Stuck Mojo - Southern Born Killers (2008)

Label: Napalm

1. I'm American (3:00)
  2. Southern Born Killers (4:10)
  3. The Sky Is Falling (5:52)
  4. Metal Is Dead (4:14)
  5. For the Cause of Allah (4:35)
  6. Open Season (7:19)
  7. Prelude to Anger (1:03)
  8. That's When I Burn (4:02)
  9. Yoko (7:47)
  10. Home (4:46)
  11. Go * (3:35)
  12. The Fear Is All Around Me * (5:32)
  13. This Is How We Swing * (3:23)
avatar van andnino
Dit zou als Nederlandse band gevaarlijk worden ^^ luister maar eens naar de tekst van 'For the Cause of Allah',
t zouden goede vriendjes kunnen worden met de heer Wilders

avatar van andnino
Nieuw cijfer. 3*. Té veel verschillende thema's achter elkaar, van (huh, stuck mojo?) (nep-)orkestrale (bijna-)bombast, tot harde metal tracks, en van typische jaren 90 rapcore tot emotionele harde rock. Prima nummers opzich, maar als album is er geen touw aan vast te knopen.

avatar van Fza
Fza
andnino schreef:
t zouden goede vriendjes kunnen worden met de heer Wilders

De band leider zegt dat het een aanklacht tegen extremisme is en dat de band tegen niet extremistische moslims niks heeft. (over "Open Seaseon")

De sample waar je op doelt komt van een ex-moslim en ex-PLO lid die bomaanslagen pleegde.

Aardig album, de afwisseling vind ik zelf wel plezierig.

avatar van james_cameron
De magie is weg, de rek is eruit. Zo kunnen we deze terugkeer van Stuck Mojo na een afwezigheid van acht jaar wel omschrijven. De veelal futloze songs neigen meer naar radiovriendelijke amerikaanse rock dan naar metal. Niet dat dat zo erg is, maar kom dan in ieder geval wel aan met goed songmateriaal! En daar schort het hier juist aan. Hier en daar nog wel een fel momentje, maar het album is overwegend vlak en behoorlijk oubollig.

Ik vind de afwisseling wel lekker. Staan een paar hele goede songs op, maar ook een paar waarvan je denkt. Wat is dit dan weer? Yoko is zo'n voorbeeld. Op de digi staan trouwens wel een paar lekkere bonussongs.