Frightened Rabbit - The Midnight Organ Fight (2008)

Label: FatCat

1. The Modern Leper (3:48)
  2. I Feel Better (2:51)
  3. Good Arms Vs. Bad Arms (5:07)
  4. Fast Blood (3:47)
  5. Old Old Fashioned (3:43)
  6. The Twist (3:31)
  7. Bright Pink Bookmark (1:13)
  8. Head Rolls Off (3:44)
  9. My Backwards Walk (3:30)
  10. Keep Yourself Warm (5:33)
  11. Extrasupervery (1:18)
  12. Poke (4:36)
  13. Floating in the Forth (4:14)
  14. Who'd You Kill Now? (1:05)
avatar van brt
brt
volgens mij echt een groeiplaatje. als je van Okkervil River houdt moet je dit ook es checken.

avatar van RadioMad
Een van de leukste platen van 2008.
Hoop ze snel een keer live te zien...

avatar van gherdt
Een mooie mix tussen melancholie en euforie, met onmiskenbaar veel urgentie en zeggingskracht. Ergens tussen Okkervil River, Arcade Fire en Arab Strap (voor het accent in ieder geval haha). Ben er op dit moment behoorlijk van onder de indruk, benieuwd of deze plaat overeind blijft. Voorlopig jazeker!

avatar van LittleBox
Na een keer beluisteren (ik ben zelfs nog niet eens aan het eind) begin ik al voorzichtig de stelling aan te durfen dat dit het album van 2008 is. Zonder uitzondering bezorgt elk nummer mij in meer of mindere mate kippenvel met als voorlopig hoogtepunt Good Arms vs. Bad Arms. Echt, waanzinnig mooi, deze plaat. Het raakt bij mij in ieder geval exact de juiste snaar. Ik kan haast niet wachten vanavond op de terugreis in de trein de rest te kunnen beluisteren!

avatar van LittleBox
Zo, na 8 keer luisteren ben ik helemaal zwaar overtuigd en onder de indruk. Nee, onder invloed! De volle mep krijgt deze plaat. 5* en met afstand de plaat van het jaar. Ik heb geen idee waarom het me zo raakt; het is allereerst de muziek zelf die er eenvoudig weg inhamert, dan nog de emotievolle stem van de zanger, de prachtige melodieën en last but not least de teksten die druipen van eenzaamheid, wanhoop en dat alles met een enorme directheid: "It takes more than fucking someone (you don't know) to keep warm". Holy fuck, als dat niet spreekt, dan weet ik het ook niet meer. En wat te denken van:
"and leave the rest at arm's length
i'm not ready to see you this happy
and leave the rest at arm's length
i'm still in love with you (can't admit it yet) "

avatar van likeahurricane
Erg mooie plaat. wordt steeds beter naar mate je hem meer luistert. Prijsnummers Fast blood, Floating in the Forth en natuurlijk Keep Yourself Warm.

avatar van gherdt
Pas recentelijk besefte ik dat elk nummer op deze plaat me heel diep raakt. Een volle punt erbovenop dus! Gouden melodieen, hartverscheurende teksten, alles vol overtuigingskracht en eindeloze oprechtheid. En niet eens gehyped!

avatar van Mctijn
De stem lijkt erg op die van de zanger van Nizlopi. (relaxt bandje trouwens)
Leuk album, kwartje valt bij mij nog niet helemaal, misschien omdat de kwaliteit niet constant is gedurende het album. Ik ga het de komende dagen een kans geven en wellicht is het nog voer voor mijn eindlijstje. 3,5* voor nu.

avatar van likeahurricane
Gisteren tijdens het optreden in Paradiso bleken de nummers van dit album weer erg mooi uit te vallen.

video's Paradiso

Met name het Poke en Keep Yourself Warm blijven mooie nummers.

avatar van feebl
Bloedmooie plaat, past compleet bij mijn gevoel. Ik ga hier geen uitgebreide recensie bij schrijven, maar het komt er op neer dat deze prominent in mijn top 10 staat.

Ravenous
Ik ben echt verslaafd aan Head Rolls Off op dit moment. Doorspekt met melancholie, mooi oprechte zang, ijzersterke melodieen en tekst, pakkend als een tiet, overtuigend, en dan die 'rollende' gitaren. Heerlijk, perfecte pop/rock song.

De rest van het album luister ik later nog wel een keer serieus

avatar van kruder
prachtig, topband

Prachtige versie van
Floating in the Forth

avatar van gherdt
Vanwege het tragische overlijden van zanger Scott Hutchison deze klassieker weer eens afgestoft. Midnight Organ Fight staat na een decennium nog fier overeind. Urgente indie zoals die volgens mij nauwelijks meer gemaakt wordt. Jammer dat het maar bij 1 topplaat bleef, maar de voordracht van Hutchison zit dankzij deze plaat voor eeuwig in m'n kop gebeiteld. R.I.P.

avatar van T.A.
Soms kom je om een rare reden bij een band terecht. Dit keer vanwege het zeer tragische overlijden van Scott Hutchison. Favoriet tot nu toe is Poke. Wat een pareltje.

avatar van Hedser
Gezien de omstandigheden van zijn dood krijgt Floating in the Forth wel heel veel extra lading...

Fully clothed, I'll float away
(I'll float away)
Down the Forth, into the sea
I'll steer myself
Through chopping waves
As manic gulls
Scream "it's okay"
Take your life
Give it a shake
Gather up
All your loose change
I think I'll save suicide for another year

avatar van Elbow
Hedser schreef:

Inderdaad dit dacht ik ook bij dit nummer... Dit album is mijn favoriet geworden! Ben blij dat ik Frightened Rabbit live heb mogen meemaken in Pukkelpop ! Meteen dit album op nr 1in de rotatielijst gezet. Zacht rust Scott Hutchinson...

avatar van Sparks
Hedser schreef:

Inderdaad. Dit idee moet toen al door z'n hoofd hebben gespeeld. Verdronken in de Forth. Precies zoals beschreven in het nummer. Bijzonder aangrijpend.

avatar van Lingerson
Tiny charges, 12 juli gereleased...album volledig gespeeld door andere(Schotse) artiesten...Julien Baker en Biffy Clyro, nu al te beluisteren. Top album, fijne zanger...jammer dat hij zijn ‘panic attacks’ niet kon overwinnen.

avatar van popstranger
Dit was al een album dat diep sneed maar krijgt door de dood van de zanger nog een extra lading. Album dat over de hele lijn sterk blijft en de zang van Hutchinson is zo doordrongen van melancholie en pijn waardoor de teksten nog extra hard binnenkomen.

Happy birthday Scott.