We Are Scientists - Brain Thrust Mastery (2008)

Label: Virgin

1. Ghouls (2:57)
  2. Let's See It (3:55)
  3. After Hours (3:52)
  4. Lethal Enforcer (4:41)
  5. Impatience (3:14)
  6. Tonight (3:41)
  7. Spoken For (3:01)
  8. Altered Beast (3:56)
  9. Chick Lit (3:54)
  10. Dinosaurs (3:36)
  11. That's What Counts (4:19)
  12. Best Behaviour * (2:59)
  13. Nobody Move, Nobody Get Hurt [Live from Union Chapel, London] * (6:03)
  14. Lethal Enforcer [Live from Union Chapel, London] * (5:42)
  15. Impatience [Live from Union Chapel, London] * (4:18)
  16. Let's See It [Live from Union Chapel, London] * (4:57)
  17. It's a Hit [Live from Union Chapel, London] * (4:49)
  18. The Great Escape [Live] * (3:37)
  19. After Hours [Live from Union Chapel, London] * (4:41)
avatar van mr-mucho
after hours klinkt in ieder geval al goed

hij is gelekt

fastpulseboy
weer eens erg gelachen om een clipje!
(after hours dus)

avatar van Albert Filth
Jeetje, ik schrik van deze plaat. Hoe fris en vrij de eerste plaat klonk, zo geproduceert en saai is deze plaat. Misschien moet ik het nog maar eens tien keer luisteren, maar na één luisterbeurt ben ik zeer ontevreden en valt dit erg tegen...

En ik wou er nog heen 2 april in Utrecht!!

avatar van coldwarkids
Ik moet er nog aan wennen in het begin
het was niet net zoals het eerste album (zo van woo)
maar bij het 2de album had ik dat dus niet
maar ik heb hem nog een draaibeurt gegeven en ik moet zeggen
sommige nummers schieten er nu beter uit
daarom alvast

3,5 maar het kan nog omhoog gaan

avatar van sean leonard
Klinkt wat saaier en gladder dan het debuut. Stuk meer pop. Best wle teleurstellend.

avatar van mr-mucho
idd allemaal iets gelikter, wat niet altijd goed uitpakt. ik probeer zo weinig mogelijk te vergelijken met het vorige album. luister het alsof het de eerste plaat is die je van de band hoort. opzich zitten er best aardige nummers tussen.

avatar van McSavah
De vorige, iets rauwere, sound beviel me toch wat beter. Niettemin is dit een aardig album.

avatar van Nautilus
Albert Filth schreef:

Ik had ongeveer hetzelfde. Met After Hours was ik al gewaarschuwd, maar toch valt het nog tegen. Het album blijft meestentijds hangen in 13-in-een-dozijn-middelmatigheid. Jammer, ik vond With Love and Squalor zo leuk. 2,5*

Het voldoet allemaal wel aan 'de regeltjes', maar wat een saaiheid troef. Eén keer geluisterd, en daar blijft het bij denk ik.

avatar van blur8
Hun geluid lijkt sterk schatplichtig aan de 80s bands Squeeze en Split-Enz. Helaas hebben de Scientists minder sterke songs dan hun voorgangers 20 jaar geleden.

een zeer tegenvallend album. het lijkt wel een totaal andere band dan die van with love and squalor. jammer...

wachtend op een beter album en op de echte we are scientists geef ik deze een 2.5 (en dan ben ik nog mild)

avatar van sean leonard
De nummers worden wel wat beter naarmate je ze vaker luistert! Alleen het is allemaal wat minder spintaan ofzo, ik weet het niet precies, maar het mist gewoon wat. wel 3*

De single is ronduit irritant, mischien dat ik dees ooit nog luister maar voorlopig niet.
Hun debuut vond ik erg goed, dat stond vol met lekkere pop/rock songs.

avatar van hpdewin
After Hours is wel leuk vind ik

avatar van LennartDG
Ik snap de vele negatieve reacties niet zo. Door de slechte reputatie heb ik deze maar heel laat gecheckt, maar achteraf gezien vind ik het een heel sterke plaat. Minder simpele, sobere pop dan op WL&S, maar stukken veelzijdiger. Er is wat meer ruimte voor experimentelere nummers en zelfs ballads. Imo valt er op de hele plaat geen slecht nummer te bespeuren, en momenteel weet ik niet goed welke van de twee platen ik de beste vind.

inzekerezin
Ik heb dit album vaak een kans moeten geven, maar zo slecht is dit niet. De nummers sluiten als een geheel goed op elkaar aan. Helaas wel wat overgeproduceerd, dat wel. Neemt niet weg dat ik hier echt wel naar kan luisteren, alleen niet twee keer achter elkaar. Het is zeker niet top, maar ik vind het wel een goed album. 3,5