Mariah Carey - Mariah Carey (1990)

Pop / R&B
Label: Columbia

1. Vision of Love (3:30)
  2. There's Got to Be a Way (4:53)
  3. I Don't Wanna Cry (4:48)
  4. Someday (4:08)
  5. Vanishing (4:12)
  6. All in Your Mind (4:45)
  7. Alone in Love (4:12)
  8. You Need Me (3:51)
  9. Sent from Up Above (4:04)
  10. Prisoner (4:24)
  11. Love Takes Time (3:49)
avatar van musicfriek
Weet nog goed toen ik voor de 1e keer Vision of Love hoorde. We waren net verhuist en ik was liedjes aan het opnemen op een cassettebandje ergens in de zomer van 1990. Vision of Love kwam toen binnen in de top 40 en mijn mond viel toen open van verbazing. Ik wist niet wat ik hoorde. A la minuut was ik verliefd op dit nummer. Vrij snel daarna het album aangeschaft en helemaal grijsgedraaid. Hier was Mariah nog puur en onschuldig. En het zijn eigenlijk allemaal degelijke popsongs waarbij de ene uithaal nog hoger komt dan de andere. Vanishing is een knap staaltje zingen, dat ze een dijk van een stem heeft staat wel vast.

Alleen de eerste 3, 4 albums zijn nog vrij goed te doen, maar zoals bekend ging het daarna (voor mij dan) bergafwaarts. Ze moest zonodig met de Amerikaanse R&B meedoen en ging samenwerken met o.a. Jay Z, Jermaine Dupri etc etc. Vind het genre nog steeds niet bij haar passen. Hoop dat ze ooit weer eens een album uitbrengt zoals dit debuut of Emotions. Maar of het nu nog geloofwaardig over zal komen, ik betwijfel het.. Mevrouw is door de jaren heen ook nog eens totaal verwaand geworden. Jammer.