Los Lobos - Live at the Fillmore (2005)

Rock / Roots
Label: Hollywood

1. Good Morning Aztlan (4:32)
  2. I Walk Alone (3:47)
  3. Maria Christina (3:36)
  4. Charmed (5:45)
  5. Luz de Mi Vida (4:11)
  6. Rita (5:31)
  7. The Neighborhood (7:47)
  8. Maricela (4:33)
  9. Tears of God (4:50)
  10. Viking (4:40)
  11. How Much Can I Do? (3:26)
  12. Kiko and the Lavender Moon (3:37)
  13. Cumbia Raza (9:09)
  14. What's Going On (5:25)
  15. Saint Behind the Glass * (3:27)
  16. Maricela * (3:59)
  17. Guantanamera * (4:59)
avatar van BB King
wacht al een paar weken op deze DVD, duurt een beetje lang met dat import spul.
Heb hoge verwachtingen!
Briljante mix van het Zuiden van de USA en Mexico.
vooral Good Morning Aztlan is een heerlijke track!
zou ze graag een keer live willen zien.

avatar van E-Clect-Eddy
Staat nu ook op Spotify, er is blijkbaar een heruitgave gedaan?

Diverse albums van deze band willen nog wel eens tijdelijk verdwijnen van Spotify dus van de week maar eens luisteren.

avatar van E-Clect-Eddy
Hun artistieke piek liep van 1984 tot 1996 maar ook lang daarna nog een geweldige band en altijd een geweldige live act van de paar keer dat ik ze gezien heb. Dat wordt ook op dit album weer bewezen.

Op de licht ronkende Blues Rocker Charmed, van het moeilijk verkrijgbare deluxe versie van album The Ride (2004), krijgt de gitarist de ruimte om te soleren. Een minder bekend nummer maar de energie spat er vanaf en net als Rita het enige nummer in de set van het album dat dan net uit is. Gebruikelijk bestaat een setlist uit veel nummers van het meest recente album(s) maar Los Lobos hebben zo veel moois gemaakt dat dan klassiekers moeten wijken. Desondanks geen La Bamba noch Will The Wolf Survive? noch Come on, Let's Go noch Anselma. Maar ook zonder die klassiekers blijven er meer dan genoeg 'fan-favourites' over om die blij te maken.

Ook Viking geeft alle ruimte aan de Blues Rock ronkende gitaar en mag de saxofonist ook flink aan de bak. Van het ook al moeilijk verkrijgbare (en niet op Spotify beschikbare) album This Time (1999), waar ook de hier heel lang opgerekte Cumbia Raza op staat.

De akoestische versie van Saint Behind the Glass is één van de andere hoogtepunten van hun meesterwerk Kiko (1992). Ook het titelnummer Kiko and the Lavender Moon ontbreekt niet. Het album dat sterk beïnvloed is door hun Mexicaanse achtergrond. Ook live is dit één van de hoogtepunten.

Op het album ook twee covers: Marvin Gays' What's Going On doet weinig onder voor het origineel en Guantanamera de Cubaanse Son klassieker uit 1929 die in 1966 in het Westen bekend werd in de uitvoering door The Sandpipers

Een goede dwarsdoorsnede van hun werk, geweldig spelende musici, interactie met het publiek. Prima opnames in een fijne mix waar de zang goed verstaanbaar is en de percussie en Latin instrumenten ook hun kans krijgt om in het middelpunt te staan.

Waarschijnlijk hun beste live album. Maar ook het akoestische Acoustic en Vivo (2005) is prachtig maar daar ligt de focus op hun werk die beïnvloed is door Mexico.