Mercenary - Architect of Lies (2008)

Denemarken
Label: Century Media

1. New Desire (4:57)
  2. Bloodsong (4:47)
  3. Embrace the Nothing (4:51)
  4. The Black and Endless Never (5:40)
  5. Isolation (The Loneliness in December) (6:03)
  6. The Endless Fall (5:08)
  7. Death Connection * (5:59)
  8. Black and Hollow (4:50)
  9. Execution Style (5:50)
  10. I Am Lies (5:43)
  11. Public Failure Number One (5:00)
Best wel geweldig word misschien nog wel 4*

avatar van james_cameron
Fraai album, een stuk heavier dan het vorige. Mooie balans tussen brute metal en meer melodieus werk. De zang is zeer afwisselend en de songs zijn stuk voor stuk uitstekend. Blijft een erg goede band.

avatar van andnino
Maak er toch een 3*tje van. Simpelweg omdat ik totaal de behoefte niet meer heb om m op te zetten. Als ik nog eens tijd te veel heb ga ik het eens overnieuw proberen.

nuckelonce
Goed album, maar na een tijd gaan de nrs wel vervelen, zit niet zoveel afwisseling in vind ik. Maar toch nog 3,5*, ze beheersen hun instrumenten zeer goed en de vocalen zijn ook heel goed. New Desire is een schitterend nummer

avatar van Kronos
Bij de eerste beluistering bedenk ik al meteen dat dit niet iets is om vaak te spelen. Dat je de nummers snel kent en dan snel beu wordt.

Maar toch leuk om te horen hoeveel verschillende metal invloeden hierin zitten en tot een goed klinkend geheel gesmeed zijn in nummers met een melodie. Maar zoals gezegd, enkel spaarzaam te genieten lijkt me.

avatar van andnino
Heb je wel een beetje gelijk in, maar ik kan me er maar niet toe zetten het weg te doen. Daar is het allemaal toch nét te goed voor. Toch wel een béétje een blijvertje dankzij nummers als Embrace the Nothing en Isolation.

avatar van Kronos
Goed om te weten. Ik heb er wat dubbele gevoelens bij, maar denk wel dat het uiteindelijk voor mij ook een blijver wordt.

avatar van notsub
Het Mercenary kwartje begint bij dit album eindelijk een beetje te vallen. Van de eerdere albums werd ik tamelijk moe, maar hier hoor ik meer balans, melodie en wat klasse doorkomen. Het nummer Isolation is daar het beste voorbeeld van. Ik kan er niet om heen dat de band een eigen geluid heeft en mijn sentiment rond Mercenary krijgt dankzij deze CD dus een positiveve impuls.

avatar van Kronos
Zo af en toe draai ik dit album en het bevalt mij elke keer.

Maar echt gegrepen word ik er niet door. De melodieën zijn vaak wat te knullig, de muziek te veel als louter begeleiding bij die wat te knullige melodieën. Denk de metalsound weg en sommige nummers zouden niet misstaan in het repertoire van Marco Borsato.