Wat is muziek toch voor een vreemd fenomeen? De reis begint ergens bij een nipte 4* waar je je afvraagt of dit album ze al dan niet verdient, met de tijd ga je dan toch voor de 4,5* en dan krijg je dat moment "oei, zei ik dat ik misschien voor de 5* zou gaan? Toch maar niet, nouja goed niemand die er op let dat ik dat ooit schreef" - maar het is een gevoel dat je blijft achtervolgen, alsof je de misdaad van je leven begaan hebt op muzikaal luistervlak

en dan blijf je maar die sterke nummers luisteren, keer op keer verwonderd door de kwaliteit ervan - "huh, heb ik dit al eens geluisterd?", keer op keer weer een ontdekking, alsof het telkens de eerste kennismaking is met muziek die je als het ware al jaren kende.
Jean-François Jenny-Clark, ik hoef de vraag maar te stellen op Last.fm; "wie?" "wer?" "who?" "kush?" "qui?", ik blijf het bijzonder spijtig vinden dat ik jammer genoeg de enige ben die daar luisteraart, tip voor Toon1 die dit nu luistert om mijn aanraden, luister het onder de artiestennaam hier op MusicMeter, want Last.fm is best primitief als op het aliasen/dubbele namen aankomt van artiesten. Deze man was wat je noemt
Virtuoos, en jawel met een hoofdletter. Ik zeg het niet veel over muziek maar dit album klopt echt muzikaal van A-Z, alsof de man al die jaren dat hij op de achtergrond speelde bij anderen intussen ook wat stukken schreef en met de tijd perfectioneerde. Melancholie ten top bij dit album, niet alleen door de muziek zelf, maar je vraagt je toch af hoe dit album al die jaren in het verleden de vergetelheid ingesukkeld is, worden kwalitatieve parels dan niet ondekt en erkend? Allmusic gaf maar **, in hoeverre vallen zij dan nog serieus te nemen? Een onvervuld verlangen omdat je toch wil dat dit album de juiste bekendheid zal krijgen bij de juiste mensen, de andere melancholie komt voor uit de strikte, klassieke, formele, duistere, professionele aard van dit album, je waant je met die cover ergens in een 18de eeuws kasteel in de Provence. Adembenemend!
Scott - Zo ongeveer even fenomenaal als 'Elegy' van Art Tatum, Monsieur Clark plukt letterlijk de beste noten uit de contrabasboom en laat een fantastische beheersing van zijn instrument horen. Wat een ritme, wat een spel, wat een geluid... eigenlijk tot nu toe nog niks gehoord dat gelijkaardig is, wat ik me vooral afvraag bij dit stuk is: speelt de man soms met de ene hand de "deun" en met de andere noten erboven op? Is hij zo magnifiek? Of gaat het hier om simpele overdubbeling? Ik neem aan en hoop vooral het eerste.
Zerkall - Een betoverende chemie tussen bassist en pianist, zo eentje die ik tot nu toe alleen nog maar hoorde tussen Evans en LaFaro, hier zelfs nog wat beter. Jammer genoeg staat er hier maar 1 pianobegeleid stuk op, maar het is er wel eentje om te koesteren.
Unison - Zowat wat je beleefde 3 nummers er voor, alleen dan deze keer met de saxofoon, wat hier vooral mooi is zijn die plotse basversnellingen met die soulvolle saxofoon die erdoor gaat, magnifieke combinatie.
Dit album heeft eigenlijk alles wat ik zoek in Jazz; variatie, sterke composities, geniaal speeltalent, wat mist dit? In mijn ogen werkelijk niks, nu alleen nog ervoor zorgen dat dit ergens de Top10 ingaat want het blijft moeilijk om dit album die plaats niet te geven, werkelijk Jazz naar mijn hart, dus érg bedankt mijn beste blabla -