Harry Bannink - Harry Bannink Zingt! (1999)

Label: Quintessence

1. De Beer (2:12)
  2. Harry (Wat Heb Je met Je Haar Gedaan)? (4:30)
  3. Wat voor Weer Zou het Zijn in den Haag? (4:16)
  4. In 'T Land van Bellevu (1:44)
  5. De Opa van Mijn Opa (3:20)
  6. Circusliedje (2:54)
  7. In San Carazzo (3:40)
  8. De Twips (2:56)
  9. De Ouwe Jacob (4:10)
  10. De Oren van Koning Maggelhaan (3:33)
  11. En Toen (3:33)
  12. Kadoze, Kaduize (2:29)
  13. Medley (8:13)
  14. Dit Is het Land, Waar Grote Mensen Wonen (2:58)
avatar van musician
Zou ik sentimenteel worden?

Harry Bannink zingt! heeft per slot van rekening weinig met een degelijk rock album te maken.

Een Nederlandstalige cd van de (toen 70-jarige) liedjesschrijver, huiscomponist van misschien wel Nederlands bekendste schrijfster, Annie M.G. Schmidt.

Beiden helaas overleden, Harry Bannink in hetzelfde jaar dat deze cd verscheen.

Harry was dus jááárenlang de vaste schrijver van de muziek bij de pinnige teksten van Annie. Hij was echt getalenteerd en voelde Annie precies aan.

En Annie heeft véél teksten geschreven. Niet alleen voor liedjes, ook voor kinderverhalen, musicals.

En na jarenlang zeuren heeft de bescheiden Harry Bannink eindelijk toegegeven aan alle verzoeken, dat hij zelf eens zou komen met een cd, waarop hij zíjn favoriete Annie M.G. Schmidtliedjes zou zingen, geheel voorzien van nieuwe arrangementen.

Ondersteund, door onder meer Henny Vrienten, Loes Luca, Hetty Blok en Willem Nijholt.

Harry Bannink heeft er een prachtige cd van gemaakt.

De teksten van Annie M.G. Schmid zijn altijd uitgesproken. Emotioneel, grappig, maatschappijkritisch en opstandig, kindvriendelijk.

De collage die door Harry Bannink is uitgezocht is een wonderlijke. De nummers uit het Schmidt oeuvre zijn overal vandaan geplukt maar hij heeft er één geheel van weten te smeden, prima gezongen.

Een typisch Nederlandse cd, herkenbaar voor elke Nederlander. En de nieuwe arrangementen, die Bannink samen met Vrienten (uiteraard bekend van Doe maar) schreef, maken er zowaar een modern klinkend album van (De Twips!)

Maar wel één met een nostalgisch tintje.