menu

John Prine - Diamonds in the Rough (1972)

mijn stem
3,63 (27)
27 stemmen

Verenigde Staten
Roots / Country
Label: Atlantic

  1. Everybody (2:47)
  2. The Torch Singer (2:56)
  3. Souvenirs (3:37)
  4. The Late John Garfield Blues (3:04)
  5. Sour Grapes (2:05)
  6. Billy the Bum (4:45)
  7. The Frying Pan (1:52)
  8. Yes I Guess They Oughta Name a Drink After You (2:09)
  9. Take the Star Out of the Window (2:10)
  10. The Great Compromise (4:54)
  11. Clocks and Spoons (3:14)
  12. Rocky Mountain Time (3:10)
  13. Diamonds in the Rough (1:55)
totale tijdsduur: 38:38
zoeken in:
avatar van Metalhead99
3,5
Country: Je houdt ervan of je houdt er niet van. Mensen die er wel van houden kunnen deze plaat ook zeker eens beluisteren.

avatar van potjandosie
4,5
tja 24 berichten bij zijn debuutalbum en slechts 1 bij de opvolger van dat album, terwijl de sound en de "vibe" op dit album niet wezenlijk anders zijn dan op zijn debuut. prima folk/country nummers in het verlengde van zijn debuut. weliswaar staat er geen "Paradise" of "Hello In There" op, maar er staan ook op dit album de nodige klassiekers zoals "Souvenirs", "The Late John Garfield Blues" en "The Great Compromise". het overige songmateriaal is dik in orde, en doet niet of nauwelijks onder voor het debuut. voeg daarbij het heerlijke, met hilarische tekst voorziene bluegrass nummer "Yes I Guess They Oughta Name A Drink After You" en het prachtig a capella gezongen titelnummer (tevens de afsluiter van dit album), en je hebt wederom een klein meesterwerkje in handen. de line-up van de muzikanten: John Prine: acoustic guitar & vocal, David Bromberg: acoustic guitar, dobro, electric guitar, mandolin, Steve Burgh: bass & drums, Steve Goodman: acoustic guitar, electric guitar & harmony vocal, Dave Prine: banjo, dobro. All the selections by John Prine, album werd net als zijn debuut geproduceerd door Arif Mardin

Gast
geplaatst: vandaag om 07:56 uur

geplaatst: vandaag om 07:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.