The Doors - Live in Pittsburgh 1970 (2008)

Alternatieve titel: Live - Pittsburgh Civic Arena: May 2, 1970

Label: Rhino

1. Back Door Man (2:47)
  2. Love Hides (2:23)
  3. Five to One (5:18)
  4. Roadhouse Blues (7:00)
  5. Mystery Train (7:53)
  6. Away in India (3:08)
  7. Crossroads Blues (3:25)
  8. Universal Mind (4:31)
  9. Someday Soon (3:50)
  10. When the Music's Over (16:54)
  11. Break on Through (0:54)
  12. Push Push (0:23)
  13. The Soft Parade Vamp (4:37)
  14. Tonight You're in for a Special Treat (1:28)
  15. Close to You (3:49)
  16. Light My Fire (11:18)
Werkelijk fenomenaal live album van the Doors. Er zijn er nogal wat, maar dit is toch (één van?) de beste. Jim is rustig en sober en zet een briljante performance neer, natuurlijk perfect ondersteunt door de band. De opnames zijn uit 1970, maar dat kan je je haast niet voorstellen. Wat een goede sound en uitstekende productie, gedaan (natuurlijk) door Bruce Botnick. Ik heb het gevoel alsof ik op het podium sta mee te luisteren.
Leuk is dat er ook een aantal nummers op staan die je niet zo vaak terugziet op live albums, poontan64 noemt ze hierboven. Daarnaast zijn de bekende nummers voortreffelijk uitgevoerd, zoals Roadhouse Blues, een hele lange fraaie When the Music's Over & Light My Fire van ruim 11 minuten. Wat een aanrader!