Supergrass - Diamond Hoo Ha (2008)

Label: Parlophone

1. Diamond Hoo Ha Man (3:26)
  2. Bad Blood (3:03)
  3. Rebel in You (4:41)
  4. When I Needed You (2:31)
  5. 345 (3:39)
  6. Return of ... (3:36)
  7. Rough Knuckles (3:25)
  8. Ghost of a Friend (3:54)
  9. Whiskey and Green Tea (4:16)
  10. Outside (3:32)
  11. Butterfly (5:11)
avatar van thelion
Was benieuwd waar mee de heren na Road To Ruin op de proppen zouden komen...... zouden ze op de ingetogen sound van Road To Ruin door gaan...????/
Nou gelukkig hebben ze dat niet gedaan en is de electrische gitaar weer waar hij hoort (prominent aanwezig) op dit album dat voor de rest een lekkere vertrouwde sound laat horen..... Niets nieuws onder de zon maar wel degelijke rock zoals we zijn gewend van Supergrass.....

ekko1980 schreef:
Gelukkig heeft Supergrass de elektische gitaar weer ontdekt (deze was op Road To Rouen vrijwel verdrongen naar de achtergrond).

Vanwege de lage waardering hier op Musicmeter had ik dit album tot nu toe links laten liggen. Hoe fout kan je zitten? Na beluistering heb ik toch het idee dat een aantal mensen het album maar één of twee keer hebben gedraaid. Dit is namelijk echt een erg lekker rock/pop album. De electrische gitaar is inderdaad volop aanwezig en klinkt erg fijn. En eigenlijk was ik in eerste instantie juist benieuwd naar dit album vanwege de voorganger het oh zo mooie Road To Rouen. De heren blijken zowel mooie pop als goede rock te kunnen maken.

Ze knallen er gelijk in met Diamond Hoo Ha Man en Bad Blood, 2 heerlijke catchy rock nummers, waarbij de titelsong eruit springt. Het wordt gevolgd door het pop/rock pareltje Rebel In You, wat je kan blijven draaien. When I Need You is wat rustiger, maar een mooi gelaagd nummer. 345 is oh zo catchy, heerlijk rock 'n roll nummertje zeg! Side A van het album kan je ijzersterke rock ('n roll) noemen.

Op het relaxte The Return Of... valt de saxofoon op. Rough Knuckles is zowaar een meer funky nummer met een mooi refrein en een geweldige synthesizer. Ghost of a Friend gaat ook terug in de tijd en klinkt lekker seventies, een beetje Roxy Music achtig. Whiskey & Green Tea (at the KGB) blijft in diezelfde Roxy sfeer hangen, mooi nummer.
Het album eindigt met 2 echte melodieuze Supergrass rocknummers. Het slotnummer Butterfly is de uitschieter, mooie melodieën met een prachtig orgeltje eronder. Wat een goed nummer!

Side B van Diamond Hoo Ha gaat dus deels terug in de tijd qua sound en is mooi gelardeerd met allerlei instrumenten. Twee verschillende kanten op 1 album die samen toch één mooi geheel vormen. En een aantal echt fantastische nummers: Diamond Hoo Ha Man, Rebel In You, 345, Rough Knuckles & Butterfly. Een absolute aanrader!