zijn afspraken niet nakomt”. Vandaar dus

Natuurlijk hebben ze invloed op elkaar, ik krijg het idee dat je ze een beetje oppervlakkig beoordeelt en snel conclusies trekt .

Urbanoetang schreef:
Die bank omgooien bij TMF en dan vervolgens bij Jensen komen zijn ook dingen die ik Kubus nooit alleen had zien doen.

Dat hele gebeuren met Valerio was een actie voor het goede doel, of was je daar nog niet achter? Groot gelijk dat ze dan bij de (voor een of andere onverklaarbare reden) bekendste talkshow van Nederland verschijnen om hier aandacht aan te geven.

Nou goed, misschien snapte ik ook wel niet goed wat je nou wilde zeggen met je bericht.

ErwinQ
dit is weer een erg leuk project van kubus. wederom dikke kubus-beats en bang bang flowt zeker wel. hij heeft op zich wel wat te melden en is zker goed aan te horen. ik snap die kritiek op bang bang niet. oke.. dat er mensen zijn die hem minder vinden kan ik begrijpen maar het valt me op dat er nogal veel over gezeikt wordt.

maargoed, ik geef 4 sterren. eigenlijk wat aan de hoge kant maar dit album is, ondaks het feit dat er te veel nummers op staan, echt wel dope en die kubus beats bezorgen me keer op keer kippenvel (luister dit aub wel met een goede muziek installatie en beoordeel niet na n paar keer luisteren op een mp3-speler met gewone oordopjes ofzo)

als je kubus & bang bang live gezien hebt is dit trwns veeel vetter. hopelijk zijn ze bij lowlands dit jaar weer aanwezig:)

avatar van Urbanoetang
@martijn: Was ik van op de hoogte, maar Kubus zelf is niet het type om zoiets te doen. En Bang Bng begint me gewoon nogal te vervelen. Ook met al die clips enz

Kubus & Duvel dat zou ik nou willen zien

Garben_B
Moest het een aantal keer afspelen voor ik het 'voelde'.
Beats zijn over 't algemeen dik, al zijn er enkele die mij iets 'te experimenteel' zijn of te snel eentonig worden.
BangBang heeft 'n hele aparte flow, maar eens je daar gewoon aan bent geworden, klinkt 't in feite echt goed. Teksten gaan ergens over, en de Pie & Mash docu op MTV helpt zeker bij 't (beter) begrijpen van die teksten.

avatar van Carolaah
Kubus heeft een paar heerlijke beats neergezet..
Helaas kan het gebrabbel van BangBang me iets minder boeien.
Het klinkt opzich niet slecht, maar geweldig kan ik het zeker niet noemen.. Nee, ik luister hier toch liever naar voor de beats.

"Let's fuck eachother" is trouwens wel een heerlijke track, beetje laagstaande tekst, maar dat terzijde.

ErwinQ
moet zeggen dat ik bang bang nu ook minder vind.. niet slecht maar om er nou 30 nummers naar te luisteren.. blijft verder wel n leuk plaatje maar ik verlaag toch naar 3,5.

avatar van Carolaah
Zo, na eindelijk het hele album geluisterd te hebben kan ik me er een redelijke mening over vormen.
Helaas vind ik nog steeds het gebrabbel van BangBang wat minder, het lijkt wel of elk nummer hetzelfde is daardoor.
Oké, dit is wat gegeneraliseerd, maar je begrijpt me.

De beats zijn lekker, niet heel bijzonder, maar wel gewoon goed en catchy. Het album bevat een paar leuke tot geweldige tracks, waaronder 'Blackness,' 'Beware of dog,' 'Version,' 'Reasons not to be violent, 'Let's fuck eachother,'' 'Anyone can make a day' en 'Maria' en 'Happy street' heeft ook nog wel iets. Deze nummers vind ik grotendeels fijn door de beats, vooral als het een beetje richting drum & bass gaat (daar houd ik nou eenmaal van).

Hmm ja, de lyrics vind ik wel een klein beetje van laag niveau.. Ik luister dit album dan ook meer voor de beats/flow. Alleen ja, het is eigenlijk een beetje meer van hetzelfde aldoor, met een kleine verandering in beat en af en toe een lichtelijke verandering in het ge'rap' van BangBang. 31 Nummers zijn er gewoon te veel, ik heb dit album dan ook niet in 1x achterelkaar uit kunnen luisteren, werd er zó zat van op den duur.

Desalniettemin, is het geen slecht album, maar eerlijk gezegd verdient het ook niet echt de titel 'goed.' Meer een beetje gemiddeld of daar net iets onder..

Ik geef er 3 sterren voor.

Net voor t eerst gehoord, beats zijn ziekelijk lijp en BB maakt t gewoon echt af..

4.5 (tot nu toe)

avatar van Urbanoetang
Is die docu ergens online te checken?

avatar van Yourike
Geniaal album, ga nou maar eerst naar zo'n live concertje van hun om 't door te kirjgen waarom dit album zo goed is.. Het sleept het publiek mee de teksten en manier van rappen van Bang Bang en de beats van Kubus maken een gruwelijke combinatie!!

Urbanoetang schreef:
Kubus & Duvel dat zou ik nou willen zien

Die combinatie vind ik ook erg lekker klinken! 'Wie Is Ut?' was meteen een sterke track en 'Buitenwesten' was ook erg lekker!
De combinatie Kubus & Duvel lijkt me daarom ook beter dan Kubus & Bang Bang. Bang Bang kan mij niet overtuigen, maar misschien moet ik deze rapper wat tijd geven...

jieuwst
Zitten aardig wat bangers tussen en op pinkpop in 24h tent was het geniaal losgaan! Blackness!!

Superbeertje schreef:

Bij mij is dat juist omgekeerd. Bang Bang vond ik op het begin boeiend, maar word steeds eentoniger en dat heeft vooral dit album op zijn geweten. Veel te veel tracks, want Bang Bang blijft niet een anderhalf uur lang boeiend. Maar als je hier de beste 10 tracks uit selecteert heb je toch een heel fijn album

Superbeertje schreef:

Jaaah dat zou te mooi zijn! Kubus & Duvel, en dan zonder die andere apen van DuvelDuvel, maar met een feat. van rico/sticks of typhoon heeft op voorhand al het potentieel lekkerste hip-hop album!

helaas is deze next level shit echt "next level"...

Superbeertje
De andere apen zijn heel irritant

avatar van MAS
MAS
Stem verlaagd naar een 3 luister het album bijna nooit meer.

Poppekontje
Dit duurt me echt veel te lang. Kubus' producties blijven heerlijk, maar Bang Bang kan me opnieuw niet overtuigen. Zelfs Sticks valt tegen op Camera. Matig album, in mijn ogen.

Grootheidswaanzin. Een eentonige rapper die denkt een dubbelalbum lang te kunnen boeien. Jammer dat Kubus (held!) zich hier zo door mee laat voeren.

Superbeertje
Bangbang heeft totaal geen flow..