Adam F - Kaos: The Anti-Acoustic Warfare (2001)

Label: Toshiba EMI

1. Kaos (Main Title) (1:12)

met Royal Symphonia

4. Listen Here (5:26)

met Capone-n-Noreaga

5. Where's My... (3:45)

met Lil' Mo

6. Greatest of All Time (4:04)

met LL Cool J

7. News Flash Reporting Huggy Bear (1:35)

met Huggy Bear

8. Dirty Harry's Revenge (3:12)

met Beenie Man en Siamese

9. Time 4 da True (4:13)

met De La Soul en D.V. Alias Khryst

10. Karma (Comes Back Around) (5:23)

met Guru en Carl Thomas

11. End of Days Interregnum (0:55)
  12. Last Dayz (3:08)

met Pharoahe Monch

13. Time Is Up Outro (0:42)
  14. Trans Mission (0:22)
avatar van BoordAppel
Erg strak geproduceerd album. Adam F laat zien dat hij in de hiphop ook erg thuis is. Elke track heeft echt zijn eigen geluid en je zou op het eerste gehoor niet kunnen zeggen dat ie van Adam F is. De gasten doen het ook allemaal overtuigend. Enige nadeel is dat het album nogal kort is. 4,5*

Is dit echt dezelfde Adam F als die van Colours?

Ja.

avatar van Word_Play
Wat zijn Stand Clear en Smash Sumthin heerlijke bangers zeg.

avatar van BoordAppel
Listen Here en GOAT mogen er ook wezen .

avatar van thomzi50
Ik vind het nu toch, zo'n klein jaar nadat het album mij in positieve zin verraste, een beetje tegenvallend. Paar heerlijke bangers, maar ook een paar chaotische tracks met niks speciaal. Neem bv. die track van Lil' Mo..

Was dit overigens dat album waarvoor op The Box een tijdje ongelofelijk veel reclame was?

avatar van Game
Stand Clear is echt ontzettend gruwelijk!

De rest is helaas niks...

avatar van Shelter
smash sumthin vind ik ook nog wel gaan...voor de rest mat, oppervlakkig, saai en erg onsamenhangend.
Greatest of all time vond ik eerst ook leuk, maar nu is die gewoon irritant.

avatar van Stapler
2 Bangers en voor de rest is het best bagger.

avatar van thgryda
Bwa dat vond ik destijds toch zeker niet het geval. Toen ik 16 was heb ik dit album zowat grijs gedraait. Vooral dan door de bangers met redman en ll cool j. The goat heeft ll ook op zijn gelijknamig album gebruikt en dat trok ook daar het niveau omhoog. Maar ik vond toen het ganse album eig wel dope, constant niveau, strakke producties en een paar bangers. Zo vond ik karma erg vet, hoewel het heel anders klonk dan de rest van het album.

avatar van UK-Choonz
Wat viel dit tegen na het sterke debuut.

avatar van james_cameron
Het debuut van Adam F, Colours uit 1997, was een aardig en afwisselend drum & bass-album, maar hier is hij volledig overgeschakeld naar hip-hop. En dat doet hij lang niet slecht. De vele slim gekozen gastartiesten voegen de nodige geloofwaardigheid toe aan de tracks, maar ook muzikaal staat het album als een huis. Vijftien jaar na dato doen de dreigende, bombastische tracks absoluut nog niet gedateerd aan en eigenlijk kan ik de plaat nu meer waarderen dan destijds bij de release. Met slechts 41 minuten aan de korte kant, maar wel krachtig.